Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » Belle Perez scheidt na 8 jaar huwelijk

Belle Perez scheidt na 8 jaar huwelijk

 

Belle Perez scheidt na 8 jaar huwelijk

Maria Isabel Perez, beter bekend als latino-zangeres Belle Perez, en haar echtgenoot Mario Winters hebben na bijna acht jaar huwelijk een streep getrokken onder hun relatie. De twee gaan, zoals dat officieel heet, in onderling overleg en in de beste verstandhouding uit elkaar.
Het nieuws van de scheiding van Belle Perez komt onverwachts, hoewel rond het koppel al jaren heel veel mist hangt. Van een Limburgs sprookjeshuwelijk leek er nooit sprake: de twee slaagden erin om al die jaren niets te vertellen over hun huwelijk en doken nergens samen op.
Geen band
De zangeres huwde op 14 juli 2000 in het grootste geheim met jeugdvriend Mario Winters. De twee leerden elkaar in 1995 kennen, maar hadden geen enkele band: zij ging voluit voor een muzikale carrière, hij heeft een vaste job bij Ford Motors, in Genk. En dat die twee werelden heel moeilijk te verenigen waren, is duidelijk, ook al wilde Belle daar nooit veel over kwijt. Vorig jaar maakte ze daar een uitzondering op. «Er zijn perioden dat we elkaar amper zien en moeten communiceren per telefoon», zegde ze toen. Maar ze voegde er meteen aan toe dat veel weg zijn ook voordelen heeft: «Dan heb ik tenminste veel te vertellen.»
Kinderen
Het feit dat Belle met haar Spaanse roots op haar 32ste nog steeds niet aan kinderen denkt, zou kunnen doorwegen. Toch relativeerde Belle haar moederwens.«Ik heb vriendinnen die na hun 35ste aan kinderen zijn begonnen. Ik heb dus nog tijd», vertelde Belle daarover, die in Nederland al heel succesvol is en straks ook Duitsland wil veroveren.
Over wat al dan niet fout liep tussen Belle en haar echtgenoot, willen de betrokkenen geen commentaar kwijt.
Bron: HLN (25 februari)

Belle Perez scheidt van jeugdliefde die schijnwerpers meed

Mario, 8 jaar een mysterie

Ons bericht dat Belle Perez gaat scheiden van haar man Mario Winters is gisteren als een bom ingeslagen. Haast niemand wist dat bloedmooie Belle acht jaar gehuwd was en al die tijd in het Limburgse Neerpelt woonde met haar jeugdliefde. «Laat mijn privéleven maar een beetje een mysterie zijn», vertrouwde ze ons toe in augustus 2003. Nu, vijf jaar later, is haar huwelijk voorbij. Maar wie is die Mario eigenlijk?
Mario Winters is 35 jaar, heeft een administratieve job bij Ford Lommel, is een groot Anderlechtfan en was sinds 14 juli 2000 de echtgenoot van Vlaanderens populairste latino-zangeres Belle Perez. Maar aan dat sprookje is, zo hebben ze samen beslist, nu dus een einde gekomen. Acht jaar lang leefde Mario in de schaduw van zijn Belle. Niet dat hij niet naar buiten mocht treden. Hij wilde gewoon niet. «Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik een man heb. Mario heeft er gewoon geen behoefte aan om in de kijker te lopen. Hij is heel langzaam mee in mijn avontuur gegroeid», zo vertelde Belle Perez ons in november 2005. Ruim twee jaar later maken ze toch een einde aan hun relatie. Meer dan 13 jaar kenden ze elkaar, acht jaar waren ze getrouwd.
«Ik kan niet zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was. Ik had een goede band met zijn zus, met wie ik samen naar school ging. Toen we begonnen uit te gaan, ging Mario mee. Zo heb ik hem goed leren kennen. Hij werd mijn beste kameraad. Hij bleek heel veel humor te hebben en een eigenzinnige kijk op de wereld. Hij was heel zelfstandig en werkte toen al. Ik raakte stilaan in zijn ban, Hij intigreerde mij. Toen ik achtien was en tijdens de vakantie zoals steeds in Almunecaar verbleef, schrok ik avn mezelf. Ik miste Mario verschrikkelijk en wilde dat hij van mij werd», zo vertlede Belle in 2006 in een uitzonderlijk openhartig interview.
Geen foto's
Op 14 juli 2000 huwden Belle en Mario. Zij was toen 24, hij drie jaar ouder. Het was een plechtigheid in alle stilte. Zonder pers. Belle stond aan het begin van een succesvolle carrière en was een jaar eerder met haar single 'Hello World' op Eurosong nog wandelen gestuurd door Marcel. «Een dichtgeknepen muisje», zo zegde het jurylid toen. Maar succes of niet, het koppel wilde geen huwelijksfoto's in de pers. «Ik heb destijds gekozen om in dit showwereldje te stappen. Mijn man en familie niet. Ik ben ook niet het typeom met mijn echtgenoot op de cover van weekbladen te gaan staan. In mijn muziek geef ik mijn haart en ziel bloot, maar van mijn ventje en mijn familie moeten ze afblijven», zo verdedigde Belle zich. «Hij kent me ook van lang voor het Belle-verhaal begon. We zijn na al die jaren man en vrouw, vrienden. Dat is voldoende Ik kan thuiskomen en vertellen wat ik beleefd heb. Hij is, naast mijn zus, mijn grootste fan. Zolang het zo kan zijn, zal ik perfect gelukkig zijn .»
Maar terwijl Belle langzaam maar zeker internationaal carrière maakte - vorig jaar ging Nederland moeiteloos voor de bijl-, koesterde Mario zich in zijn job bij Ford, in Lommel. Voorheen was hij er testpiloot, maar dat kon enkel in een shift-systeem. Mario koos voor een dagjob in het onderzoekscentrum, waar hij een administratieve job kreeg in het magazijn. Zijn grootste passie is Sporting Anderlecht. Mario wil voor geen geld ter wereld een wedstrijd van zijn lievelingsploeg missen.
Bron: HLN (26 februari)

2008 wordt het Belle Perez-jaar

Een van de meest smaakmakende Vlaamse artiesten is ongetwijfeld Belle Perez (32). De vurige en temperamentvolle songs zijn het handelsmerk van de charmante Belgisch-Spaanse latino queen. Momenteel toert ze door Nederland en op 28 juni geeft ze met haar band een spetterenden exclusief ‘Gipsy’-concert in de Lotto Arena te Antwerpen. Tegelijkertijd zal dan ook het nieuwe gelijknamige album officieel gelanceerd worden. ‘Gipsy’ betekent voor Belle een totaal nieuw hoofdstuk. Papillio-magazine trok naar Tongeren voor een leuke babbel in de studio’s van haar manager Patrick Renier.
Jij bent een begrip in de Vlaamse muziekwereld. Waaraan heb je dat te danken?
Ik denk, gewoon door hard te werken. Heel hard werken. Ik ben gestart in 1999 met de preselecties van Eurosong. En kijk, ik ben er nog altijd. Mijn albums zijn ook steeds vernieuwend. Dan kwam er de omschakeling van het Engelstalige repertoire naar het Spaanstalige. Nu, eind juni, komt er weer een splinternieuw album op de markt. Met een nieuwe sound en een nieuwe look. Dus, keihard werken en mezelf ook veel vernieuwingen opleggen houdt me scherp.
Waarom ben je overgestapt naar een volledig Spaans repertoire?
Als beginnende artiest ben je een beetje zoekende. Toen ik deelnam aan de preselecties van Eurosong leek een Engels liedje voor mij het meest evident. Ik voelde dat zo aan. Maar na een paar jaren werd het tijd om met een liveband op het podium te staan. ‘Hijo de la Luna’ was het eerste nummer dat in het Spaans uitkwam. Het publiek loofde dat omdat het eens iets anders was. En zo ben ik stilletjesaan overgeschakeld naar een volledig Spaans repertoire. Bovendien ga ik met dit genre terug naar mijn roots.
Zijn jouw opzwepende latino songs de sleutel van het grote succes?
Vanaf het moment dat ik in het Spaans begon te zingen, merkte ik dat de mensen vonden dat het plaatje klopte. Ik zing met hart en ziel. Ik voel ook de enorme energie van mijn muzikanten als ik op het podium sta. Dus, het klopt gewoon. Alle puzzelstukjes vallen in elkaar en we zijn vertrokken. Ik schrijf ook zelf mee aan mijn nummers.
Je doet het ook in het buitenland niet slecht. Welke landen liggen aan je voeten?
Op dit ogenblik loopt het zeer goed in Nederland. We wisselen winter en zomer af met telkens nieuwe shows. Van begin januari tot eind april zijn we daar op tournee in de theaters met ‘Gipsy’ en in de zomer concerteren we op festivals. Verder presenteer ik op de TROS-Muziekfeesten. En, we gaan ook verder werken in Duitsland.
Vorig jaar deed je je intrede in Duitsland. Hoe waren de reacties daar?
Tot nu toe heel goed. We hebben een aantal nationale televisieshows gedaan en we zijn daar stilaan aan het opbouwen. Duitsland is een heel groot land en je hebt echt een aantal jaren nodig om door te breken. Ik wil ook in Duitsland geen eendagsvlieg zijn. We trekken ruim de tijd uit om promotie te voeren bij onze oosterburen. Er zullen daar ook heuse concerten komen.
Recent stond je in de Ahoy te Rotterdam en zong je met grote Nederlandse artiesten. Welk gevoel gaf je dat?
Dat was in ‘Vrienden van Amstel Live’. Het concept is zo dat je er enkele eigen nummers kan doen, maar er worden ook een aantal duetten verwacht en dat is het leuke eraan. Ik wilde zelf eens iets totaal anders doen en de andere kant van mezelf laten zien. De organisator stak me bij de rockband Di-rect. Het was een van de mooiste combinaties. Negen keer was Ahoy uitverkocht. Telkens voor 10 000 mensen. Dat was super. Als Vlaamse artiest mogen opdraven met grote kanonnen als onder andere Rob de Nijs, Guus Meeuwis, Jeroen van der Boom, Normaal en De Dijk.
In juni is er het ‘Gipsy-concert’ in Antwerpen en voorstelling van je nieuwe album. Wat mogen we verwachten?
Het wordt een volwaardig concert van dik twee uur. Er zullen veel nummers uit het nieuwe album ‘Gipsy’ gespeeld worden. ‘Gipsy’ is een volledig nieuw hoofdstuk voor mij. Nieuwe songs, een nieuwe Belle Perez, een nieuwe look en een nieuwe sound. De nieuwe look is iets ruiger, iets volwassener. Ook meer gitaarwerk zoals met flamencogitaren. Het blijft Spaanstalig.
Wat bedoel je met een iets ruigere muziek?
Zoals gezegd, meer gitaarwerk. Ook veel temponummers. Je hoort in de nummers ook dat mijn stem iets voller en volwassener geworden is. Het wordt een spetterende show met alles erop en eraan. Het concert zal echt vernieuwend zijn voor het publiek. Mensen die de nieuwe Belle Perez willen ontdekken, moeten absoluut komen.
Welke plannen zijn er in 2008?
We gaan in 2008 ‘knallen’. Het wordt het jaar van Belle Perez. Een nieuwe single in mei, het nieuwe album ‘Gipsy’ in juni, het concert in de Lotto Arena op 28 juni, de nieuwe zomershow waarmee we toeren in Vlaanderen en Nederland, televisie zoals in Tien Om Te Zien en de Tros Muziekfeesten en in september en oktober is er promotie gepland in Duitsland. We focussen ons volledig op Vlaanderen, Nederland en Duitsland. Verder wil ik gewoon mijn ding blijven doen, want ik voel mij daar goed bij. Er hangt ook een verrassing in de lucht voor het najaar, maar daar ga ik nog niets van verklappen.
Denk je opnieuw aan een zomerhit?
Wie weet! Ik breng alvast een single uit ter promotie van het nieuwe album en we zien wel.
WEDSTRIJDVRAAG: Waar vond de fotoshoot met Belle Perez plaats?
Te winnen prijzen: 5 duo-vrijkaarten voor het ‘Gipsy’-concert in de Lotto Arena te Antwerpen. Stuur uw antwoord en gegevens vóór 1 april naar Crea-Druk Blondeel, Papilliomagazine, Mandelvijver 25, 8720 Wakken.

