Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » Belle Perez klaar voor theatershow

Belle Perez klaar voor theatershow

 

Belle Perez klaar voor theatershow

Na avonturen op het ijs is Belle Perez helmaal klaar voor een gloednieuwe tournee. Om dat kracht bij te zetten verraste de Vlaamse latino queen gisteren flink wat genodigden met een pittig voorsmaakje in Scherpenheuvel. Met de theatertour zal La Perez de eerste maanden vooral in Nederland vertoeven, maar voor ze in de late lente haar Belgische luik start, komt ze ook al een paar keer in ons land langs. In de nieuwe show brengt Belle zowel eigen nummers als wereldhits met een flaboyant Spaans tintje. 27 februari is het Cultureel Centrum van Maasmechelen aan de beurt.
Bron: HLN (5 februari )

"Ik voel me goed in zwierige jurkjes"

NEERPELT - Het gaat Belle Perez voor de wind. "Ik voel me lekker in mijn vel, mijn relatie is super en muzikaal ben ik een nieuwe weg ingeslagen", zegt ze. De Neerpeltse met Spaanse roots tekende een platencontract bij ARS/Universal. "Het zou fantastisch zijn als ik in de Spaanstalige landen iets kan betekenen."
Belle haar platen werden jarenlang uitgebracht door APR Works, een bedrijf dat ze samen met haar vorige manager runde. "Door de verandering van management een jaar geleden, was een nieuwe platenfirma evident", vertelt ze. "Ik heb gesprekken gevoerd met verschillende labels, maar al snel werd duidelijk dat Universal en ik op dezelde golflengte zaten." Maandag reisde Belle naar Parijs voor de opname van haar nieuwe single. "In overleg met de platenmaatschiappij hebben we gekozen voor een gerenommeerd Frans producerduo. Eén van hen is net als ik half Spaans. Er zit latin in zijn bloed en het klikte dus meteen. De kans is groot dat dit team ook het album zal producen." Dat nieuwe album is pas voor in het najaar. De single komt al uit in mei. "De titel kan ik nog niet verklappen", klinkt het. "Maar het wordt een hele frisse, zomerse plaat. Ik ben een nieuwe weg in geslagen: de benadering en de sound verschillen met mijn eeerdere werk. Dat is automatisch het gevolg als je met nieuwe mensen samenwerkt. De single is op een breder publiek gericht. Toch blijft latin de rode draad in mijn muziek."
Wereldwijd
Belle richt haar pijlen vanaf nu ook op het buitenland. "Er zit voorlopig niemand op Belle Perez te wachten. Universal zit wereldwijd. Ze hebben dan ook de mogelijkheid om mijn muziek aan te bieden in meerdere landen. Het zou fantastisch zijn om in de Spaanstalige landen iets te betekenen. Maar het lijkt mij ook te gek om bijvoorbeeld in Frankrijk door te breken. Ik heb een rugzak vol ervaring en we zullen wel zien waar we uitkomen. The sky is the limit (lacht)"
Blote benen
Niet enkel muzikaal lijkt Belle een nieuwe weg in te slaan. Ook haar look is veranderd: ze verschijnt tegenwoordig in een jurk op het podium. Ruilt ze bewust haar blote buik in tegen blote benen? "Ik wilde eens een andere stijl uitproberen", zegt ze. "Voor mijn nieuwe tour heb ik enkele jurkjes uitgekozen: zwierig en soms een beetje stoer. Ik voel mij daar goed in. Toch vind ik niet dat mijn nieuwe stijl minder latino is. Ik heb Spaans bloed en wat ik ook draag: ik zal een latina blijven." Belle Perez staat op 9 april met haar theatertournee "Latino Mundial" in het cultuur centrum van Scherpenheuvel. Voor de zomermaanden staan er al meer dan twintig concderten op de agenda.
Bron: Het Belang van Limburg (25 maart)

