Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » Om vier uur opstaan. Welke gek doet dat?»

Om vier uur opstaan. Welke gek doet dat?»

Om vier uur opstaan. Welke gek doet dat?»

Belle Perez blikt in Spanje videoclip in van ‘Que Viva La Vida’.

«Om vier uur ’s ochtends opstaan, om twee uur later - als het nog erg fris is - in een open topje te staan zingen. Welke gek doet dat?» Belle Perez is normaal geen ochtendmens, maar voor de videoclip van haar zomersingle ‘Que Viva La Vida’, het themalied van de animatiefilm‘Madagascar’, kwam de Limburgse Latino-zangeres in het Spaanse Sitges(Barcelona) zonder protest uit haar bed. Zo ging het er de afgelopen dagen aan toe op de set.

«Een ploeg van 12 man is woensdag, vlak na aankomst de hele dag op prospectie geweest. Voormij nog een rustige dag, maar wat deed het donderdagochtend pijn, toen ik om 4 uur een wake up-call kreeg. Ik had geen keuze. De visagist had een uur nodig om mij te schminken. Mijn haar moest nog gedaan worden en tegen zonsopgang, om 6 uur, moest ik fris en monter mijn eerste scène inblikken. Ik had een witte rok met rushes aan en een open topje. Jongens, wat heb ik het die eerste minutenkoud gehad. Later op de dag werd het zalig weer, 32 graden.»

Oerwoudgevoel


«Omdat de animatiefilm zich vooral in het bos afspeelt, hebben we dat oerwoudgevoel ook behouden in de videoclip. Je ziet me tussen de struiken staan, op een schommel zitten, in een authentiek huisje en over het strand lopen. Neen, niet in bikini of badpak (lacht). Ik ben altijd casual gekleed, veelal in het wit, zonder zonnebril of hoed. We hebben gekozen voor een minimum aan accessoires. Puur natuur.»
«Het spannendste moment was de waterscène, waarin we een tropische regenbui ensceneren. Die shot moest meteen goed zijn, omdat mijn haar maar één keer nat kon worden en mijn mascara anders gigantisch zou uitlopen (lacht). Die verfrissing deed nochtans deugd. Of ik niet verbrand ben tijdens de opnames? Ik verbrand nooit. En om mijn gezicht te beschermen had de schminkster mijn fond de teint gemengd met een zonneproduct. Resultaat ik was mooi bruin op het einde van de dag. De rest van de crew had een rode neus. Tja, het voordeel van de ster te zijn», knipoogt ze.
(Bron: HLN)

Nederland bezwijkt voor Belle Perez

‘Que Viva La Vida’ al op 6 in hitparade

«We zijn vertrokken. De bom is gebarsten.» Dat zegt een overgelukkige Belle Perez nadat na heel Vlaanderen nu ook Nederland voor de Limburgse zangeres gevallen is. Haar single‘Que Viva La Vida’ staat er op nummer 6 in de officiële hitparade en het gelijknamige album, dat de Latinozangeres vorige week maandag bij onze noorderburen lanceerde, prijkt nu al op de 22ste plaats in de Top 100.

Belle is deze week thuis, in Neerpelt. Ze heeft enkele dagen vrijaf.
«Heerlijk.» Jammer van het slechte weer, want na een hectische promoweek in Nederland heeft ze nood aan zon die haar energiepeil weer opkrikt. «Ik zal iets anders moeten verzinnen. Naar de bioscoop gaan, klusjes opknappen, shoppen met vriendinnen, ravotten met mijn neefjes en nichtjes, gaan eten met vrienden. Maar eerst nog een paar dagen afkicken van al het tumult.»

Erkenning


La Perez wijst daarmee op haar veroveringstocht bij onze noorderburen, die ze met succes heeft ingezet. Helemaal onbekend was de Limburgse zangeres er niet meer, na haar duet met Jody Bernal in 2002 (‘Me & You’), de release van haar album ‘Baila Perez’ en de hit ‘Enamorada’ werd ze prompt door de TROS onder de vleugels genomen. Maar nu is de bal pas écht aan het rollen gegaan. «Het voelt heerlijk, de erkenning die ik krijg. Nederland kende mijn muziek al langer. Nu kunnen de mensen er ook een gezicht op plakken en komen ze te weten wie ik eigenlijk ben.»
De carrière van Perez oogt alleszins indrukwekkend: gelanceerd dankzij Eurosong 1999 (‘Hello World’), de hitlijsen veroverd met o.m. ‘Honeybee’, ‘This Crazy Feeling’, ‘Get Up And Boogie’, getourd in Italië,Spanje en Zuid-Amerika, de Latinoweg ingeslagen met het album Baila Perez’, drie keer de Radio 2 Zomerhit-Award gewonnen, zowat alle grote festivals en Vlaamse theaters aangedaan en nu volop aan het scoren met ‘Que Viva La Vida’. «Ja, ze trekken grote ogen in Nederland als ze horen wat ik al allemaal heb gedaan. Wat me ook opvalt, is dat de journalisten daar véél agressiever zijn. Iedereen wil me uithoren over mijn privé-leven. Wie mijn man is, wat hij doet. Erg vervelend. Ik weiger erop te antwoorden. Gelukkig nemen ze er vrede mee. Ze moéten wel.»

Geen bedreiging


Ze was ‘special guest’ in de ‘Staatsloterijshow’ en meermaals te gast in ‘TROS Muziekfeest op het plein’. Belle beseft dat ze met haar gat in de boter is gevallen, want net als hier drummen alle artiesten voor een plaats in een tv-programma. «Toch ziet niemand mij daar als, een bedreiging. Integendeel: Marco Borsato, Wouter Kroes, Carola van BZN, ze hebben me allemaal heel goed opgenomen in hun kliek. Ze volgen me ook op de voet. Zo zei Jan van BZN vorige week nog: ‘Hé, je doet het hier goed hé?’. Er heerst daar een plezante sfeer achter de schermen. Een gezellige chaos.»
Als Belle de kenners moet geloven, is Nederland ‘het moeilijkst te veroveren land’. «Waarom ze mij in hun armen hebben gesloten? God, omdat Latino een niet alledaags repertoire is? Omdat ik zomerse muziek maak? Ik weet het niet. De fans zijn alleszins vergelijkbaar met mijn Vlaamse fans: van jonge tieners tot volwassen mensen. Nu alleen nog hopen dat die Nederlanders straks ook massaal naar mijn optredens komen, want dat is mijn doel: de mensen een geweldige avond bezorgen. En als alles volgens plan verloopt, waag ik volgend jaar mijn kans in Duitsland.»

(Bron: HLN)