Bron: Pappilio Magazine (Lente 2008)
Belle Perez (32) na de scheiding

Haar openhartigste interview ooit

Dat hadden er niet veel durven voorspellen: dat Belle Perez (32) zo plots zou gaan scheiden van haar Mario, haar jeugdliefde, na veertien jaar. Het leek één van de meest silide huwelijken in de Vlaamse showbizz. En toch.Voor de eerste en enige keer doet ze vandaag haar verhaal; «Ik voel me niet mislukt. Ik heb álles geprobeerd. »
We ontmoeten elkaar in Tongeren, in de bruisende deelgemeente Mal, waar Belle in een goed tussen het eikenhout verscholen studio aan haar nieuwe plaat werkt ('Gipsy', release: 23 juni). Het zijn nerveuze tijden; ze tourt ook door Nederland (waar ze deze week nog met Frans Bauer in verband werd gebracht), en dan die scheiding nog: een mens zou van minder wat krom gaan lopen. Belle niet: ze maakt een uitgeslapen, zelfverzkerede, haast Spaanse indruk.
Niemand loopt graag met zijn relationele vuile was te koop. Vind jij het vervelend dat je zo'n huwelijksbreuk op grote schaal moet bekendmaken en becommentariëren?
«Het is vervelend omdat je de mensen voelt kijken. Op straat, aan het rode licht: ze loeren, en je weet wat ze denken. Maar het is wat het is. Je stáát in de belangstelling, als artiest. Je mag niet verwachten dat iedereen wegkijkt, op een moment dat het allemaal wat tegenzit.»
«Ik heb lang getwijfeld, om ervoor uit te komen. Niet omdat ik het in de doofpot wilde stoppen, maar omdat je blijft hopen dat het wel weer goed komt. Je verdringt het, je probeert het te vergeten, je wil dat alles terug wordt zoals het was.»
Je hebt je muziek en je privé altijd streng gescheiden gehouden. Je had nu ook gewoon kunnen zeggen: niemand heeft hier zaken mee.
«Ik heb die scheiding tussen die twee werelden nooit echt bewust gecreëerd. Ik ben nooit uit geweest op heimelijkheid. Het is zo gekomen. Ik zit in de showbizz, en Mario vond niet dat hij daarom ook per se in de spotlights moest staan.»
Jullie werden bijna nooit samen in het openbaar gezien. Schaamde je je voor hem?
«Absoluut niet (lacht). Dat kwam vooral doordat ík niet zo'n feestjesganger ben. Je staat elk weekend op de bühne, en áls je dan eens thuis kunt zijn , probeer je dat ook. Dan wil ik niet nog eens staan pronken op een of andere party. Mario en ik gingen wel uit: eens naar de film of op restaurant, zoals elk koppel. Niet naar een musicalpremière of naar de Nacht van Exclusief. Als we toch eens naar iets in het Sportpaleis gingen kijken, dan wisten de mensen niet wie hij was: vandaar dat de indruk ontstond dat wij nooit iets samen deden.»
Je was een maand geleden jarig - in volle scheidingstijd.
«Het was de eerste keer dat ik mijn verjaardag niet heb gevierd. Ik had er geen zin in: dat klassieke ritueel van taart halen, de hele familie over de vloer… Het klopte niet.»
Was dat de eerste keer met je neus op de feiten? Iets wat je jarenlang sámen vierde…
«Je weet dat die dingen eraan komen. Het was dan ook nog eens Valentijn. Na veertien jaar heb je zóveel van die puntjes, samen, zoveel momenten waarop je alskoppel wat dichter bij elkaar kruipt… Zoveel gewenningen en automatismen, die je zels na een relatie van een paar jaar al hebt. Wij hebben er zo een container vol.»
«Maar 't is op het moment dat je beslist om elkaar los te laten, dat je die afstand al groter voelt worden. Dat de verwijdering begint. Dat went langzaam: dat gaat niet van één dag op de andere.»
Op welk moment beslis je dat, om elkaar los te laten?
«Als je zóveel pogingen hebt gedaan, en je plots beseft: dit gaat echt niet meer luken. Als dié woorden eruit komen. Dat is echt wel schrikken. Maar dan valt er ook iets van je schouders af.»
In hoeverre zit je carrière hier voor iets tussen?
«Ik wil het daar niet op steken. Een mens evolueert, in veertien jaar tijd. Ofwel evolueer je samen, ofwel verlies je stilaan die raakvlaken. We zijn uit elkaar gegroeid. Of dat te maken te maken heeft met mijn artiest-zijn? Als ik elke dag thuis was geweest, was het misschien al veel eerder misgelopen. Als, als, als: wat als ik truckchauffeur geweest was? Wat als ik kinderen had gehad?»
«Er is één aspect aan het drukke leven van mij… Als je zo vaak weg bent, wil je de momenten die je wél samen doorbrengt, niet verpesten door over problemen te praten.Dan wil je samen plezante dingen doen. En dan schuif je dingen voor je uit. Dat voel ik hard: dat het dáár te lang is blijven mankeren.»
De vraag is al eerder gesteld, maar ik stel ze pertinenter: Mario werkt op de Ford, jij bent een internationale ster. De ene komt thuis met het verhaal dat collega Jos zijn thermos vergeten was, de ander met de melding dat er weer 16.000 man was in Ahoy.
«Dat was zo goed aan Mario: dat hij dat wereldje van glamour en glitter wel begreep. En ik, ik kon die klik altijd wel goed maken: thuiskomen, en weer de gewone Maribel zijn.»
«Maar 't zal wel een béétje gespeeld hebben, ja. Als artiest leef je eens zo vlug. Je wordt gebombaardeerd met indrukken, elke dag. Als je mij wat vraagt wat er vorige week alemaal gebeurd is, dan weet ik gewoon niet waar te beginnen.»
Was Mario je eerste lief?
«Niet mijn eerste lief, maar wel de eerste échte - die ook thuis mee binnen kwam.»
Hoe heeft je familie gereageerd? 't is toch zo'n nette, hechte, klassieke, Spaanse familie, nee?
«De kant van mijn moeder is nogal ouderwets-katholiek. Papa zijn kant is anders: die oma is een moderne vrouw. Ze hebben allebei hetzelfde gezegd: 'Meiske, als jíj vindt dat dat de juiste keuze is, als jíj ongelukkig bent, dan moet je dat doen'. »
Niettemin waren ze vast erg trots op dat plaatje: zo'n jeugdliefde die wérkt . En is de consternatie over het stukgaan navenant.
«Eigenlijk niet. ze kennen mij, ze weten dat ik neit over één nacht ijs ga. ze voelden het ook wel aankomen. Ik zat er erg mee in, om het aan mijn ma te vertellen. Maar ik had de eerste zin nog niet uitgesroken, of ze zei: 'Ik voel allang dat het niet meer marcheert, kind. Wat had jij gedacht?' Een halve heks, mijn mama. In positieve zin, hé (lacht)»
Wat is je overheersende gevoel, nu?
«Opluchting. Dat klinkt misschien raar. Maar dat het beslist is; dat je die pagina kunt omdraaien, dat je verder kunt met je leven. Die twijfel is het ergste. Die eeuwige vraag: ben je wel de juiste beslissing aan het nemen? Na veertien jaar, man: stel je vóór dat je je vergist. »
«Nu kan het verwerken beginnen. Verwerken: dat wil niét zeggen, olé, laat maar komen, hup met de geit. Dat is: rustig alles weer opbouwen.»
«Het is goed dat ik die muziek heb. Ik voel mij gezegend omdat ik een artiest ben. Ik kan dingen van me afschrijven. Ik denk niet dat er veel uitgelaten nummers op de nieuwe cd gaan staan (lacht).»
Jij, mevrouw happy olé?
«Ik ben wie ik ben. Ik heb tot nu toe weinig tegenslagen gehad - dus klonk ik ook zo. Ik heb wel wat littekens, maar al met al is het tot hier toe best rimpelloos verlopen. Dit is mijn eerste echte shock.»
Vind je 't nu goed, achteraf bezien, dat jullie geen kinderen hadden?
«Als je een kind op de wereld zet, moet dat wel op een stabiele basis zijn; op dat vlak ben ik blij, dat we er geen hebben. En er zijn dan wel geen kinderen, ik deel wel een hele geschiedenis met Mario. Samen op stap gaan als tieners, samen je rijbewijs halen: dat zijn allemaal diepgewortelde dingen. »
Heb je nog een kinderwens?
«Zeker.»
Is dat nu dan niet raar: 32 zijn, en weten dat je alles terug van nul moet gaan opbouwen, voor je daaraan kunt beginnen?
«Ik ben ook geen snottebel van achttien meer. Van het moment dat ik er terug open voor sta, zal het misschien allemaal veel sneller gaan. Ik zie dat bij vriendinnen: tien jaar getrouwd geweest, uit elkaar, en pàf: na drie weken wonen ze al terug samen.»
Voel je dat de mannen nu anders naar je kijken?
«Ik wíst dat je dat ging vragen.»
Je voelt ons allicht al de hele tijd anders kijken.
«Ik heb daar nooit oog voor gehad, voor die blikken. Het is veertien jaar lang alleen Mario geweest. Ik weet niet hoe ik het moet benoemen, maar je voelt nu de 'ze-is-niet-meer-getrouwd'-blik, ja»
Kijkt Frans Bauer zo?
«Wat een farce, zeg. Hoe absurd. Dat ze mij daar ook nog eens bijtrekken. Wie is er vrij? Ah, Laura Lynn en Belle Perez»
Is er iets van aan? Je hebt samen met Bauer een duet gezongen: 'Van de nacht maken wij een fiesta'.
«Ja, zég. »
Vind je Frans een aantrekkelijke man?
«Hi is mijn type niet. Hij is een schat van een vent, een lieve familieman. Vandaar dat ik zo geschokt was.»
Wat is jouw type?
«Fysiek maakt het me zoveel niet uit. Hij moet vooral veel humor hebben.»
Nu de bevallige Phaedra de ban heeft gebroken: zou 'Wie wordt de man van Belle?' kunnen?
«Ik zou nooit meedoen aan zoiets. Ik geloof in andere waarden. Ik geloof niet in dat soort opgezette spelletjes. En ik wil met zoiets niet te koop lopen. Dat moet op natuurlijke wijze groeien.»
Je zit nu wel in dat lastige parket, waar bekende mensen altijd over klagen: 't is moeilijk om iemand te vinden, want je weet nooit waar ze op afkomen.
«Ik denk dat ik op dat gebied een redlijk goeie intuïtie heb. Het nadeel van bekend zijn is vooral denk ik, dat mannen denken dat je onbereikbaar bent. En ik héb al zo'n pantser, van: raak me niet aan.»
Ga je het lastig vinden, als je Mario straks met een ander tegenkomt?
«Ik denk dat dat altijd lastig is. Dat is voor iedereen een teer punt. Als je zolang bijeen bent geweest, heeft dat toch een groot potverdekkegevoel.»
Ben jij een jaloerse?
«Ik ben gezond jaloers. Ik ben niet iemand die met de deegrol naast haar vent gaat staan.»
Is dat je trouwring nog, die je daar draagt?
«Ja. Ik vind het een mooie ring. Ik weet niet of ik hem ga uitdoen. Misschien krijg ik er binnenkort een mooie van mijn ouders of van een vriendin, en dat ik hem dan vervang. Ik heb er nog niet over nagedacht - wat misschien ook wel veelbetekenend is: dit is geen vechtpartij, geen bloedbad. We zijn uit elkaar gegroeid.»
«Je moet eens kijken: mijn vinger is er helemaal rondgezet.»
Jij hebt een miljoenenimperium, Mario een magazijniersloon van de Ford. Was dat moeilijk om onder elkaar uit te doen?
«Ik heb geen miljoenenimperium, onnozelaar. Maar het is heel goed gegaan, ja. Wij gunnen elkaar veel. Die veertien jaren hebben ook iets betékend, hè: dat kap je niet zomaar weg. Zelfs als ik iemand anders zou hebben, dat zal Mario nooit wegvegen. Hij is een stuk van mijn leven, hij is waardevol, en zal altijd waardevol blijven.»
«Ik zeg niet dat er nooit knallende ruzies zijn geweest, die waren er wel, maar van het moment dat je elkaar loslaat, loopt ook zo'n verdeling heel vlot. »
Je zegt veel, maar je antwoordt niet.
«Ik heb het geluk dat ik me dankzij mijn job ook wel eens iets kon permitteren. We hebben daar allebei van genoten. En dan doe je dat ook zonder nadenken en met plezier onder elkaar. We hebben alles op tafel gegooid, en verdeeld. Er is geen discussie over geweest.»
Wie krijgt de trouwalbums?
«Die staan op cd: die zijn zó gekopieerd (lacht).»
Ervaar je dit nu als een mislukking? Een falen?
«Nee. Omdat we er alles aan gedaan hebben om het te laten lukken. Je faalt pas in iets als je achteraf zegt: 'Oei, ik heb er spijt van omdat ik er niet genoeg aan gedaan heb'. Het doet pijn dat ik het niet heb kunnen doen lukken, als eeuwe romanticus, maar we hebben ook heel fijne jaren gehad.»
Geloof je nog in de Liefde?
«Ik ga mij niet inhouden. Ik ga mij weer volledig smijten in een volgende relatie ,als die er komt. Je neemt al wat voorafging wel altijd mee, hè: je kunt je rugzak niet zomaar afleggen.»
Zijn er dingen waar je van denkt: 'Daar moet ik beter opletten'?
«Blijven praten. Wat ik daarstraks al zei: dat je thuiskomt, en dan bepaalde dingen op tafel gooit, ook al heb je meer zin in luchtigheid.»
«'t Is gek, dat je zoiets niet omgekeerd krijgt: zodra iets gebroken is, is het zó moeilijk om terug over die breuk heen te stappen, en het beter te doen. Je kunt wel zeggen: we moeten beter praten, we moeten die schade goedmaken, en je kunt dat proberen, maar met dié persoon lukt dat dan niet meer.»
Je komt ontzettend relaxed en evenwichtig over, Belle.
«Zo voel ik mij ook.»
Het cliché zou voorspellen: verward en geknakt.
«Dat ben ik óók, maar dan kun je nóg relaxed en evenwichtig zijn. Ik ben in het reine met mezelf. Met mijn beslissingen. Het blijft een scheiding, het blijft onprettig, maar ze is tenminste een féit, nu. Ik ben benieuwd hoe ik er over een jaar naar ga kijken, want nu sta ik er nog veel te dichtbij.»
Da's ook leuk: dat je je eens kunt afvragen hoe het over een jaar zal zijn. Dat heb je in zo'n vast stramien toch veel minder?
«Ja. Leuk. Ik heb het me samen met mijn vriendinnen al wel eens afgevraagd… Kán ik dat nog wel, een man verleiden?»
Wat denk je?
«Ik weet het niet. Het zal wel lukken, zeker? Maar ik heb veertien jaar geen oefening meer gehad, en ik hád al geen gigantische voorgeschiedenis. Maar ik ben een gezonde jonge vrouw, het zal wel gaan (lacht).»
Veel geluk en veel plezier, beste Belle.
Bron: HLN (weekend 1 & 2 maart)