Belle Perez zingt voor 50 miljoen Chinezen

Belle Perez staat misschien aan de vooravond van een doorbraak in Azië. Morgenavond heeft de Limburgse zangeres opnames voor Wanna Challenge?', de razend populaire Chinese versie van 'Wedden Dat?'. Midden juli wordt het programma uitgezonden, voor een publiek van liefst 50 miljoen mensen.
«Bangelijk!», jubelt Belle Perez vlak voor haar elf uur durende vlucht richting Peking. «Twee jaar geleden was er sprake van een optreden in de Duitse versie van 'Wedden Dat?'. Uiteindelijk is dat niet doorgegaan maar dat productiehuis heeft de beelden wel doorgestuurd naar hun collega's bij de Chinese televisie. Want daar zochten ze een Spaans zingende zangeres voor hun versie van 'Wedden Dat?', genaamd 'Wanna Challenge?'. Zo zijn ze bij ons terechtgekomen. Een unieke kans, want die show wordt bekeken door maar liefst vijftig miljoen mensen. Ik heb enkele maanden geleden gezegd: het is nu of nooit wat betreft een internationale carrière. Toeval bestaat niet.»
Deuren openen
Belle is compleet onbekend in Azië, maar daar zou dus wel eens snel verandering in kunnen komen, zegt haar manager Hugo Foets. «We brengen twee liedjes in de show: 'El Mundo Bailando' en de nieuwe single 'La Colegiala'. Bovendien wordt Belle voorgesteld in een clipje van anderhalve minuut, met onder meer beelden van haar concert in het Sportpaleis. Dit zou dus wel eens deuren kunnen openen in Azië. We hebben alvast een afspraak met het Aziatische hoofdkantoor van Belles platenmaatschappij Universal. De kansen liggen goed, maar we blijven voorzichtig en vooral realistisch.»
Ter plekke zal Belle ook gevolgd worden door een cameraploeg.«Vrijdag keren we al terug, dus in totaal ben ik er maar anderhalve dag ter plaatse. Maar we gaan wel de Chinese Muur bezichtigen, gepand met fototoestel natuurlijk. Ik heb er enorm veel zin in!»
Belles nieuwe single 'La Colegiala' komt op 16 juli uit in België.
Bron: HLN (29 juni)

