Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » Belle Perez wint Vlaamse radioprijs

Belle Perez wint Vlaamse radioprijs

Belle Perez wint Vlaamse radioprijs

MedianieuwsBelle Perez wint Vlaamse radioprijs

De Belgische zangeres Belle Perez is zaterdagavond (13 augustus) met het nummer ‘Que viva la vida’, inmiddels hoog genoteerd in de Nederlandse hitlijsten, de grote winnaar geworden van Zomerhit 2005, een jaarlijks muziekprijzenfestival van de Vlaamse radiozender Radio 2. Belle Perez won zowel de jury- als de publieksprijs.

Gedurende een drie uur durende show, die live werd uitgezonden op de Vlaamse radio, met optredens van onder andere K3, Will Tura, Dana Winner en Clouseau, werden er andere juryprijzen uitgereikt.

Stemmen
Voor de publieksprijs konden de luisteraars van de Belgische Radio 2 op internet hun stemmen uitbrengen op hun favoriete artiest. Ruim vijftienduizend toeschouwers waren getuige van het muziekevenement in de Belgische kustplaats Westende, dat werd geteisterd door wind en regen.

Nederlandse winnaars
Belle Perez won de juryprijs inmiddels al voor de vierde achtereenvolgende keer op rij, een unicum in de geschiedenis van ‘Zomerhit’. In 2002 kreeg Belle Perez de prijs voor het duet ‘Me & You’ samen met de Nederlandse zanger Jody Bernal. De enige andere Nederlandse winnaar van de Belgische Radio 2 prijs is Stef Bos, die samen met Bob Savenberg (ex-Clouseau) in 1991 de Zomerhit opeiste met lied ‘Breek de stilte’.

Verder hebben er Nederlandse artiesten opgetreden zoals Golden Earring (1984) en Robert Jacketti & the Scooters. Op de site is van Radio 2 is de Zomerhit 2005 nog terug te beluisteren.

Het Vlaamse dagelijkse tv-programma ‘De rode loper’ heeft maandag 15 augustus om 18.10 uur (herhaling volgt om 0.20 uur) op ÉÉN, beter bekend als België 1, een uitgebreide reportage van het muziekspektakel ‘Zomerhit’. [RvB/Radio.NL]

Laatste wijziging: 15-8-2005 11:30:11