Belle Perez begint nieuw hoofdstuk na haar mislukt huwelijk

Nu de zomer voor de deur staat, laat Belle Perez weer in alle hevigheid van zich horen. Haar single 'Dime Que tu Quieres' ligt vanaf deze week in de winkel en volgende maand verschijnt haar nieuw album 'Gipsy'. En op 28 juni geeft de Limburgse zangeres met Spaanse roots een ongetwijfeld spetterend concert in de Antwerpse Lotto Arena.
Emotioneel
Belle ontvangt ons in de studio in Tongeren, waar zij intensief bezig is met het opnemen van nieuwe liedjes. Haar bruine kleurtje verraadt dat zij heeft genoten van een deugddoende vakantie. De voorbije maanden heeft Belle het emotioneel erg moeilijk gehad, omdat er na bijna acht jaar een einde kwam aan haar huwelijk met Mario. Toch maakt zij een ontspannen en allesbehalve ongelukkige indruk.
'Ondanks alles wat ik dit jaar al heb moeten doorstaan, zie ik het weer helmaal zitten', vertelt Belle. 'De zon heeft mij deugd gedaan. En ik heb et gevoel dat ik aan een nieuw hoofdstuk begin, op alle vlakken. Als zangeres omdat mijn muziek is geëvolueerd, en ook als vrouw sta ik aan een nieuw begin.
Was jij toe aan al die veranderingen?
Ik sta al tien jaar op de planken. Ik heb geen zin om in herhaling te vallen of ter plaatse te blijven trappelen. En als er zoveel verandert in je leven, heeft dat automatisch een effect op je. Mensen kennen mij vooral van vrolijke liedjes. Maar uiteraard heb ik ook mindere momenten. Die kant van mezelf mag iedereen nu ook kennen.
Is het opnemen van je nieuwe cd een manier om je scheiding te verwerken?
Zeker. Ik heb veel van mijn emoties van mij afgeschreven. En ik ben zeker dat de mensen aan mijn manier van zingen zullen horen dat ik ben getekend door alles wat er in mijn privéleven is gebeurd. Niet al mijn nieuwe liedjes zijn autobiografisch, maar ik zing toch vaak over zowel positieve ervaringen als over de mindere kanten van de liefde. Zingen over mijn verdriet en verwardheid van de laatste tijd is voor mij als een therapie. Als ik nu een nummer als 'Mi primer amor' zing, dat gaat over iemand die na het beëindigen van haar eerste liefdesrelatie oude foto's bekijkt, komt dat meer dan ooit uit m'n hart.
Toen Mario en jij bekendmaakten dat jullie huwelijk voorbij was, zat je middenin een slopende theatertournee.
Klopt. En dat is ergens goed geweest. Op het podium heb ik veel van mijn verdriet van mij af kunnen zingen. Het deed ook deugd te ondervinden dat er in de zaal altijd zoveel mensen zaten die mij steunden of die hetzelfde hebben meegemaakt. Ik zal nooit vergeten hoe ik in Breda aankondigde dat het uit was tussen Mario en mij. Ik had een krop in de keel, maar tegelijk was het een opluchting.
Wilde je eigenlijk niet liever dat iedereen jou alleen liet met je verdriet?
Voor de aanvang van elk optreden zonder ik mij sowieso altijd een uurtje af, maar in die periode waren er dagen dat ik liever constant met rust werd gelaten, zodat ik kon bezinnen. Ik was graag op mezelf en heb veel gelezen toen. Maar tegelijk waren er weinig mensen die ik in vertrouwen kon nemen. Ik heb toen ellenlange gesprekken gevoerd met mijn muzikanten en de mensen uit mijn entourage. Dat heeft mij enorm geholpen.
Betekenden je vele fans een grote steun voor jou?
Meer dan dat. Ik kan met woorden niet uitdrukken hoeveel deugd al hun lieve brieven en e-mails mij hebben gedaan. Ik ben ook geschrokken hoeveel telefoontjes met bemoedigende woorden ik van mijn collega's heb gekregen. En het belangrijskte van alles: ik weet nu wie mijn echte vrienden zijn.
Hoe voel je je nu?
Heel goed, dank je. Dat komt voor een groot stuk omdat er een boel dingen zijn waar ik naar uitkijk. Zo geef ik op 26 juni een groot concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Net als in de Lotto Arena in Antwerpen wordt dat een exclusief 'Gipsy'-concert waar de mensen van zullen smullen. Iedereen zal zien en horen dat er een ándere Belle op de planken staat. We gaan ook veel nieuwe nummers van het nieuwe album brengen. Ik kijk ernaar uit.
Is het jou de voorbije maanden altijd gelukt om op het podium glimlachend vrolijke liedjes te zingen?
Toch wel. Al voelde ik mij bij periodes erg moe. Draai of keer het zoals je wilt, een scheiding zorgt voor extra druk. Ik deed mijn best om mijn verdriet te onderdrukken en toch het beste te maken van elke show. En dat ging.
Veel artiesten hadden dat beslist niet gekund als ze in jouw situatie hadden gezeten.
Kijk, ik heb geleerd om dingen los te durven laten. Als een relatie niet meer marcheert, is het beter om er een punt achter te zetten. Zoiets is erg, maar hoort bij het leven. En als ik in de periode van mijn huwelijkbreuk op het podium stond, bevond ik mij tenminste even in een andere wereld. Dan kon ik mij volledig laten gaan, zonder te piekeren.
Waren er al lang spanningen in je huwelijk?
Ja, in die zin dat ik onbewust aanvoelde dat er een haar in de boter zat. Mario en ik waren uit elkaar aan het groeien, maar ik kon de vinger er niet op leggen. Een specifieke aanleiding om uit elkaar te gaan, is er niet geweest. Er was een gevoel van niet meer gelukkig zijn samen.
Hebben jullie nog geprobeerd om jullie huwelijk te redden?
Dat spreekt voor zich. Mario en ik zijn ruim veertien jaar samen geweest, waarvan bijna acht jaar getrouwd. Zoiets vergooi je niet van de ene dag op de andere. Wij hebben álles gedaan om de brokken te lijmen, haar 't heeft niet mogen zijn. Daarom was het beter om elkaar los te laten en ieder apart opnieuw verder te gaan. Enkele vriendinnen zijn toevallig ook aan het scheiden. Wij vinden nu veel steun bij elkaar. Ik heb al gemerkt dat het blijkbaar de tendens is om een relatie snel op te geven. Maar voor alle duidelijkheid: dat was bij ons niet het geval.
Heb je nu spijt van je huwelijk?
Nee. Ik heb zeker niet het gevoel dat ik heb gefaald. Mario en ik hebben een geweldige tijd samen gehad. Maar op een gegeven moment hield ons verhaal op. Zoiets moet je aanvaarden. Mario en ik zijn ook uit elkaar gegaan zonder elkaar de duvel aan te doen. Het zou jammer zijn als ons verhaal was geëindigd in een vechtscheiding. Zowel Mario als ik zagen gewoon onder ogen dat het niet meer ging tezamen. Ergens viel er zelfs een gewicht van ons af nadat wij hadden beslist om uit elkaar te gaan.Altijd maar vechten en opnieuw proberen, daar wordt een mens heel onrustig van.
Zou je drukke leven de oorzaak kunnen zijn?
Misschien voor een stuk. Ik ben vaak van huis, zeker nu ik ook naar Nederland en Duitsland moet. Maar anderzijds vraag ik mij af welke richting het met ons huwelijk zou zijn uitgegaan als ik geen zangeres was en nog steeds in een bouwbedrijf werkte. In dat geval zouden Mario en ik elkaar wellicht elke dag voor de voeten hebben gelopen en waren we misschien al veel langer uit elkaar.
Jij bent intussen verhuisd. Voel jij dat je verdriet stilaan aan het slijten is?
Mijn joi de vivre is aan het terugkeren, ja. Ik denk nu aan mijn huwelijk terug als een rugzak vol herinneringen en dingen die wij hebben meegemaakt. Dat zal ook zo blijven. Mario zal altijd een speciale plaats hebben in m'n leven. Hij was mijn eerste liefde en we hebben samen zoveel meegemaakt. Mijn rijbewijs behalen, samen voor het eerst op vakantie, gaan naar een plek waar geen van beiden ooit al was geweest…. Al die herinneringen neem ik mee en geef ik een plaats.
Voel jij je soms eenzaam?
Dat gaat. Ik heb nu een heel ander leven. Vrienden en vriendinnen bellen mij en nodigen mij uit voor toffe dingen. Een concert bijwonen, wat bijpraten op café, dat soort uitstapjes. Het geeft mij allemaal rust. Ik doe nu veel meer dan vroeger omdat iedereen mij op het hart drukt om vooral niet thuis te blijven zitten. Zo kan ik mijn zinnen verzetten, al is 't natuurlijk best mogelijk dat ik dat drukke leven binnenkort alweer beu ben. Maar bon, nu geniet ik op een gezonde manier van mijn vrijgezellenleven.
En als je 's avonds thuiskomt in een leeg huis?
Da's een ander paar muwen, dat geef ik toe. Ik voel mij trouwens bij momenten wel eenzaam als ik onder vrienden ben. Soms lukt het niet om mijn verdriet aan de kant te zetten. Och, het is allemaal zo raar. Als je zolang samen bent geweest, heb je gewoontes gecrëerd. Nu is er zoveel weggevallen. Niet alleen Mario, maar ook zijn familie. Ik zie zijn neefjes en nichtjes nog wel, maar de scheiding heeft alles wel anders gemaakt.
Huil je weleens?
Dat gebeurt. Ik wil mijn verdriet niet onderdrukken. Als m'n tranen eruit moeten, hou ik ze niet tegen. Daar ben ik ook een vrouw voor, hé. Ik vind het zelfds goed om mij af en toe te laten gaan. Af en toe eens goed blèten lucht op.
Bij jouw familie vind je nu ongetwijfeld veel steun?
't Is niet te doen hoe lief mijn ouders en zus voor mij zijn. Ik heb altijd al geweten dat ik geweldige mensen rondom mij heb, maar nu besef ik het dag én nacht. Hetzelfde geldt voor m'n vrienden. Ik kan ze op één hand tellen, maar ze zijn zo kostbaar voor mij. Niet in het minst omdat ze mij in hun ziel laten kijken.
Wellicht zijn er plots veel meer mannen in jou geïnteresseerd.
Als ik met m'n vriendinnen op stap ga, voel ik inderdaad dat iedereen weet dat ik weer vrij ben. Dat leidt soms tot grappige situaties. Maar die mannen voelen aan tot hoever ze mogen gaan, hoor! Geen enkele versierpoging zou nu succes hebben. Als ik vroeger op stap ging, kon ik óók altijd een bepaalde afstand scheppen. Het was pas als ik het zelf toeliet, dat er contact ontstond.
Veel mensen storten zich in een 'overgangsrelatie' om niet alleen te zijn.
Da's niks voor mij. Ik ben van het principe dat het hoofdstuk 'Mario' eerst definitief moet zijn afgesloten. Anders zou ik niet eerlijk zijn tegenover mezelf en ook niet tegenover die andere man. Er zitten nog zoveel dingen in mijn hoofd. Bij mij wérkt het gewoon niet om me zomaar in de armen van iemand anders te storten.
Zie je Mario nog?
Dat gebeurt af en toe, ja. Wij hebben elkaar ook nog geregeld aan de lijn. Maar sedert wij hebben beslist om uit elkaar te gaan, is de afstand tussen ons wel veel groter geworden.
Hoe zal je reageren als Mario op zekere dag een nieuwe vriendin heeft?
Ik denk dat het raar voor mij zal zijn om Mario met een andere vrouw te zien. Net zoals ik vermoed dat Mario even zal slikken als ik iemand leer kennen. Dat kan moeilijk anders.
Zal je opgelucht zijn als de scheiding binnenkort officieel wordt uitgesproken?
Ik weet het niet. Op dat moment zal het verhaal van Mario en mij definitief voorbij zijn dat wel. Maar op emotioneel vlak ligt het ergste nu al achter mij. Want ook al denk ik soms met heimwee terug aan ons vervlogen geluk, toch voel ik mij al met al ontspannen. Dat straal ik ook uit. Ik ben weer in het reine met mezelf, zeker weten. Mijn fans mogen gerust zijn. Ik ben helemaal klaar om er weer stevig in te vliegen.
Bron: Dag Allemaal (13 mei)

Nieuwe start na echtscheiding van jeugdliefde

De voorbije maanden ging Belle Perez (32) door een hel. Haar beslissing om van haar jeugdliefde Mario te scheiden, was heel pijnlijk. Vandaag heeft ze haar echtscheiding een plaats gegeven en staat ze er: met een nieuwe single, album en twee megaconcerten.
Rustig, zelfbewust en sterk: Belle Perez is allesbehalve een hoopje ellende als we haar in haar muziekstudio opzoeken. Twee maanden geleden maakte ze bekend dat ze een punt zette achter haar huwelijk met jeugdliefde Mario. Het koppel was veertien jaar lang samen en was bijna acht jaar lang getrouwd. Hoewel Belle een rotperiode achter de rug heeft, stráált onze Vlaamse latinoster. "Ik voel me goed. Ik ben in het reine met mezelf, maar het heeft even geduurd", vertelt Belle. "De voorbije maanden was het moeilijk om Mario los te laten. Mijn theatertour Gipsy was een therapie om mijn echtscheiding te verwerken. Het klinkt gek, maar er staat nu een andere persoon op het podiuim. Heel wat nummers gaan over liefde, relatiebreuken, elkaar durven loslaten… Door mijn breuk met Mario krijgen die liedjes nu een andere dimensie. Ik zing ze ook ánders, volwassener. Beseffen dat je als koppel uit elkaar bent gegroeid, dat wéégt op je. Op emotioneel vlak ging ik erg diep. Ik heb een rotperiode achter de rug. Zingen gebeurt nu vanuit mijn kleine teen. Ik kan me nog meer dan vroeger volledig laten gaan in mijn muziek.
Toen we beslisten om een punt te zetten achter ons huwelijk, viel er een grote last van mijn schouders. Zingen is een ideale uitlaatklep. Mijn publiek merkt dat ook tijdens mijn concerten. Ze worden vaak muisstil als ik zing. Ik sta veel rustiger op de planken en mijn stem klinkt anders: lager en breder. Ook tijdens de opnamens van mijn nieuwe album Gipsy merk ik dat heel goed. ('Gipsy ligt eind juni in de winkel, red.) Mijn benepen kinderstemmetje is verdwenen. Soms zing ik met de krop in de keel, vooral bij gevoelige ballades. Tijdens mijn theatertour trok ik me meestal anderhalf uur in de kleedkamer. Daar kon ik me volledig laten gaan: muziek loeihard, even tot rust komen en ja, traantjes laten… Af en toe eens goed bleiten, stampen op de vloer en in je kussen boksen: dat helpt om te verwerken. Het valt me ook op dat ik me anders kleed. Puurder, soberder. Meer Belle. Geen tierlantijnjes meer. Te nemen of te laten."
Hoe reageren je fans op je echtscheiding?
"Toen het nieuws bekend raakte, voelde ik me verplicht om mijn publiek uitleg te geven. Na het tweede nummer tijdens het theaterconcert in Breda vertelde ik dat ik niet over één nacht ijs bijn gegaan om de beslissing te nemen, dat ik er het beste van ging maken. Toen volgde een daverend applaus. De voorbije maanden kreeg ik ook veel e-mails, telefoontjes, bloemen en steunbetuigingen van fans, maar ook van showbizzlui of mensen die hetzelfde meemakten… Hartverwarmend. Mijn band met mijn ouders is nog sterker geworden. We leerden elkaar nog beter kennen. Ik ben iedereen erg dankbaar dat ze me zo steunen. Mijn vrienden en familie moesten de voorbije maanden heel wat incasseren. Ik zat op een emotionele rollercoaster… Met pieken waarbij ik me erg happy voelde, maar ook met dieptepunten: voor een muur staan en de deur terugvinden. Op zulke momenten is praten heel belangrijk. Ik kan niet alles zelf verwerken."
Heb je spijt van je mislukte huwelijk?
"Ik heb gegeven wat ik kon. Als een relatie niet meer werkt, houdt het op. Hoe moeilijk een breuk ook is, als je niet meer gelukkig bent, moet je loslaten. Mario zal sowieso in mijn hart blijven. Hij si mijn eerste liefde. De veertien mooie jaren met hem zal ik koesteren."
Jullie waren erg jong toen jullie elkaar leerden kennen. Het gebeurt wel vaker dat relaties met de eerste liefde niet standhouden…
"We zijn inderdaad jong begonnen, maar ik ken vele gelukkige koppels die al samen zijn sinds hun zestiende. Waarom het bij ons misliep? Geen idee. Ik zou ook geen datum kunnen zeggen wanneer het fout is beginnen lopen. Samenleven met een artiest is natuurlijk niet makkelijk. maar als ik een job als bediende had gehad, waren we elkaar misschien veel eerder uit het oog verloren omdat je dan voortdurend op elkaars lip zit. Ach, je kan het verleden niet terugdraaien. Mario en ik zijn allebei geëvolueer en uit elkaar gegroeid. Het blijft natuurlijk jammer dat je een relatie van veertien jaar moet opgeven. Er was een gewenning. Hij was er voor mij en ik voor hem. Die onvoorwaardelijke steun valt nu weg en daar moet je lichamelijk en mentaal aan wennen. Er zijn ook vele kleine dingen die me nog aan hem herinneren: kleren, sieraden…"
Wat heb je geleerd uit je huwelijk?
"Dat je op tijd moet durven loslaten. Het was een hele opluchting toen we de beslissing namen. Misschien dat ik in de liefde kieskeuriger zal worden of eerder aan de bel zal trekken als er iets niet goed zit of beter zal aanvoelen wanneer een relatie niet meer werkt. Mijn echtscheiding heeft me absoluut gevormd als mens. Ik ben iemand anders geworden. Weet je, het is goed dat ik nu weet wat het is om diep te zitten. Ik geef eerlijk toe dat ik eerder nog niets heb meegemaakt in mijn leven. Ik verloor nog geen dierbaren en mijn carrière verliep altijd goed. Je moet regen in je leven zien om uiteindelijk van de zon te kunnen genieten."
Hoe is je contact nu met Mario?
"Op papier zijn we nog getrouwd, maar op emotioneel vlak zijn we uit elkaar. We hebben nog telefonisch contact en kort na de breuk zagen we elkaar een paar keer. Dan vraag je hoe het gaat, maar vanaf het moment dat je beslist om er een punt achter te zetten, creëer je een afstand. De band die je samen had, brokkelt stilaan af. Pas als deze emotionele periode achter de rug is, kan je op een vriendschappelijke manier met elkaar omgaan, denk ik. Gelukkig gaat het niet om een vechtscheiding. We smijten niet met modder naar elkaar."
Moet je de mannen van je afslaan nu ze weten dat je vrijgezel bent?
"Het is anders, ja. Ik zat veertien jaar lang in een relatie. Ik voel dat mannen anders naar me kijken nu ik vrij ben. Ze komen sneller op me af, de drempel ligt lager. Toch blijven de meesten respectvol. Op een BV toestappen, schrikt sommigen blijkbaar nog af. Dat is goed. Zo heb ik zelf beter in de hand wie ik in mijn leven toelaat en wie niet.
Sta je al open voor een nieuwe liefde?
"Nee, ik moet eerst dit hoofdstuk afsluiten. Pas daarna kan ik me openstellen voor een nieuwe liefde en mezelf geven in een andere relatie. Het is niet verstanidng om van de ene relatiein de andere te stappen. Je moet de vorige relatie eerst verwerken en een beetje genieten van je nieuwe leven."
Betreur je het niet dat je nog geen mama bent?
"Ik wil absoluut kinderen, maar als je het gevoel hebt dat je relatie niet goed zit, begin je er beter niet aan. Een kind lijmt de brokken niet. Ik ben blij dat Mario en ik nog geen kinderen hebben. Ik ben nog jong. Ik weet niet wat de toekomst me brengt. Maar hoe ouder je wordt, hoe sneller je beslissingen neemt, denk ik. Ik ben geen snotjong meer. Ik heb een rugzak vol levenswijsheid. Anderszijds heb ik nog een heel leven voor mij!"
Zou je nog eens willen trouwen?
"Daar heb ik nog niet over nagedacht. Trouwen gaat verder dan een papiertje. Met Mario was een huwelijk een logisch vervolg op onze lange relatie. Maar ik hoef geen krabbel te zetten om voor iemand te gaan. Een woord is voor mij voldoende."
Belle in een boek
Belle Perez staat tien jaar op de planken. Dat wordt in het najaar gevierd met een boek over de carrière van de zangeres, met veel nog nooit getoonde foto's uit de oude doos. "Ik kijk er erg naar uit om het resultaat te zien", glundert Belle. "Het is ook voor mij een naslagwerk. De tijd gaat zo snel. Het is leuk om oven op het verleden terug te blikken. Het boek zal het verloop van mijn carrière en hoe ik dat beleefde schetsen. Uiteraard zullen er ook privézaken aan bod komen."
Bron: Story (14 mei)