«Een nieuwe start»
Na anderhalf jaar radiostilte staat Belle Perez aan de vooravond van een belangrijk hoofdstuk in haar carrière. Haar combacksingle 'La Colegiala' - deze week in de winkels - wordt de voorloper van een album dat een nieuwe richting moet inluiden voor de Limburgse zangeres, die ook graag naar het buitenland wil. Liefst nog met Nederlandse vriend Wout aan haar zijde. «Het gaat héél goed tussen ons.»
In de Vlaamse huiskamers werd massaal meegeleefd met de WK-finale, maar voor Belle Perez had Nederland-Spaanje nog een extra dimensie: haar vriend Wout is een Hollander en bij de zangeres zelf stroomt er natuurlijk Spaans bloed door de aderen.«Het was een heerlijke, maar hectische avond», blaast Belle nog na. «Ik heb drie concerten op een avond gegeven. Begonnen in Brussel, doorgereden naar Vilvoorde en geëindigd in Aarschot. Wout heeft me begeleid, we wilden die avond toch samen beleven. In Aarschot hebben we backstage zo lang mogelijk naar de match gekeken. Je had ons moeten zien zitten: ik in een Spaans shirt en Wout in het oranje. Schoon koppel! (lacht) Vlak voor ik op moest, scoorde Spanje. Feest natuurlijk. Maar ik heb Wout niet moeten troosten achteraf, zo fanatiek zijn we niet bezig met voetbal.»
Experimenteren
Afgelopen weekend verscheen Belle aan de zijde van Wout, een zeven jaar jongere juwelenmaker, op een modedefilé waar het koppel zich gewillig liet fotograferen. Opvallend, want de Nederlander staat niet graag in de schijnwerpers. Een officiële 'outing', na twee jaar samen zijn? «Goh, dat is eerder toevallig hoor», zegt Belle. «Ik had niet door dat iedereen op die foto zat te wachten, daar zijn wij echt niet mee bezig. Wout gaat af en toe mee naar een concert. Maar ja, het gaat goed tussen ons, we zijn heel gelukkig.» Intussen werkt Belle volop aan wat het volgende hoofdstuk in haar succesverhaal moet worden. «Na tien jaar carrière was ik toe aan een nieuwe uitdaging. In overleg met mijn nieuwe platenfirma Universal hebben we gekozen voor een gewijzigde muzikale koers. Pas op, ik zal mijn roots niet verloochenen: ten slotte ben ik daar jaren erg succesvol in geweest. Maar een beetje experimenteren moet wel kunnen. Ik sta open voor nieuwe dingen, ik wil bijleren. Daarom hebben we een nieuw producersduo aangesproken: ervaren mannen, die ook al met Shakira gewerkt hebben . Het zal allemaal een beetje frisser, jonger klinken. Wat meer dance ook, zonder dat ik de Milk Inc.-toer opga.»
Belle bekent dat ze met spanning uitkijkt naar de reacties. Ten slotte is ze een tijdje weggeweest: haar laatste single kwam uit einde 2008. «Dat klopt: het is de eerste keer sinds het begin van mijn carrière dat ik een langere pauze heb ingelast. In Nederland ben ik blijven touren, maar voor België is dit toch een beetje een nieuwe start. We merken dat ook, aan de reacties uit het wereldje, de radio's, de fans. De mensen zijn benieuwd. 't Is spannend voor iedereen. Ook wel een beetje griezelig, dat geef ik toe. Maar dat is bij elk nieuw album.»
Buitenland
Wanneer de nieuwe plaat verschijnt, is voorlopig nog een vraagteken. «Als het af is, en volledig mijn goesting is», zegt Belle vastberaden. «Ik heb het immers drukker dan ooit: deze zomer hol ik van het ene optreden naar het andere en tussendoor schrijven, schrijven, schrijven. Binnenkort vertrek ik naar Parijs voor nieuwe opnames.» En als Belles wens uitkomt, blijft het niet bij een uitstapje naar onze zuiderburen.«Het is altijd mijn ambitie geweest om iets te betekenen in het buitenland. En bij Universal wordt er op grote schaal gedacht. Dat is een enorm team dat achter je staat, mensen ook die internationaal het een en ander bereikt hebben. Er zit een wereldwijd netwerk achter. Ons bezoek aan de Chinese versie van 'Wedden Dat?' kwam ook niet uit de lucht gevallen. Pas op, ik besef dat zoiets geen garantie op succes is. Ik blijf realistisch. Het gaat goed in België en Nederland, het zou fantastisch zijn als daar nog een paar andere Europese landen bijkomen. Ik kan alleen maar keihard werken en proberen kansen af te dwingen. En eens ik die kansen krijg, reken maar dat ik ze zal grijpen.»
Bron: HLN (13 juli)

Belle Perez, al twee jaar gelukkig samen met Nederlandse vriend

Belle Perez (34) slaat met haar nieuwe single 'La Colegiala' een nieuwe weg in. Liefdevol gesteund door haar vriend Wout (28) met wie ze nu twee jaar samen is.