Breuk met Mario heeft Belle Perez veranderd

Het nieuws kwam onverwacht, toen in februari bekend raakte dat Belle Perez (32) ging scheiden. De zangeres en haar echtgenoot Mario waren al veertien jaar een koppel. Vandaag spreekt Belle openhartig over deze gebeurtenis die haar zo veranderd heeft.
Je ziet er anders uit of vergis ik me?
Nee, het klopt. Ook op de hoes van mijn nieuwe cd 'Gipsy' die in juni verschijnt, zal je merken dat ik me minder frivool kleed. De tierlantijntjes zijn verdwenen. Het is geen bewuste restyling maar iets wat vanzelf gegroeid is. Het boorbije jaar is er veel gebeurd: een scheiding laat sporen na. Dat heeft echt wat met me gedaan en dat kan ik niet verbergen.
Tegenslagen maken je volwassener. Misschien is het dat wel: dat ik me meer vrouw voel. Ik merk die evolutie aan mijn andere look, aan mijn houding op het podium, zelfs aan mijn stem.
Dus ook je stem is veranderd?
Als ik opnamen van nu vergelijk met die van mijn vorige cd, die twee jaar geleden verscheen, dan merk ik dat ik lager en emotioneler zing. Er wordt gezegd dat je pas soul kan zingen als je veel ellende hebt gekend. Bij mij is het gelukking niet zo erg, maar ik ztel vast dat mijn stem dieper is geworden. Sommige nummers zing ik doorleefder. Op mijn vorige cd staat een song over het verdriet dat hoort bij het mislopen van je eerste grote liefde. Ik weet nog dat ik toen veel moeite moest doen om bij het schrijven van die tekst in te leven. Ik had het zelf nog niet meegemaakt. Nu krijgen die woorden een andere betekenis en klinken ze intenser.
Heb je het moeilijk nu je aan het scheiden bent?
Ik ben niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die uit elkaar gaat. eenmaal je de knoop hebt doorgehakt, valt er een last van je schouders. Je weet dat je verder met met je leven. Ik ben in het reine met mezelf en voel me goed. Vóór die beslissing heb ik wel lang gepiekerd. Ik ben een vechter en wilde niet opgeven. Tot Mario en ik beseften, dat we elkaar beter konden loslaten en elkaar nieuw geluk gunnen. We waren gewoon niet meer gelukkig.
Is het makkelijk om vrolijke muziek te brengen als je een liefdesbreuk aan het verwerken bent?
Als ik op een podium sta, kan ik makkelijk de knop omdraaien. Mijn publiek wil zich amuseren en ik ga hun pret niet vergallen. Maar de muziek maakt mij zelf ook energieker en vrolijker.
Toen het nieuws over je scheiding bekend raakt, werkte je in Nederland een tournee af. Hoe ging dat?
Ik was blij met die theateroptredens, want zo kon ik minder piekeren. Ik trad ook ngen keer op in Ahoy tijdens de Vrienden van Amstel. Magnifiek! Ik heb geen moment overwogen om de tournee te onderbreken. Er zijn wel ups en downs geweest: de ene dag voelde ik me super, de andere dag triest. Maar tijdens de optredens kon ik mijn zorgen van me afzingen. Of schrijven, want tussendoor werkte ik aan teksten voor de nieuwe cd. Ik heb toen ook veel met het publiek gepraat tussen de nummers door. Dat ging gewoon vanzelf.
Tijdens je concert in Breda heb je je fans zelf ingelicht over je breuk.
Dat was mijn eerste concert nadat het nieuws over mijn scheiding was uitgelekt. Ik wilde niet doen alsof er niets aan de hand was. Het was confronterend, omdat ik al langer wist dat er wat mis was, maar het voor het eerst uitsprak: 'Ja, we gaan uit elkaar'. Ik heb toen even mijn hart gelucht, maar ook gezegd:'Jullie zijn hier om jullie te amuseren en dat gaan we ook doen' en ik ben erin gevlogen. Bij de rustigere nummers had ik het moeilijker. Het publiek besefte wat er zich in mijn hoofd afspeelde en je kon toen een speld horen vallen.
Er staat jou een superdrukke zomer te wachten. Een geruststellende gedachte?
Ik ben vooral blij met het nieuwe hoofdstuk in mijn carrière Deze week verschijnt mijn nieuwe single 'Dime Que Tu Quieres', die een voorbode is voor mijn nieuw album 'Gipsy' dat op 20 juni in de winkel ligt. De zomertournee start op 28 juni met een concert in de Lotto Arena. Die dag komer er Duitse organisatoren kijken. Belangrijk, want na Nederland wil ik het ook in Duitsland proberen. Ik ben aan een nieuw hoofdstuk toe. Tot voor enkele maanden had ik nog nooit iets ergs meegemaakt. Al mijn dierbaren leven nog. Ik had een goede relatie, een toffe carrière, mijn dromen kwamen uit. Nu heb ik wel wat moeten incasseren. Dit heeft me sterker gemaakt.
Heb je nog contact met je ex?
Mario zal altijd een belangrijk stuk bagage in mijn rugzak blijven. We bellen en zien elkaar soms nog. Ik denk dat hij ook vreede heeft met de nieuwe situatie. Dit is geen mislukking. We hebben tot het einde gevochten om ons huwelijk te redden. Maar we voelden dat we uit elkaar waren gegroeid en dat de brokken niet meer te lijmen waren. Ik kan ook niet zeggen waar en wanneer het misliep.
Je nieuwe single 'Dime Que Tu Quieres' gaat over het gevoel dat bij een grote liefde hoort. Een ongelukkige timing?
Helemaal niet. Dat nummer gaat niet over mijn leven. Voor mijn nieuwe cd heb ik wel andere nummers geschreven die autobiografischer zijn en die me geholpen hebben mij mijn verwerkingsproces. Ik laat op mijn nieuwe cd soms diep in mijn ziel kijken en beschrijf wat ik echt voel. Er staan enkele minder vrolijke nummers op, maar het zeker niet allemaal kommer en kwel. Mijn nieuwe single verschijnt trouwens ook op vinyl-cd, een primeur. De cd-verkoop zit misschien in een dipje, maar de platenspelers zijn opnieuw in.
Naast de single, de cd en de tournee verschijnt er in het najaar ook een boek. Wat wil je in 'Diez' kwijt?
Mijn verhaal van vroeger en nu. Geen biografie, maar een overzicht van mijn carrière met veel foto's die nog niet verschenen zijn, vooral van achter de schermen. Er zit ook een cd bij met opnamen die nooit verschenen zijn. Ik ben nu tien jaar bezig, vandaar 'Diez': tien in het Spaans.
Hoe voel je je als vrijgezel?
Het komt wel goed met mij: alles op zijn tijd. Ik stel me nog niet open voor iemand anders. Dat is te snel. eerst dit verwerken. Mijn sociaal leven is wel veranderd. Als je getrouwd bent, vermoedt men blijkbaar dat je het liefst thuis zit. Vrienden en vriendinnen bellen me meer op om weg te gaan. Ik ben geen fuifnummer geworden dat constant de bloemetjes buitenzet, maar kan wel genieten van uitjes en etentjes. Ik besef nu dat ik goede vrienden heb. Ik stel me vrij kwetsbaar op en ook dat is nieuw voor mij. Ik ben een pak zelfverzekerder. Onlangs zei een van mijn vriendinnen nog dat ik precies iemand anders was geworden.
Heb je als single nog meer succes bij mannen?
Ik heb nog geen oneerbare voorstellen gekregen.(lacht) Het valt me wel meer op dat mannen naar me kijken. En anders kijken: met die blik van 'ze is nu toch vrij'. Het jagersinstinct. De drempel is verlaagd en mannen doen al sneller een babbel met mij. Maar het blijft gezond. En ik blijf voldoende afstand houden.
Bron: TV-familie (14 mei)

Diva voor een dag

Operazangeressen weten het. Popzangeressen dromen ervan om het te weten. Hoe het voelt om een diva te zijn. Voor drie van hen lieten wij de droom in vervulling gaan. Het Brusselse operahuis De Munt opende exclusief voor Belle Perez, Eva De Roovere en Marie Daulne (Zap Mama) de deuren van zijn rijke kostuumarchief. 'In deze kleren voel ik me echt een prinses.'
'Zo ga ik écht nog aan een nieuw lief geraken!' Belle Perez heeft er schik in. Van de drie popzangeressen staat zij nog het meest te kijken van deze wonderlijke ervaring achter de schermen van de opera. Ze trekt haar ogen open als ze tussen de rekken met weelderige kostuums door loopt en haalt er zonder verpinken wellicht de meest gedurfde outfit uit. Eentje uit een productie van Mozarts toverfluit. Als ik het doe, doe ik het ook helemaal, lijkt ze te denken. Het siert haar.
Als ze het eerste deel van haar pak komt showen, draait ze zich lachend om. 'Hier is de poep van Jennifer Lopez niets tegen.' Ja, de bolle grijze rok bezorgt haar een achterkant van behoorlijk theatrale proporties. 'Ze wilden me eerst in iets liefs stoppen met pailletjes. Maar hier voel ik me stukken beter in. Het was alsof dit kostuum me riep. Geweldig! Maar wil je alsjeblieft schrijven dat dit niet mijn nieuwe imago wordt? Ik zie mijn fans de wenkbrauwen al fronsen als ze deze foto's zien.'
Het wordt pas helemaal mooi als Belle ook nog vleugels omgehangen krijgt. Om haar heupen worden die bevestigd. Het doet haar naar adem happen. 'Zo zwaar. Wordt dit op de scène gedragen? Ongelofelijk.' Ze heeft de smaak te pakken, zoveel is duidelijk. Nog nooit zat ze in de zaal bij een opera, geeft ze eerlijk toe, maar er worden meteen agenda's geraadpleegd en afspraken gemaakt. Want Belle wil maar al te graag komen kijken als De Munt in juni met Verdi's La forza del destino het seizoen afsluit.
'Ik kan alleen maar heel veel respect hebben voor die zangers die dit moeten doen. Voor de discipline die ze moeten opbrengen. Bovendien moeten ze niet enkel zingen en acteren, ze moeten ook nog eens in twee minuten tijd van het ene in het andere kostuum schieten én communiceren met de mensen in de zaal. In een taal die dan meestal nog niet eens hun taal is.'
Nee, ik ben niet opgegroeid met klassieke muziek. Thuis stond er vooral Spaanse muziek op. Zo heb ik ook ontdekt dat ik een stem had. Elke zondag kwamen wij samen in het huis van mijn oma, die in Eindhoven woonde. Heel de familie zat daar en dan kreeg ik een flamencojurkje aan en werd ik op tafel gezet. Ik probeerde al die Spaanse vedettes na te zingen. Iedereen zat er met kippenvel naar me te kijken. Toe dacht ik: Wow, ik kan dus echt wel iets teweegbrengen met mijn stem.'
'De klassieke wereld moet hard zijn. Als ik al zie hoe kritisch ze voor mij waren. Sommigen vonden in het begin dat ik een hoge benepen stem had. Maar het maakte mij wel specifiek. Je hoefde maar een nummer te horen of je wist: dat is Belle Perez. Ondertussen zit mijn stem veel lager. Ze is veel warmer geworden dat zal je ook horen op mijn nieuwe cd. Ben jij dat wel? heb ik al als reactie gekregen. Het klinkt alsof ik de baard in de keel heb gekregen. Wat wil je: ik ben 32 ondertussen.'
'Ik weet dat het niet echt klassiek is, maar een van mijn favoriete nummers is Barcelona, van Freddie Mercury en operazangeres Montserrat Caballé. Voor ik aan een optreden begin, draai ik in mijn kleedkamer meestal Queen, om mij op te peppen, en dan zit dat nummer er ook tussen. Heerlijk om op mee te brullen.'
Wie is Belle Perez?
*Werd geboren op 29 januari 1976 in Neerpelt.
*Brak in Vlaanderen door met Hello World in de preselecties van Eurosong 1999 en scoorde sindsdien ook in Nederland en Duitsland.
*Maakte vorig jaar na acht jaar een eind aan haar huwelijk.
*Heeft met Dime que tu quieres net een nieuwe single uit; op 20 juni verschijnt de cd Gipsy.
*Treedt op 28 juni op in de Lotto Arena in Antwerpen.
Bron: Het Nieuwsblad (17 mei)

Belle Perez 5 maanden na haar echtscheiding

Een opzwepende nieuwe single ('Dime Que Tu Quieres') als voorloper op het nieuwe album 'Gipsy'. Een geslaagde tournee in Vlaanderen én Nederland waar ze in juni een orgelpunt achter plaatst in Amsterdam en in Antwerpen, en tegelijk de zomer inluidt met een nieuwe show. En later op het jaar de viering van tien jaar carrière. Belle Perez (32) heeft alles om zielsgelukkig te zijn. Dat is ze ook, maar toch hangt er een schaduw over haar geluk. Begin dit jaar liep het huwelijk van de Limburgse op de klippen en gingen zij en Mario na veertien jaar uit elkaar.
Het album 'Gipsy' ligt op 20 juni in de winkel en zal op 28 juni worden voorgesteld in de Lotto Arena. En in hget najaar verschijnt een boek over het leven en de tienjarige carrière van Mario Isabel Perez met de toepasselijke titel 'Diez', Spaans voor 'tien'.
"Twee dagen voor de Lotto Arena sta ik in de Heineken Music Hall in Amsterdam", voegt Belle er voor de volledigheid aan toe. "Daar zal ik voor het eerst alle nummers van mijn nieuwe plaat live brengen. Verder schuim ik deze zomer de festivals af en in het najaar trek ik de theaters in. Er zijn al veertig voorstellingen geboekt."
Zoals elke artiest zal je vertellen dat dit je beste plaat ooit is. Hoe anders is je nieuwe werk in vergelijking met wat voorafging?
Ik hoef je niet te vertellen dat ik sinds mijn vorige plaat één en ander heb meegemaakt. Dat heeft me als mens veranderd en weerspiegelt zich ook in de nieuwe nummers. Het kan vreemd klinken, maar ik voel me nu toch meer in evenwicht met mezelf dan toen.
Kort nadat je echtscheiding bekend raakte zei je: 'Ik denk niet dat er veel uitgelaten nummers op de nieuwe cd zullen staan.' De single knalt anders als vanouds uit de boxen.
Ik zou wel gek zijn als ik een muzikale bocht van 180 graden zou maken. Maar het gevoel is anders, sommige nummers breng ik nu oprechter en doorleefder. Het 'huppelkontje' van 'Hello World' ben ik niet meer. Op het podium laat ik alle tierlantijntjes achterwege, om meer bij de essentie te komen. Op het nieuwe album staan heel wat teksten van mezelf, waarin ik dingen van me heb afgeschreven. Als therapie. Eén jaar geleden kon ik nog niet voorzien dat 'Gipsy' zo autobiografisch zou worden. Die scheiding is me overkomen. De theatertour van dit jaar viel samen met een beproevende periode. Op het podium gaf ik alles wat ik in me had. Vaak kwamen na de show de emoties weer boven en moest ik huilen. Het waren best harde maanden.
Je lijkt ook opener geworden. Op het podium in Breda deelde je je verdriet zelfs met het publiek via de worden: 'Ik heb geluk dat ik nu in mijn muziek kan vluchten'.
Ik heb toch nooit heimelijk gedaan over mijn privéleven? Iedereen mocht weten dat ik veertien jaar met dezelfde man was en dat Mario en ik sinds 2000 getrouwd waren. Hij wilde niet in de media komen en dat heb ik altijd gerespecteerd. Niemand zeg hem ooit en daardoor leek het misschien alsof we iets te verbergen hadden, wat helemaal niet zo was. In Breda stond ik voor het eerst sinds mijn scheiding op de planken. Ik heb daar bijna spontaan beslist om mijn publiek mee te nemen op mijn emotionele rollercoaster van dat moment. Pas op, er stond geen hoopje ellende op het podium. De mensen kwamen voor een avondje amusement en dat hebben ze gekregen. Maar tijdens de ingetogen nummers kon je een speld horen vallen. Ik heb daar ontzettend veel aan gehad. Zonder het wellicht te beseffen hebben mijn fans me flink geholpen om weer recht te krabbelen.
Kreeg je ook veel opbeurende brieven?
Massa's! Mails, vrienden die me belden, collega's die mij een hart onder de riem wilden steken… Van sommigen had ik al jaren niets meer gehoord en nu plots waren ze daar en gaven me dat schouderklopje dat ik zo hard nodig had. Zonder zich op te dringen, hé. Dat werkte louterend. Het is een cliché, maar het klopt dat je in benarde tijden ontdekt wat je aan je familie en je echte vrienden hebt.
De meeste fans zullen je Spaanse teksten wellicht niet begrijpen. Wat is het meest persoonlijke nummer geworden?
'Tu'. Wat 'jij' betekent. Een ballade waarin ik beschrijf hoe je alles aan één persoon geeft, samen ups en downs meemaakt en tot je grote verdriet merkt dat hij je hart aan het breken is. Dat je voelt dat er iets scheef zit, maar dat je dat niet kan plaatsen. En beseft dat er niets anders opzit dan je eigen weg te gaan. Dat is vooral een gevoel van machteloosheid. Je wil je relatie redden, doet daar alles voor, maar de brokken vallen niet meer te lijmen. Het is mijn verhaal en in die tekst heb ik heel mijn ziel gelegd. Maar het is niet allemaal kommer en kwel op mijn plaat. 'Dime Que Tu Quieres' betekent 'zeg me dat je wil'. Dat gaat over iemand die alles voor je wil zijn maar wacht op het moment waarop je zegt: ik laat het toe.
Dat zou kunnen gaan over een nieuwe liefde in je leven.
Ik ben nog niet klaar voor een nieuwe liefde. Ik ben nog volop bezig met een hoofdstuk af te sluiten en pas dan kan ik aan een nieuw beginnen. Ik sluit me niet op; in zekere zin geniet ik van mijn herwonnen vrijheid. Ik heb een nieuw sociaal leven. Ineens heb ik tijd voor vrienden en familie, tijd die vroeger ontbrak. Er is ook een enorme druik van me afgevallen. Je uitsloven om te redden wat niet meer te redden valt, dat vreet vreselijk aan een mens. Vriendinnen lieten het vroeger wel eens na om te bellen omdat ze wisten dat ik op een vrije avond graag thuisbleef. Nu klinkt het van: 'Kom mee, we gaan er eentje drinken.' Dat doe ik dan ook. Het geeft me energie en helpt me mijn gedachten te verzetten.
Hoor je Mario nog wel eens?
We bellen nog af en toe, ja. Ik heb hem zelfs onlangs nog gezien. Uiteraard is het anders. Er is afstand tussen ons. We hebben een besluit genomen en moeten ons daar nu ook naar gedragen. Anders eindigt het verwerkingsproces nooit.
Single, knap, succesvol… Moet je de mannen nu niet van je afslaan?
Ik voel wel een wezenlijk verschil met vroeger. Als ik nu een stapje in de werld zet, is de drempel bij mannen lager. Anders dan toen ik nog met Mario was. Maar nog altijd is er een zekere barrière. Gelukkig maar, ik wil respect. Ik sta wel weer open voor aandacht van het andere geslacht. Tot op zekere hoogte, ik ben geen flirtster. Als je uit bent op een avontuurtje, trek je toch maar de foute mannen aan. En daar heb ik geen zin in. In wezen ben ik een trouw beestje. Als ik voor iemand ga, dan is dat voor de volle honderd procent. Het is geen toeval dat ik al op mijn achttiende serieus ben beginnen vrijen en gedurende veertien jaar vrede had met één man in mijn leven.
Laura Lynn, Geena Lisa, Natalia, Tess Goossens, Soetkin van Ishtar, er lijkt een golf van relatiebreuken aan de gang in de Vlaamse showbusiness. Dat zal wel toeval zijn, zeker?
Allicht wel. Er gaan elke dag koppels uit elkaar. Alleen bij de BV's wordt dat breed uitgesmeerd in de pers. Ook in mijn vriendenkring heb ik relaties zien stuklopen. Er zijn er dan ook weer veel die trouwen. (lacht) Dat laatste geeft de burger weer moed.
Je bent je geloof in de liefde niet kwijt?
Helemaal niet. Mario zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben. En ik in het zijne. Wat er me ook nog overkomt, hij is en blijft mijn eerste grote liefde. We hebben alles samen meegemaakt. Verliefdheid, trouwen, mooie en kwade dagen… Het zit allemaal in mijn rugzakje en die bagage neem ik mee in mijn volgende relatie.
Een relatietherapeute liet haar licht schijnen over jouw echtscheiding, en merkte op: 'Het is nu of nooit voor Belle. Je grote doorbraak uitstellen omwille van je relatie gaat nu eenmaal niet?' Heeft ze een punt?
(blaast) Dat kan zij niet weten. Ik héb geen makkelijk leven en ben veel weg, dat klopt, maar ik ontken dat mijn carrière mijn huwelijk om zeep heeft geholpen. Welk beroep je ook hebt, zodra je niet meer op dezelfde golflengte zit, houdt het op. Dat heb je niet in de hand. Wat doen velen dan? Ze kiezen voor een kind. Dan gaat alle aandacht naar dat kind en verwaarlozen de twee partners elkaar nog meer. Mijn problemen spelen zich voor het oog van heel Vlaanderen af, dat is het grote verschil.
Je prijst jezelf nu wellicht gelukkig dat je geen kinderen hebt met Mario.
Het gekke is: op het moment dat we er ons allebei klaar voor voelden, zat de klad er al in. We hebben niet de fout gemaakt om te proberen ons huwelijk te redden met een kind.
Als Mario morgen verliefd wordt op een ander, zal je dat nog iets doen?
Ik denk het wel. Niet dat ik hem die liefde niet zou gunnen, integendeel, maar het zal toch raar aanvoelen. Andersom ook, vermoed ik. Ik kom nog vaak in Neerpelt, het dorp waar we samen gewoond hebben. Een deel van mijn familie en mijn schoonouders wonen er nog. En heel wat gezamenlijke vrienden. Sommigen van hen moet je nu loslaten en ook dat is knap lastig. Mario woont nog steeds in 'ons' huis, ik ben verhuisd. Het is geen vechtscheiding geworden.
Natalia is intussen met Kevin Janssens, ook een BV. Heeft een relatie met iemand uit de sector meer kans op slagen?
Toen ik Mario leerde kennen was ik nog volslagen onbekend. We zijn samen in dat muzikale avontuur gerold, en in het BV-schap dat daar een onvermijdelijk gevolg van was. Ik ken mezelf, ik ga niet bewust op zoek naar een partner die ook in de media zit. In de liefde volg ik mijn hart, niet mijn hoofd. Ik kan net zo goed verliefd worden op een metser of bakker als op Robbie Williams. (lacht) Bij wijze van spreken dan, hé.
Er komt in het najaar ook nog een boek. Welke geheimen zullen in 'Diez' te lezen staan?
Het wordt geen biografie, daarvoor vind ik me nog net iets te jong. Maar het is wel de bedoeling om een balans te zoeken tussen carrière en privé. Met veel foto's die nooit eerder te zien zijn geweest. Het gaat over mijn kindertijd, de band met mijn ouders, hoe ik de geboort van mijn zus heb beleefd. Hoe ik van naïef meisje dat met 'Hello World' een eerste hitje scoorde, ben opgegroeid tot volwassen vrouw. Mijn Spaanse roots. Het vertrek van mijn grootouders, terug naar Spanje. Door dat alles nog eens op te rakelen besef ik pas echt hoeveel ik al heb meegemaakt.
Was je laatst uitgenodigd op het huwelijk van Frans Bauer?
Nee, maar dat ik er niet was heeft niets te maken met die kwakkel over onze vermeende affaire. Wat een onzin! Ik was toen net weg bij Mario en in Nederland hadden ze blijkbaar nood aan een sappig verhaal. Wie is er single? Wie heeft met Bauer op het podium gestaan? Laura Lynn en Belle Perez. Een blondine en een brunette, dat verkoopt altijd goed. Ik vond het vooral sneu voor hem. Hij draagt zijn Mariska op handen en dan wordt hij op zo'n smerige manier door het slijk gehaald.
Tot slot, heb je dit jaar nog tijd om naar Spanje te gaan?
Ik ben pas geweest. Het was nogal confronterend, moet ik bekennen. Plots zat ik daar op het strand in mijn dooie eentje. Blik op oneindig. En de gedachten die in je hoofd blijven malen. Beetje bij beetje heeft het verdriet plaatsgemaakt voor een nieuw enthousiasme. Ik besef en voel nu ook dat ik hier sterker uit zal komen. (flauw lachje) Het komt heus wel goed met mij.
Bron: Primo TV-gids (20 mei)

Belle Perez (32) begint amoureus en professioneel aan nieuw leven

Belle Perez zet orde op zaken, nu haar echtscheidingsprocedure bijna is afgerond. Met een nieuw album, een nieuwe look én een nieuwe kijk op het leven. Wij gingen Belle opzoeken in Amsterdam, volgden haar tot in de pashokjes van haar nieuwe sponsor en visten volop antwoorden uit haar stoere decolleté. «Ik zit nog in een twijfelzone», bekent de latinozangeres. «Maar soms denk ik: als de liefde nu komt, is ze welkom.»
Een achterbuurt in Amsterdam. Niet meteen een plaats die je aan Belle Perez zou linken, maar ze is er wel. Bij modehuis 'Chick on a Mission'. Belles nieuwe sponsor. «Voor mijn nieuwe tournee ga ik voor een andere look», verklaart ze. «Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken. Geen tierelantijntjes meer, geen mouwen en snoepjeskleuren. Het mag nu allemaal iets stoerder nu.» In het leer oogt Belle ook heel stoer. Maar wat iedereen zich afvraagt. Hoe voelt ze zich nu? «Goed», zegt ze. «'Opgelucht' wil ik n deze context niet gebruiken, maar er is iets van me afgevallen. 14 jaar met iemand je leven delen, is heel lang, maar nu kan ik weer verder. Ik merk dat trouwens ook in mijn vriendenkring. Veel mensen uit mijn omgeving lijken in een soort borrelfase te zitten. Je kent dat wel. Je kijkt om je heen en je denk: 'Is dit het dan?'»
Wegrestaurants
En Belle heeft om zich heen gekeken. Heet haar nieuwe album daarom 'Gipsy'?«Ik wil zeker niet zwerven en ben al helemaal niet op de dool», lacht ze. «Al heb ik de voorbije maanden wel genoten van het 'altijd-onderweg-leventje'. Liedjes schrijven en musiceren in wegrestaurants, het heeft wel iets. Ik ga nu ook anders om met liedjesteksten. Sommige van mijun oude liedjes klinken anders nu. Wat wil j? Ik stond vroeger te zingen en had nog niets meegemaakt. Nu kan ik mijn emoties beter communiceren. Sinds mijn scheiding zing ik ook veel intenser.»
Gitaarlessen
De breuk tussen Belle en Mario was destijds groot nieuws. Ziet ze hem nog? «We horen elkaar wel nog», klinkt het. «Maar veel is dat niet. Onze contacten zijn ook veel oppervlakkiger geworden. Dat is normaal, denk ik. We hebben nu allebei weer ons eigen leven.» En in dat leven heeft Belle nog grote plannen. «Nu het album er is, ga ik eindelijk gitaar leren spelen», vertelt ze enthousiast. «Ik zeg dat nu al jaren en nu moet het ervan komen. Zalig lijkt me dat. Ergens op 't strand, voetjes in 't zand en componeren… of voor iemand een ballade zingen, natuurlijk.» Die iemand zou er wel eens snel kunnen zijn. «Ik merk wel dat de drempel voor mannen lager is geworden. Al houden de meesten toch een gezonde afstand. Veel mensen beschouwen me als iets onbereikbaars en dat is goed zo. Persoonlijk zit ik nog in een twijfelzone, maar als er een nieuwe relatie komt, ga ik daar helemaal voor. Al zal zo'n nieuwe relatie wel vreemd aanvoelen.»
Terwijl ze zo zit te spreken, merk je iets in Belles ogen. Het wicht is eruit. De 'trien' is weg.«Mensen zeggen me tegenwoordig heel vaak dat ik veranderd ben», beaamt ze. «Ze bekijken me veel serieuzer. De breuk komt ook mijn nummers ten goede. Als je de pijn voelt, schrijf je die beter neer. Ik voel zelf dat ik rustiger en zelfverzekerder ben.»
Tribal
Al blijft een scheiding pijnlijk. «Het feit dat we geen kinderen hadden, maakt sommige zaken eenvoudiger. Kindjes zijn altijd slachtoffers. Soms zie ik ook mensen die hun realtie met een kind willen redden. Ik ben blij dat dit bij ons niet het geval was.»
Een nieuw album, een stoer lederen imago, een nieuw elan. Ergens ontbreekt nog één ding in het plaatje. «Goh», zegt Belle. «Ik wil al heel lang een tatoeage, maar raak er niet uit. Ik heb iets in gedachten. Geen tribal, maar wel iets symbolisch. In ieder geval iets moois.» En waar zou ze die dan precies willen? «Hmm… (glimlacht ze ondeugend).»
Bron: HLN (4 juni)

De favorieten van Belle Perez

NEERPELT - Belle Perez was de laatste weken druk in de weer met de voorbereidingen van haar nieuwe cd Gipsy. Het album ligt vanaf morgen in de winkelrekken. Volgende week wordt Gipsy tijdens een grote show in de Lotto Arena aan het publiek voorgesteld. Tussen alle voorbereidingen en optredens door vond de zangeres nog even tijd om haar favorieten mee te delen.
EET:
'Ik eet het liefst in Rodeo in Neerpelt. Je voelt je er meteen thuis door de warme Zuid-Amerikaanse inrichting. Ze hebben een uitgebreide menukaart met heerlijke tapas. Door hun jonge dynamische bediening is het er altijd super gezellig', zegt de zangeres.
'Voor een culinair perfect verzorgd menu moet je bij de Marmiet in Bocholt zijn', zegt Perez. 'Het is een restaurant waar vakmanschap en de kunst van familiaire sfeer scheppen voortdurend wordt nagestreefd.'
Perez is ook wel eens te vinden bij frituur Marco in Achel. 'Dit is the place to be om een goeie lekkere vettige friet te eten', lacht ze.
GAAT UIT: 'Als ik eens een dagje of avondje vrij heb, vind ik het supergezellig om naar de film te gaan. Ik kies meestal voor Kinepolis in Hasselt. Het is een enorm grote cinema, maar toch heerst er een huiselijke sfeer.'
Wil ze een stapje in de wereld zetten, dan trekt Belle naar Café Latino in Hasselt. 'Café Latino is een zeer gezellige zaak. Eerst een hapje eten, en daarna de stoelen aan de kant om lekker te shaken', verklaart ze.
'In de zomer heerlijk terrassen in Lommel of Neerpelt is ook altijd super gezellig', zegt Perez.
SHOPT: Shoppen doet Belle Perez bij E&R, de zaak van Nicky Vankets in Beringen. 'Bij Nicky ben ik al jaren kind aan huis. Vaak maakt hij iets op maat voor mijn concerten in het Sportpaleis. Maar uit zijn collectie prêt-à-porter heb ik ook verschillende stukken in mijn kast hangen', verklapt de Neerpeltse schone.
Bij Fashion Point in Maasmechelen kan ik ook mijn zin altijd wel vinden, of ik nu iets casual of iets stijlvoller nodig heb. En La Bottega in Hasselt is voor mij dan weer de hemel op aarde wat schoenen betreft. Daar vind ik steevast het perfecte paar schoenen.'
HET MOOISTE PLEKJE IN LIMBURG: 'Het mooiste plekje voor mij is nog altijd het pleintje in Hamont-Achel. Daar heb ik mijn jeugd beleefd. Het is een pleintje waar ik vroeger speelde en waar ik dikwijls met mijn vrienden en vriendinnen rondhing. Die momenten staan in mijn geheugen gegrift.'
Bron: Het Nieuwsblad (19 juni)