Belle, je vertelt dat je een andere weg inslaat met jouw nieuwe cd die eraan komt. Zeg jij je Spaanse imago vaarwel?
Nee, zeker niet! Het zal anders en frisser klinken, maar de klemtoon ligt zelfs meer dan ooit op mijn Spaanse roots én op de Spaanse muziek die ik koester. Nu ik met mijn nieuwe platenfirma Universal samenwerk, krijg ik heel veel kansen.
Je hebt zelfs in China opgetreden!
(lacht) Ja. In een uitzending van de Chinese 'Wedden dat...?' Wat een ervaring!
Heb je in China ook enkele dagen vrijaf kunnen nemen met je vriend Wout?
Omdat ik maar tweeënhalve dag in Peking was, is Wout niet meegereisd. Ik heb er behalve een vluchtige sightseeing ook maar weinig kunnen doen. Vakantie met Wout staat gepland voor half september, als de zomerconcerten achter de rug zijn.
Is vakantie voor jou ook de ideale tijd om bij te praten?
O, bijpraten is bij ons geen probleem, hoor. Wout is nen Hollander, hé. Die praten nogal graag en hebben allemaal een vlotte babbel. (lacht) Al is Wout eigenlijk maar een halve Nederlander, hij woont al heel zijn leven in België. En binnenkort wordt hij ook een halve Spanjaard.
Hoezo?
Ik heb me voorgenomen meer Spaans te praten met hem. Wout wil de taal onder de knie krijgen en ook ik vind dat heel belangrijk. Nu Wout mijn hele familie kent, móet hij zelfs Spaans leren, vind ik. Zo kan hij ook bij mijn temperamentvolle oma's zijn mannetje staan. (lacht)
Het gaat nog steeds erg goed tussen jou en Wout.
Zeker! Wout en ik wonen ondertussen samen, wij zijn heel gelukkig met ons tweetjes. Wout is sieradenontwerper, ik volg zijn werk en hij vergezelt mij geregeld naar mijn optredens. We doen veel samen. We zijn echte maatjes die heel erg graag met elkaar optrekken. Alles gaat vanzelf tussen ons. Heerlijk!
Bron: Dag Allemaal (20 juli)

Belle Perez stelt vriend Wouter voor
Bijna twee jaar nadat latinozangeres Belle Perez (34) haar nieuwe leifde Wouter van der Horst leerde kennen, is ze nog altijd dolverliefd. En dat mag iedereen weten. vorige week stelde ze hem voor het eerst voor aan de pers.

Latinozangeres Belle Perez loopt doorgaans niet graag te koop met haar privéleven. Haar ex-man Mario Winters, met wie ze bijna acht jaar gehuwd was, kregen we nooit te zien. Maar haar nieuwe liefde Wouter van der Horst wil ze wel graag delen met haar fans en de pers. op de modeshow van Nicky Vankets vorige week in de Ethias Arena van Hasselt speelde ze niet langer verstoppertje en poseerde ze met de glimlach met haar nieuwe vriend. Een teken dat Belle nog altijd heel gelukkig is met haar Nederlandse juwelier en sierandenmaker. Het koppel is ondertussen bijna twee jaar samen. Ze leerden elkaar kennen via gemeenschappelijke vrienden. "Wout (zo noemt Belle hem, red.) is een creatieve man die mij heel erg gelukkig maakt. Hij is zeven jaar jonger, maar dat verschil in leeftijd merk ik op geen enkele manier. Nee, het was geen liefde op het eerste gezicht. We zijn langzaam naar elkaar toe gegroeid. Het klikte gewoon heel goed tussen ons. En ik kan met hem over alles praten", zei Belle in het prille begin van hun relatie.
En het zit nog steeds goed tussen die twee. "Het gaat heel goed tussen ons, ja. We wonen samen. Maar andere toekomstplannen hebben we nog niet. Er wacht mij nu een drukke zomer. Op 16 juli ligt mijn nieuwe single La Colegiala in de winkel. Een Spaanstalig nummer gemaakt door Franse producers. Dat gaat vonken geven, geloof me!", lacht Belle. Het ziet ernaar uit dat Belle ook internationaal wil doorbreken. Onlangs trad ze op in het Chinese pretpark Happey Valley in Peking voor opnames van Wanna Challenge, de Chinese versie van het tv-programma Wedden dat?, dat door vijftig miljoen chinezen wordt bekeken.
Bron: Story (13 juli)