Belle Perez uit top 10 door foutje

Twee weken geleden viel 'Dime que tu quieres', de populaire single van Belle Perez plots uit de top 10 van de Ultratop. Was Vlaanderen het liedje beu? Neen, zo blijkt. «Door een vergissing raakten een aantal platenzaken niet tijdig bevoorraad», klinkt het bij haar management. «Geen verkoop betekent geen notering. Intussen zijn alle zaken opnieuw volgestouwd met de single en hopen Belle en haar entourage toch weer een plaatsje te veroveren in de hoogste regionen.»
Bron: HLN (27 juni)

Latino-zangeres voor het eerst uit de kleren

Vlaanderen was maar net bekomen van de shock: 'brave' Belle Perez (32) gescheiden van haar jeugdliefde Mario. Maar de Latino-zangeres is niet zinnens het daarbij te houden. Ze begint aan een Nieuw Hoofdstuk. Ze herlééft. Ze durft, meer dan ooit. En dat mag iedereen weten. En zien. Ideale schoondochter? Gedaan. «Dít is de nieuwe Belle. Te nemen of te laten.»
Afspraak in Belles studio in het verre Tongeren, met slechts een Limburgs kwartiertje vertraging. Of het stoort dat ze snel nog even koffie maakt? Al zingend. 'Dime que tu quieres', haar nieuwste single. Ze is een en al alegria, Spaanse vreugde, zit lekker in haar vel, al oogt ze smaller dan ooit. Je zou het haar op het eerste gezicht niet aangeven, dat ze dit voorjaar de echtscheiding van haar jeugdliefde Mario, met wie ze veertien jaar samen was, verteerd heeft. Maar hóren doen we het wel. Want waar - met alle respecti - is dat piepstemmetje gebleven? «Mijn stem klinkt anders. Warmer. Blijkbaar is ze gezakt. Dat heeft wellicth ook te maken met de moeilijke periode die ik achter de rug heb. Men zegt weleens dat je door een dieptepunt moet gaan om de dingen intenser te voelen. Ik ben in elk geval blij met mijn nieuw stemgeluid.»
Was je er meteen voor te vinden, om naakt in NINA te poseren?
«Eigenlijk wel. Het was waanzinnig leuk om te doen. Ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Ik vind het resultaat fantastisch. Je ziet véél, maar toch ook niets.»
En wij maar denken dat je een preuts mieke was.
«Ik ben helemààl niet preuts. Let wel, ik zou zou dit nooit doen als ik niet goed in mijn vel zat. Bloot om het bloot, daar hou ik niet van. Ik heb voor P-Magazine en Ché geposeerd, maar ik ben daar nooit ver in gegaan. Alle respect voor meisjes die daar wulps gaan liggen, maar die stap krijg ik niet gezet. Maar dit is stijlvol. Er zit een boodschap achter. Ik voel me goed en dat wil ik tonen. Het plaatje klopt: dít is de nieuwe Belle. Take it or leave it.»
Wat is er zo nieuw aan je, Belle?
«Ik ben een emotioneler mens geworden. Er is meer diepgang. I see beauty in pain, zeg maar. Vroeger zong ik ook liedjes over relaties die op de klinken liepen. Maar ik klónk vrolijk. Te vrolijk, weet ik nu. Ik was een doetje. Had nog niets meegemaakt. Mijn leven liep op rozen: mijn carrière vlotte, mijn relatie was super, al mijn dierbaren waren gezond en wel. Nu leg ik meer gevoél in mijn nummers. Ik zing de teksten doorleefder. Er zit meer van mezelf in.»
Zeg je nu dat scheiden goed is voor je carrière?
«Mijn carrière ging daarvoor ook al goed, mag je toch wel stellen. Wat ik bedoel is: het was de moeilijkste periode uit mijn leven maar ik heb er positieve energie en kracht uit geput. Er is iets gebeurd met me.»
Je wordt…volwassen?
«Kleine meisjes worden groot zeker? Ik ben niet langer dat meisje van 'Hello World' maar op en top vrouw. Die groei is al wel even aan de gang - ik ben 32- maar het lijkt of ik het nu pas voél, dat verschil.»
Kijken mannen nu anders naar je?
«Er is die 'zij is niet meer getrouwd'-blik. Niet dat ik ze van mijn lijt moet klppen, maar de drempel is verlaagd. Vroeger stond ik niet open voor contacten. Ik had een gezonde muur rondom me. Zo van: 'Ik van niet beschikbaar' of 'Raak me niet aan'. Geen slappe zever aan mijn oren. Een fatsoenlijk gesprek, oké. Maar oneliners van het genre 'Ken ik u ergens van', wilkde ik niet horen. Nu iedereen weet dat ik single ben, komen ze al eens sneller een praatje slaan.»
Vind je dat vervelend?
«Nee, het streelt mijn ego. Mijn vriendinnen zeggen het ook: 'Amai, ze hebben allemaal gelezen dat je gescheiden bent of wat?' Ik geniet er stiekem van. Maar ik bepaal zelf wie ik toelaat of niet. Daarvoor vertrouw ik op mijn vrouwelijke intuïtie. Die werkt perfect.»
Heeft een bekende kop het moeilijker op de vrijgezellenmarkt?
«Bekendheid speelt soms in je nadeel. Mannen denken al snel: daar maak ik geen kans bij. Jammer, want misschien loop ik zo wel toffe mensen mis? Anderzijds ben ik verplicht op te filteren. Ik ga niet op stap met een deegrol (lacht), maar ik moet alert blijven. Wie komt op me af omdat ik Belle Perez ben en wie staat daar voor het meisje achter de zangeres?»
Je lijkt me geen 'easy catch'.
«Ik ben een sterke vrouw die weet wat ze wil. Ik denk dat mannen dat best sexy vinden. Een beetje hard to get: dat stimuleert het jagersinstinct. Ik ondervind dat zelf. Als iemand direct ja zegt, zou het snel gedaan zijn. Het mag niet te gemakkelijk zijn.»
Geen one night stands voor jou?
«Nee, ik kan dat niet. Ik zit zo niet in elkaar. Op seksueel gebied ben ik een hopeloze romanticus. Zo één nacht en verder niets? Ik zou dat niet eerlijk vinden tegenover mezelf, en tegenover die andere persoon. Misschien ben ik ouderwets, maar voor mij hangt dat soort intimiteit samen met een relatie. Met vlinders in je buik. Het is àlles of niets.»
Hoe verleid jij een man?
«Als ik me fysiek tot iemand aangetrokken voel, zoek ik oogcontact. En dan maar hopen dat hij de boodschap begrijpt. Ik vind wel een manier om aan de praat te geraken.»
Je bent het niet verleerd, na veertien jaar 'pauze'?
«Ik hoop van niet! (lacht) Al ben ik niet zo'n verleidster hoor. Ik ben eerder afwachtend. Ik ben geen type dat van de ene naar de andere gaat fladderen om toch maar niet alleen te zijn.»
Word je makkelijk verliefd?
«Nee.(zucht) Nee, ik word helemaal niet snel verliefd. Maar àls ik verliefd word, knalt het. Gebeurt het pas volgend jaar - prima - maar staat er morgen al iemand voor de deur, kan ik niet anders dan hem binnenlaten. Ik kijk er wel naar uit. Het is best spannend.»
Maar je bent niet actief op zoek?
«Néé, gij. Ik ga niet op stap om iemand tegen het lijf te lopen. Ik schuim geen BV-feestjes af. Liefde moet je overkomen. Dat vind je niet op bestelling.»
Op welk type man val je?
«Op een man met gevoel voor humer. Iemand die iets te vertellen heeft. Van wie ik iets leren kan. Ik wil naar hem opkijken. Ik haat figuren die constant achter je aanlopen. Geen jaknikker maar iemand die een eigen leven en ambities heeft. Die net zoals ik denkt: the sky is the limit. Ik hou niet van dat pamperen. Ik ben een zelfstandige vrouw, ik kan mijn eigen boontjes doppen. Natuurlijk wil ik op iemands schouders kunnen uithuilen. Maar diezelfde persoon moet me ook een schop onder mijn kont durven geven.»
En qua uiterlijk?
«Ik heb niet één bepaald type. Donker, blond, groot, klein… Ik val op persoonlijkheid en karakter.»
Komààn Belle..
«Oké, oké. Heeft hij ook nog een knap lichaam, dan is dat leuk meegenomen. Hij mag er goed uitzien, maar een man die zich leuk kleedt en verzorgt is ook al veel waard. Verder val ik vooral op ogen, gebit en geur. Lichaamsgeur - dat in de eerste plaats - maar ook het parfum dat hij draagt. Het wasproduct dat hij gebruikt. Ik ben een freak met geurtjes. Ik was mijn haar nog altijd met de shampoo die ik gebruikte op mijn allereerste vakantie zonder ouders. Die geur staat voor vrijheid.»
Je valt op mooie tanden. Jouw gebit springt er ook uit. Natuurlijk wit?
«Jawel, dat heb ik van mama en papa. Die hebben allebei perfecte tanden. Ik drink sloten koffie, maar ik poets mijn tanden minstens drie keer per dag. Dat houdt ze mooi wit. »
Vind je jezelf mooi?
«Soms wel, soms niet. De laatste tijd wél. Het hangt samen met mijn gemoedsrust. Ik ben geen poppemieke, maar ik verzorg me graag goed.»
Hoe lang sta je 's morgens voor de spiegel?
«Maximum tien minuten. In het 'gewone leven' doe ik wat mascara of lipgloss op. Ik hou van puur natuur. Een ongeschminkte vrouw met de juiste uitstraling: dat vind ik sexy. Voel ik me goed? Dan straal ik dat uit en is make-up overbodig. Zit mijn haar goed, dan kan ik de wereld aan. Mijn grootmoeder is ook zo. Zij is 79 en heeft zoveel charisma dat de mannen van haar leeftijd haar nog nafluiten.»
Je lijkt dunner dan ooit. Kan dat?
«Ik ben vijf kilo kwijt - wellicht door de omstandigheden. Verdriet remt mijn eetlust af. Ik sport weer wat vaker. Het gaat er als vanzelf af. Zalig, want ik kan mijn oude broeken weer aan. Die spannen niet langer rond mijn billen. Mijn huid zit ook wat strakker. Ik kan weer kleedjes dragen. Dat deed ik vroeger niet omdat ik vond dat ik geen mooie benen had. Nu durf ik zelfs voor kort gaan.»
Wat doe je voor dat buikje?
«Niet één sit-up. Ik gebruik mijn middenrif veel bij het zingen en dansen, mogelijk blijft het daarom zo plat?»
Je laat het wel graag zien hé?
«Dat was al zo van kindsbeen af. Ik zat op de nonnenschool en daar was zelfs een blote schouder uit den boze. Na schooltijd trok ik meteen een topje aan. Mijn buikje, dat moest ademen. Ik toon hem niet opdat iedereen me zou overladen met complimentjes. Al vind kik het wel één van de mmooiste stukjes van ons lichaam. Net zoals een decolleté. Ik heb absoluut geen grote boezem maar ik vind het wel fijn om diepe uitsnijdingen te dragen. Ik ben ook verzot op lingerie. Het is mijn eerste laagje, het dichtst op mijn ziel.»
Na een scheiding zie je vrouwen vaak openbloeien. Jij bent ook van look veranderd.
«Mijn nieuwe stijl heeft niets met de scheiding te maken. Ik was al langer aan het evolueren. Die felle kleurtjes, ik was daar uitgegroeid. Ik heb thuis een kleidngkamer vól met die bombastische spulletjes. Ik heb die franjes niet meer nodig. Het is alsof ik aan het 'vervellen' ben. Ik schud mijn vorig huidje af en wat rest is puur en sober. Ik zal altijd wel die Spaanse stijl aanhangen, maar niet meer zo overdreven. Door die tralala weg te geven kom ik tot de essentie. Bach to the roots: het vocale, de muziek. Dat is wat telt. Ik voél me authentieker dan ooit. Dat zié je en dat hoor je aan mijn muziek.»
Nogal wat bevallige BV's geraken maar niet van straat. Ben je daar bang voor?
«Het is moeilijk. Ik ben een gewoon meisje, maar sta constant met mijn kop in de boekjes. Die knop 'Belle Perez' kan je niet afzetten. Ik ben haar elk uur van de dag. Daar moet een man mee om kunnen. »
Misschien mik je beter op een bekend iemand? Zoals Natalia en Kevin Janssens.

«Of het nu een bakker, slager of televisiepersoonlijkheid is - maakt mij niet uit. En nee, ik heb niemand specifiek op het oog - voor je het vraagt.»
Plan je openhartig te praten over een nieuwe vriend, zoals over je scheiding?
«De dag dat ik iemand leer kennen, zal ik weer een gezonde grens trekken tussen mijn privé en de media. Elke dag journalisten in je nek voelen of op je eerste afspraakje al 'gespot' worden, dat is heftig. Zowel voor mij als voor de persoon in kwestie.»
Je kan niet eens op een feestje staan zoenen. Of het staat in de boekjes.
«Als BV heb je àltijd het gevoel dat je geviseerd wordt. Dat je betrapt kan worden, zelfs al doe je niets verkeerd. We zijn gewone mensen, géén engeltjes, maar we worden als rolmodel naar voor geschoven. Hoe lang was ik niet de ideale schoondochter? En kijk brave Belle is gescheiden. Deal with it. Ik heb een litteken op mijn levenspad maar het is dichtgegroeidf. Het zal er alrijd staan maar dat is geen schande.»
Bots je vaak op gescheiden papa's, in de 30+ categorie?
«Dat valt wel mee. Maar voor mij is dat geen belemmering, een man met kinderen uit een vorige relatie. Ik heb óók mijn bagage mee, na een relatie van veertien jaar. Mijn rugzakje met 'Mario-momenten'. Kinderen van een ander zouden me niet afremmen. Die maken deel uit van die man. En het kan leuk zijn, toch?»
Had je zelf al kinderen gewild?
«Ik wil absoluut kinderen. En ja, het begint wel wat te borrelen. Mar ik ben nog lang niet in paniek. Ik ben geen desperate houwife (lacht).Ik zie bij vriendinnen dat het op onze leeftijd in één keer heel snel kan gaan. Ze vinden iemand nieuw en binnen het jaar horen daar een huis en kinderen bij. Op je achttiende doe je het toch allemaal wat kalmer aan.»
Had je (nog) harder gevochten voor je huwelijk, mochten er al kinderen geweest zijn?
«Ik denkniet dat kinderen ons hadden samen gehouden. Ik vind sowieso niet dat kinderen als lijm mogen fungeren. Als enkel de kroost twee mensen met elkaar verbindt en er voor de rest niets meer is, word je ongelukkig. En de kinderen wellicht ook.»
Hoe denk jij over 'eeuwige trouw'?
«Trouw zijn aan, en respect hebben voor elkaar: daar staat of valt een huwelijk mee. Het kan niet zonder. En de emotionele band moet ook nog goed zitten. Daar zat het bij mij en Mario scheef. Het was op.»
Zou je een tweede keer trouwen?
«Op dit moment zeg ik resoluut 'nee'. Ik hoef geen krabbel neer te zetten om iemand te laten voelen dat ik hem trouw zal zijn. Zo'n papiertje en ring rond je vinger garanderen niet dat het altijd duren zal. Wat is dat trouwens, 'voor altijd'? Daar stel ik me wel eens vragen bij. Er wordt steeds vaker uit elkaar gegaan, zowel in BV-land als in mijn eigen vriendenkring. Ik geloof ook dat er voor alles in het leven een eerste keer is. Ik ben getrouwd geweest. Ik heb dat geen tweede keer nodig. Denk ik. Zo voel ik het nú. Maar stel dat een man me ooit ontvoert naar Las Vegas? Dan zeg ik mogelijk 'ja' in een zotte bui. Als de juiste prins op het witte paard voor me staat, rij ik misschien wel met hem mee. Wie weet, tot voor het altaar?»
Hoop je op een tweede ware?
«Ik heb ondervonden dat die éne ware Jacob niet bestaat. Dat er meerdere mensen op deze aardbol rondlopen met wie het zou kunnen klikken. Ik weet nu dat je lang van iemand houden kan en dat het op een dag toch over kan zijn. Maar ik sta niet bitter tegenover de liefde. Het zal anders zijn. Ik zal vergelijken. Het zal raar aanvoelen, in het begin. En toch: ik geloof dat het kan, opnieuw lief hebben.»
Bron: Nina (28 juni)

Belle Perez geeft aftrap voor 'Gipsy' in Lotto Arena

Voor wie er één seconde aan zou hebben getwijfeld, het gaat bijzonder goed met Belle Perez. Ze heeft met 'Gipsy' een uitstekende cd afgeleverd en bewees zaterdag in de Antwerpse Lotto Arena het nieuwe muzikale werk ook live perfect onder de knie te hebben.

De 32-jari Belle 'Maribel' Perez koos met de Lotto Arena niet meteen voor een intieme concertzaal. In de betonbunker lanceerde Belle met haar 12-koppige groep haar fonkelnieuwe cd 'Gipsy'. Volledig uitverkocht was die Arena niet, maar dat deerde geen seconde.
Opwarmer Palmeri
Vroeg op de avond mocht Francesco Palmeri, één van de onbekende nieuwkomers in Eurosong dit jaar, zijn graantje meepikken als opwarmer. Fijne stem, goeie songkeuze met covers, het bekende 'Yaka Dansé' en de Eurosongdeun 'Vagabundo'. Nu nog podiumvastheid en wat zelfzekerheid en dan horen we zeker nog meer van deze Palmeri.
De ster van de avond, mooie Belle, overrompelde de fans van bij de start. Perez koos voor de rechttoe rechtaan aanpak. Ze bracht alle songs van het nieuwe album, schitterend begeleid met twaalf muzikanten. Blazers, gitaristen, percussie, toetsen en drums. Meer moest dat niet zijn. In het publiek genoten o.a. Rode Duivels-trainer René Vandereycken, Sandra Kim en Jo met de Banjo met volle teugen.
Bij de nieuwe songs bleven de handjes iets te vaak gewoon hangen bij de fans, maar in Vlaanderen wordt altijd wat stilletjes gereageerd bij onbekend -dus onbemind- werk. Zodra Belle uit het latinovakboek putte, kreeg ze de vlam erin. Om fans de polka te laten dansen in de Lotto Arena, met je met sterke troefkaarten uitpakken
Gloed in de ogen
Belle stond stevig op het podium. Eerst in een vurige gipsy-outfit, dan in een strak leren pakje. Ze zong gedreven, met gloed in de ogen. Nieuw voor Perez was dat ze een straffe ballade de set in smokkelde. Mogen we 'Tu' vooraan als klassieker aanduiden? Absoluut te ontdekken!
In de backstageruimte maakte Belle na afloop alle tijd voor fans en genodigden. Zelfs René Vandereycken liet zijn exemplaar van 'Gipsy' signeren. Grootheden onder elkaar. En papa Perez keek erg fier, maar bescheiden toe en zag dat het goed was.
Bron: HLN (30 juni)

Belle Perez treurt om het heengaan van ongeneeslijke zieke Jana

Belle Perez (32) heeft verdriet. Ze rouwt om Jana, die niet eens achttien mocht worden. Het meisje, een superfan en vriendin van Belle, heeft haar gevecht tegen de ongeneeslijke ziekte mucoviscidose verloren. 'Wij hadden een speciale band, Jana en ik. Haar overlijden grijpt mij heel erg aan', zegt een zeer vedroefde Belle.
Jana Van Rode uit Grimbergen was een mooie bloem die veel te vroeg is uitgebloeid.
Vrijwel meteen na haar geboorte werd vastgesteld dat zij aan de ongeneeslijke ziekte mucoviscidose leed. Het meisje onderging twee longtransplantaties. Toch werd Jana slechts 17,5 jaar. Ten tijde van Belles deelname aan 'Eurosong 2006' bracht Dag Allemaal de twee met elkaar in contact. Die hartelijke ontmoeting betekende heel veel voor Jana. En ook voor Belle.
Tranen
'Enkele weken voor Jana's overlijden heb ik haar nog bezocht in het ziekenhuis', vertelt Belle met stille stem. 'Jana had dolgraag mijn concert in de Lotto Arena meegemaakt, maar haar gezondheid liet dat niet toe. Mijn bezoek was voor haar een complete verrassing. En ik ben zo dankbaar dat ik Jana nog eens heb kunnen zien….'
Hoe was die laatste ontmoeting?
Gezellig. Niets wees er eigenlijk op dat Jana geen maand meer te leven had. Ook al is geweten dat mucopatiënten doorgaans niet oud worden. Jana zag er wel bleek uit en kreeg zuurstof toegediend. Je kon zien dat zij ziek was. Toch was ze even opgewekt als anders. Toen ik haar kamertje binnenkwam, kreeg Jana zelfs een blos op de wangen. Zo mooi om te zien.
Waarover hebben jullie gepraat?
Het was zeker geen somber gesprek. Jana had toekomstplannen in overvloed. Zo wilde ze haar rijbewijs halen en zij keek ernaar uit om de kliniek te mogen verlaten. Kortom, Jana was levenslustig zoals altijd. Zo zal ik me haar ook blijven herinneren. En ook als een meisje dat wijs was voor haar leeftijd.
Ongelooflijk toch, dat Jana zo kort voor haar overlijden nog zo blijgezind was.
Maar tegelijk was zij heel realistisch. Dat is normaal als je al je hele leven weet dat je ongeneeslijk ziek bent en dat je wellicht niet zo oud zal worden als anderen. Voor Jana was het constant wikken en wegen. Zij moest voortdurend het ziekenhuis in en uit. En altijd weer was er de vraag welk resultaat de behandeling zou hebben. Jana heeft gevochten, tot het bittere einde. 'Ik ben een straffe, hé', hoor ik haar nog zeggen. (met vochtige ogen) En dat wàs ze, zeer zeker. Telkens opnieuw slaagde zij erin om er weer bovenop te komen. Maar die laatste keer is haar dat niet gelukt….
Denk jij dat Jana, toen je haar die laatste keer zag, besefte dat haar einde naderde?
Die indruk had ik niet. Jana's ziekteproces is altijd in pieken verlopen. Bij periodes voelde zij zich heel goed, maar plots kon het erg slecht met haar gaan. 't Viel mij op hoe hecht Jana's band met haar familie was. Er werd bij hen thuis heel open over haar ziekte gepraat. Soms met een lach, maar vaak met een traan. En hoe uitzichtloos het er soms allemaal uitzag, toch probeerde Jana's moeder Daisy de meeste dingen met humor op te lossen.
Haar overlijden moet hard zijn aangekomen bij jou.
Heel erg, ja. Toen ik Jana dat laatste bezoekje bracht, dacht zij dat ze een vijftal dagen later weer naar huis zou mogen. Het was voor mij dan ook een enorme schok toen Jana's moeder mij enkele weken later een sms stuurde met de boodschap dat 'haar meisje was vertrokken naar een plek waar wij haar niet meer kunnen volgen'. Ze vroeg me om Jana nooit te vergeten. Ze mag gerust zijn, dat zal ik nooit doen.
Jana had een bijzondere plaats in je hart, hé.
Ja, al van bij onze eerste kennismaking was zij speciaal voor mij. Enkele dagen geleden was ik aan het grasduinen in oude knipsels omdat ik een boek aan het voorbereiden ben. Zo kreeg ik weer die Dag Allemaal-reportage van Jana en mij te zien. (zachtjes) De tranen sprongen in m'n ogen. Jana was zo'n lief meisje. Wij hadden een speciale band. Ze was tenger en klein, maar toch keek iedereen naar haar op, snap je. Zij had zoveel innerlijke kracht.
Hadden jullie sinds die eerste ontmoeting nog veel contact?
Zeker. Wij mailden elkaar geregeld, en Jana is naar een aantal van m'n concerten gekomen. Ik was altijd heel blij om haar te zien.
Op Jana's crematie kon jij niet aanwezig zijn.
Ik was in het buitenland, spijtig genoeg. Maar ik weet dat 'Que viva la vida' meermaals is gedraaid. Dat liedje heb ik destijds aan Jana opgedragen, en sindsdien beschouwde zij het als 'haar' song. Dat dééd mij iets.
Misschien was het de boodschap die Jana zo aansprak?
Ik denk het. 'Que viva la vida' gaat erover dat je van het leven moet genieten. En dat je problemen enkel zélf kan oplossen. En dat heeft Jana zo dikwijls gedaan.
Ondraaglijk
Vanzelfsprekend zal ook Daisy, de moeder van Jana, altijd met bijzonder warme gevoelens terugdenken aan haar pas overleden dochter.
'Jana heeft werkelijk alle pech van de wereld gehad', zegt Jana's mama geëmotioneerd. 'Niet lang nadat ze Belle voor het eerst had ontmoet, onderging ze een eerste longtransplantatie. Vorig jaar werd die operatie overgedaan. Maar net als de eerste keer was er een chronische afstoting. Die is mijn lieve dochter fataal geworden.'
Heeft Jana op het einde erg geleden?
Nee, en dat is in zekere zin een troost. Op het einde sukkelde Jana wel met haar maag, door de vele medicatie. Plots is het heel snel gegaan. Op vrijdag 25 juli is zij ingeslapen. (stilte)
Het verlies van Jana moet ondraaglijk zijn voor jullie.
Ja…Wij wisten dat Jana niet oud zou worden, maar hadden uiteraard gehoopt op iets meer. Ze is uiteindelijk slechts 17,5 jaar geworden. Vergeet vooral niet dat half jaar te vermelden, want Jana zette graag de puntjes op de i.
Heeft Jana nog van iedereen afscheid kunnen nemen?
Van de meeste mensen toch. Toen Belle haar die laatste keer bezocht, wist Jana nog niet hoe dramatisch het met haar was gesteld. Dat bezoek heeft mijn dochter onnoemelijk veel plezier gedaan. Die dag mocht zij eigenlijk voor enkele uren naar huis, maar ze is met plezier in het ziekenhuis gebleven. Omdat Belle kwam. We wilden deze maand met Jana enkele keren naar Belle gaan kijken. Ik vind het zo erg dat we Jana dat grote plezier niet meer kunnen schenken. Zij vond Belle toch zo geweldig.
De affectie was wederzijds.
Inderdaad. Toen Jana werd gecremeerd, liet Belle een prachtig bloemstuk bezorgen. Een hart van rozen. Dat hebben we op Jana's kist gezet. Ik weet dat Belle het enorm jammer vond dat ze er niet bij kon zijn op Jana's uitvaart, maar dat ze met haar hart wél bij ons was. Ik wik haar nu een rouwprentje bezorgen, dat is er nog niet van gekomen. Eerst moet ons gezin weer zijn draai vinden..
Want het leven gaat verder, hoe moeilijk dat ook zal zijn.
(stil) 't Is heel moeilijk, ja. Toch zijn wij dankbaar voor die extra jaren die Jana heeft gekregen. Ze heeft ook tot op het allerlaatste haar joie de vivre bewaard. Zelfs toen de professoren haar vertelden dat ze niets meer voor haar konden doen, bleef zij positief. Ja, ze was heel speciaal, mijn dochter.
Er was dan ook enorm veel volk op de uitvaart.
Dat is waar, al herinner ik me daar weinig van. Ik weet dat de rij mensen eindeloos leek, ja. En er werd enkel muziek gedraaid die Jana zelf had uitgekozen.
Haar lievelingsliedje van Belle Perez, onder meer.
Inderdaad. Aan 'Que viva la vida' heeft mijn dochter zich altijd opgetrokken. Het heeft ons allemaal veel plezier gedaan dat twee andere mucopatiënten, de tweeling Claire en Michel, aanwezig waren. Claire onderging enkele weken na Jana ook een tweede longtransplantatie. Zij heeft op de uitvaart een zelfgeschreven tekst voorgelezen. Dat was zeer moedig van haar.
Belle zegt dat zij Jana nooit zal vergeten.
En ik weet dat zij dat meent. De urne met Jana's asse staat nu bij ons thuis, op de plek waar zij het allerliefste was. Onze dochter laat een grote leegte na. Gelukkig heeft zij ons nog voldoende te doen gegeven, zodat wij nog zeker enkele jaren bezig zullen zijn met dingen die Jana ter harte nam.
Hoe bedoel je precies?
Een goeie vriendin van Jana heeft een vzw gesticht die zich inzet voor jonge patiënten. Wij willen daaraan meewerken. Zo blijft Jana op een manier verder leven. En dan is er een veulentje waar Jana halsoverkop verliefd op is geworden en waar wij nu voor zorgen. En verder…. We leven nu van dag tot dag. We hebben betere, maar ook mindere dagen. Jana liet haar hoofd nooit hangen. Dus voel ik mij verplicht om dat ook niet te doen, hoe diep m'n verdriet ook is. Ik koester de mooie momenten met Jana. Er is zoveel goeds geweest. Daar kan ik een leven lang mee verder.
Bedankt voor dit gesprek en nog heel veel sterkte.

Belle Perez «Vlinders in de buik»
Belle Perez loopt dezer dagen op wolkjes. Niet alleen omdat het professioneel uitstekend gaat met de 32-jarige zangers, ook omdat ze na de afwikkeling van de echtscheiding met haar man Mario, voor het eerst weer de Grote Liefde heeft ontdekt. «Ja, ik heb een vriend. En iedereen mag het weten. Ik loop voor het eerst sinds lang weer rond met vlinders in de buik en dat is een zalig gevoel», vertelt een stralende Belle ons.
We hadden het al een tijdje in de gaten, maar nu wil Maria Isabel «Belle» Perez het voor het eerst ook écht toegeven: de knappe Vlaamse zangeres met Spaanse peper in het bloed, heeft resoluut een streep getrokken onder het recente verleden. Professioneel doet ze dat door straks het boek 'Diez' (tien in het Spaans, red.) over tien jaar carrière uit te bregen, privé is ze helemaal gevallen voor een nieuwe vriend. «Ik kan en wil niet meer ontkennen dat ik rondloop met vlinders in de buik. Een zalig gevoel.»
Mogen we wat meer weten over de gelukkige man?
«Mijn vriend heet Wouter, maar ik noem hem Wout. Het is een Nederlander, maar hij woont in België, en hij zit in de juwelenindustrie. We hebben elkaar een tijdje geleden via gezamenlijke vrienden voor het eerst ontmoet. Het was geen liefde op het eerste gezicht. We zijn langzaam naar elkaar toe gegroeid. Het klikte gewoon heel goed tussen ons. En ik kan met hem over alles praten. Dat was op het einde van mijn huwelijk met Mario niet meer het geval.»
«Het is ook fijn te voelen dat Wout begrijpt waarmee ik bezig ben. Hij kent me als Belle Perez, maar ook als Maribel Perez. Hij weet waar ik vandaan kom en welke bagage ik meedraag. Wout staat met beide voeten in het leven, heeft zijn eigen ambities en apprecieert het werk dat ik moet verzetten om mijn plaatsje in de showbusiness op te eisen. Neen, we wonen nog niet samen, maar wat niet is, kan nog komen, hé (lacht). En neen, we gaan niet vanaf vandaag overal samen opduiken. Maar iedereen mag best weten dat ik weer op en top gelukkig ben.»
Was het moeilijk om je hart opnieuw open te zetten?
«Neen, eigenlijk niet. Het klikte gewoon heel goed tussen ons. Het was wel fijn om vast te stellen dat de liefde me uiteindelijk compleet ovdonderde. Ik voel me geweldig. En dat na de emoties die gepaard gaan met een echtscheiding, al is dat netjes en sereen verlopen.»
Je bent net 32 geworden en straks ligt er al een boek over jou in de winkel. Raar toch.
«Dat is inderdaad heel erg raar. Ik heb me echt wel de vraag gesteld of ik iets te vertellen heb dat de moeite waard is voor de lezer. Ik vond uiteindelijk van wel. Ik heb veel meegemaakt. Zeker op professioneel vlak. Bijna iedereen is dat vergeten, maar mijn carrière is begonnen als jong meisje met dat rare kapsel dat door Eurosong-jurylid Marcel Vanthilt na haar liveversie van 'Hello World' werd omschreven als «dichtgeknepen muisje». Maar ik werd met 'Hello World' de wereld rondgestuurd door platengigant EMI. Al die avonturen staan nu in het boek, waarin ik ook mijn privéleven aan bod laat komen.»
Dat zal dan wel bescheiden zijn, want jij gooit je persoonlijke leven niet graag op straat.
«Klopt. Ik zal niet de meest intieme details prijsgeven, maar alles komt wel aan bod.»
Hoe kijk je terug op de voorbije tien jaar?
«In verwondering en met verbazing. Sommige ervaringen was ik al vergeten. Vooral de periode in Amerika heb ik als in een roes beleefd. Ik kwam als artiest pas kijken, maar werd ginds in limousines gestopt. Ik moest en zou de copy-paste van Britney Spears worden. Terwijl ik liefst van alles gewoon Belle Perez wilde zijn.
De sloten geld heb je wel gemist!
«Misschien wel, ja. En dan had ik een even grote sloot misschien weggegooid aan coke en drank. Met 'als en als' leef je niet. Wat ik wel weet, is dat ik in die beginperiode hard en snel de stiel heb geleerd. In een jaar tijd veranderde ik van administratief bediende in artiest.»
Het wordt een zeer druk feestjaar, heb ik de indruk.
«Klopt. De single 'Amame' uit mijn album 'Gipsy' staat momenteel op 24 in de hitparade. Deze maand komt mijn boek uit. In november ga ik zingen en schaatsen in de Holiday on Ice-show 'Spirit'. Dat wordt bijzonder. Binnenkort nemen we ook de dvd 'Diez' op en vanaf januari trekken we naar de theaters. In Nederland zijn al 40 concerten geboekt, in Vlaanderen willen we alle provincies aandoen. Ik ga dit keer voor een echte 'best of', met alle hits die we gehad hebben. Dik een uur volle bak feesten. In oktober 2009 ronden we dan af met twee mega-concerten in Vlaanderen en Nederland.»
Bron: HLN (15 september)

Vriend van Belle ontwerpt voor sterren
Dit is hem dan: Wouter van der Horst Jr. De selfmade-man die het hart van Belle Perez veroverde en op enkele jaren tijd een heel juwelenimperium heeft uitgebouwd met zijn bedrijf Queens. Dat hij en Belle nu samen zijn hoeft overigens niet te verwonderen. Wout, zoals Belle haar vriend noemt, kent de showbizzwereld. Frans Bauer droeg door hem ontworpen riemen en gespen en Vlaamse setteren als Natalia, Dina Tersago, Evi Hanssen en Wendey Van Wanten pronkten met zijn juwelen op de dansvloer.
Wouter van der Horst Jr. is een man met een missie. Hoewel zijn vader er warmpjes inzit, besloot de jongeman al op jonge leeftijd zijn eigen weg te gaan. Eerst op de beurs, daarna de haven, nog later de horeca en nog wat later rechtte hij samen met een vriend een ICT-bedrijfje op. Toen dat misliep, ging hij toch maar eens bij zijn vader aankloppen en stortte zich op de juwlen, zijn grote passie. Met Queens, zijn in Nederland gevestigd bedrijf, bedient Belle's vriend nu een topcliënteel in België en Nederland. Wout weet dus hoe hij een vrouw verwent, maar bij Belle was het niet meteen prijs. «Het was geen liefde op het eerste gezicht, we zijn langzaam naar elkaar toegegroeid», zei Belle eerder in deze krant. «Al kunnen we wel goed praten.» Begin dit jaar scheide Belle na 8 jaar huwelijk van haar jeugdliefde Mario.
Showbizz
Dat Van der Horst Jr. geen vlotte babbel heeft zou ons dan ook verbazen. De man begon op zijn 21ste als juwelier en heeft zich intussen een vast stekje in de showbizz-wereld verworven. Naast ministers en andere prominenten vallen ook de Nederlandse en Vlaamse sterren massaal voor de fonkelende Swarvoski-creaties van de wonderboy. Frans Bauer bijvoorbeeld, gaf de man carte blance hij het ontwerpen van de riemen die hij zou dragen tijdens zijn uitverkochte concertreeks in Ahoy. Maar ook de Vlaamse BV's vallen massaal voor zijn ontwerpen. Wie herinnert zich niet de sierlijke danspasjes van Dina Tersago, Evi Hanssen, Natalia en Wendy Van Wanten in 'Sterren Op De Dansvloer'? Allemaal hadden de dames week na week een schitterend juweel om de hals. Allemaal creaties van Belle's nieuwe vlam.

Belle Perez heeft haar echtscheiding nu écht verwerkt

Belle Perez (32) straalt nog meer dan andrs. En dat komt door Wout, haar nieuwe liefde. 'Alles wijst erop dat het tussen ons iets moois kan worden', vertelt de zangeres.'
Begin dit jaar gingen Belle Perez en haar jeugdliefde uit elkaar, na acht jaar huwelijk. Zij heeft dan ook emotioneel moeilijke maanden achter de rug. Maar nu heeft Belle haar hart opnieuw geopend voor een man. Wouter van der Horst is zijn naam en hij staat aan het hoofd van Queenz, een bedrijf in juwelen. O.a. Natalia, Dina Tersage en Evi Hanssen droegen Swarovski-creaties van Wouter tijdens 'Sterren Op De Dansvloer'. Ook Frans Bauer deed al een beroep op hem.
'Liefde overkomt je en valt niet te forceren', vertelt Belle. 'Ik was helemaal niet op zoek naar een nieuwe vriend. Maar kijk, Wout - zoals ik hem noem - en ik leerden elkaar op een feestje van gemeenschappelijke vrienden kennen.'
Liefde op het eerste gezicht?
Niet helemaal. Wij zijn een aantal keren samen op stap geweest en zochten elkaars gezelschap steeds vaker op. Zo ontdekten wij dat we veel gemeen hebben. Er is zo'n aantrekkingskracht dat wij nu een koppel zijn. Dankzij Wout geloof ik weer in de liefde.
Vertel eens wat meer over Wout.
Wel, hij is Nederlander maar woont in Vlaanderen. Hij wil net als ik vooruit in het leven. Daardoor begrijpt Wout dat wij niet elke avond samen kunnen zijn. In elk geval. 't Is een fantastische jongen.
Denken jullie nu aan samenwonen?
Denken wel. Maar 't is nog te vroeg. Als het tussen ons blijft duren, zal samenwonen er vroeg of laat wel van komen.
Valt Wout ook in de smaak bij de mensen rondom jou?
We zijn al op stap geweest met vrienden en dat viel heel goed mee. Iedereen zegt dat ik duidelijk weer met plezier door het leven ga. Da's al een goedkeuring op zich, hé.
Niet alleen in de liefde zit alles jou mee.
Da's waar. Mijn single 'Amame' doet het heel goed. En op 14 oktober verschijnt naar aanleiding van mijn tiende verjaardag als zangeres het boek 'Diez', met unieke foto's. Het is een mix van mijn levensverhaal en wat mij de voorbije tien jaar allemaal is overkomen. Bij mijn fans zal het boek zeker herinneringen oproepen en voor Wout is het een goeie manier om nog meer over mij te weten te komen!
Bron: Dag Allemaal (23 september)

Boek "Diez": 10 jaar Belle Perez in vier trefwoorden

Belle als baby, afscheid van haar grootouders, Eurosong '99, trouwen met Mario, de wereld veroveren, Baila Perez, groot in Nederland, scheiden van Mario: Belle Perez heeft de laatste tien jaar van haar leven in boekvorm gegoten, "Diez Belle Perez", en vat die voor ons in vier trefwoorden samen.
Eurosong 1999
«Mijn eerste tv-performance met 'Hello World'. Ik was 22 jaar. Ik had geen podiumervaring, geen camera-ervaring, was heel naïef, onzeker en de zenuwen sloegen op mijn stembanden. Maar ik ben er sterker uitgekomen. 'Hello World' werd een radiohit. Ik leerde de stiel op de pensenkermissen en stond een paar maanden later in New York, waar een sublabel van EMI een Britney Spears van me wilde maken. Maar dat zag ik niet zitten.»
Baila Perez
«Radio 2-producer Rino Vereecken kwam in 2002 met het idee om mij samen met Voice Male 'Hijo de la Luna' te laten zingen, een nummer van Mecano. Dit was het, vond mijn manager Patrick Renier. Door te zingen in mijn eigen taal werd ik een ander persoon. Ik durfde meer, werd zelfzekerder. Ik moest niet meer nadenken over de uitspraak. Van Engelstaling naar Spaanstalig: het is één van mijn belangrijkste beslissingen geweest. Ik ben mijn eigen nummers gaan beginnen schrijven. Het vervolg ken je.»
Nederland
«Ik werd uitgenodigd door de TROS om met hun leden mee te gaan op cruise en op skivakantie. Voor ik het wist zat ik met 'Que Viva la Vida' in élke uitzending van de TROS Muziekfeesten', dat ik achteraf zélf mocht presenteren. Ik heb er grote live-optredens gegeven en sta nu in programma's met Marco Borsato en Frans Bauer. Het is fantastisch, weten dat ze u ook buiten de eigen landsgrenzen accepteren. Als Duitsland er ook nog bijkomt, dan ben ik écht met mijn kont inde boter gevallen.»
Privéleven
«Mijn ouders, mijn zusje, mijn grootouders, ze komen allemaal aan bod. Net als Mario, waar ik 14 jaar mee getrouwd ben geweest. Heel diep ga ik niet in op de echtscheiding. Ik vertel wel dat het klote is, afscheid te moeten nemen van iemand na zoveel jaren. Dat ik me leeg en lusteloos heb gevoeld. Ook als iemand die gefaald heeft. Maar als je voelt dat je uit mekaar groet, dan houdt het op. Wouter is nu de nieuwe man in mijn leven. Maar het boek was al klaar toen ik hem leerde kennen. Hij komt er niet in voor. Misschien in mijn tweede boek?»

Bron: HLN (10 oktober)

Gastoptreden in Holiday on Ice is voor Belle Perez mooiste geschenk voor tiende verjaardag

Belle Perez beleeft drukke maar bijzonder prettige tijden. Een nieuwe vriend, de CD Gipsy die loopt als een trein, het boek Diez voor tien jaar Belle Perez én als kers op de feesttaart vanaf 26 november in Hasselt en Antwerpen gastoptredens in Spirit, het nieuwste spektakel van Holiday on Ice. "Ik heb er altijd van gedroomd om ooit in zo'n gigantische show, vol glamour en giltter, op te treden en nu mag ik gewoon meeschaatsen in het grootste spektakel ter wereld!"
En dit is niet eens overdreven: met maar liefst 320 miljoen bezoekers werd Holiday on Ice zonet door het Guiness World Record Book vermeld als de meest bezochte live show aller tijden. Elk jaar bezoeken zo'n 5 miljoen mensen de drie rondreizende shows, waarbij in elke show zo'n 50 schaatsers en 350 kostuums te bewonderen zijn. Samen doen ze jaarlijks 80 steden overal ter wereld aan en verzorgen ze ongeveer 800 optrends. Werkelijk alles aan Holiday on Ice is groots...:58.350km stof, 14.500 hoeden, 25.000 kostuums, bijna 6.000 schaatsers, 3.250 km ijs, 12 Olympische medaillewinnaars... In elk land wordt het nieuwe record anders gevierd. In Nederland gebeurde dit met de voorstelling van de nieuwe show op een drijvend ijsvlot in de haven van Rotterdam, in Duitsland met een rad met 65 schaatsers, ook een wereldrecord... en in België met... Belle Perez als speciale gast in de feestelijke show Spirit!

Dit nieuwe ijsspektakel heeft de vier elementen als thema: aarde, lucht, vuur en water. Als deze in evenwicht zijn, leiden ze altijd tot harmonie. Spirit werkt met spectaculaire decors, verspreid over heel het ijs, prachtige kostuums, opwindende schaatsacts, tapdansen, luchtacrobatiek en inspirerende muziek. Belle zal niet alleen deel uitmaken van de schitterende show maar bovenop Tú uit haar nieuwe CD 'Gipsy' in een speciaal Spirit-arrangement presenteren. Het wordt voor Holiday on Ice een uitzonderlijk gastoptreden, "maar de spirit van Belle past zo perfect in deze frisse en feestelijke show dat we elkaar wel moesten vinden," aldus Michiel Das van Holiday on Ice. Belle is alvast even enthousiast!
"Ik weet nu al zeker: dit wordt vuurwerk! Het is een hele eer voor mij dat Holiday on Ice mij voor deze show vroeg."
Hoe kwamen ze bij jou terecht?
"Ze herkenden blijkbaar in mijn muziek dezelfde spirit: back to the roots, naar de basis, naar de natuur."
Je krijgt nog een hele schaatsopleiding, niet?
"Ik kan wel een beetje schaatsen, maar dit wordt toch nog iets anders, dit wordt echt wel een uitdaging. Dat ik bovendien in de show een eigen nummer mag vertolken is natuurlijk helemaal het einde. Ik beschouw dit als het mooiste geschenk dat ik voor Tien Jaar Belle Perez kon krijgen." Het grootste spektakel ter wereld én Belle Perez: het is nu al duidelijk dat men maar best zo snel mogelijk zijn kaartjes reserveert!

Bron: Nina (11 oktober)

Ontgoochelde Jo Vally verwijt Belle Perez ondankbaarheid

'Na alles wat ik voor Belle heb gedaan, verdien ik het niet om door haar te worden genegeerd'. Jo Vally (50) is niet te spreken over Belle Perez (32). Jo beweert dat Belle haar succes mee aan hem te danken heeft en vindt het erg dat zij dat niet toegeeft in haar recent uitgebrachte boek.
Belle Perez heeft het boek 'Diez' uit. Daarin staan massa's anekdotes over haar voorbije tien jaar als zangeres. Belle heeft het ook uitgebreid over haar collega's. Zo worden onder meer haar ontmoetingen met wereldsterren als Anastacia en Gloria Estefan tot in de kleinste details beschreven.
Respect
Jo Vally, die mee aan de wieg stond van Belles carrière, heeft 'Diez' al gelezen. Zijn ontgoocheling is groot, omdat de zangeres met geen woord over hem rept. Nochtans was de zangwedstrijd 'Ontdek De Ster', die door Jo in '97 werd georganiseerd, haar eigenlijke springplank. 'Zonder deze wedstrijd zou Belle wellicht nog altijd in een bouwbedrijf werken, maar mijn naam wordt geen enkele keer vernoemd in haar boek', zegt Jo. 'Belle maakt er zich vanaf met het nietzeggende zinnetje: 'Ik nam deel aan een talentenjacht en werd daar ontdekt door mijn huidige manager Patrick Renier', da's alles. '
En dat stelt jou teleur.
Omdat de waarheid anders is, ja. Ik weet niet waarom Belle altijd zegt alles uitsluitend aan die Patrick te danken te hebben. Zonder 'Ontdek De Ster' had zij Patrick waarschijnlijk zelfs nooit leren kennen. Maar daar wil zij duidelijk niet meer aan worden herinnerd.
Het zit je hoog dat Belle een belangrijk deel van haar muzikale verleden 'vergeten' lijkt te zijn?
Zij hoeft in elk geval niet om de haverklap van de daken te schreeeuwen wat ik allemaal voor haar heb gedaan, een beetje respect zou op z'n plaats zijn. Mijn verstand kan hier niet bij. Ik vraag mij af waarom Belle mijn naam zelfs amper over haar lippen krijft. Ik vrees dat zij beschaamd is omdat zij haar eerste kans heeft gekregen van een Vlaamse vedette. Dat vindt zij nu wellicht beneden haar waardigheid.
Misschien was 'Ontdek De Ster' gewoon een van de vele wedstrijden waaraan Belle heeft meegedaan.
Sorry, dat is helemaal niet het geval. Belle had nooit eerder voor een publiek gestaan. 'Ontdek De Ster' was ook niet zomaar een wedstrijd, maar een competitie op hoog niveau en in samenwerking met Radio 2. Heel wat gereputeerde mensen uit de show- en mediawereld zetelden in de jury. Onder hen Patrick Renier, met wie ik in die periode samenwerkte. De winnaar - Belle dus- mocht een plaat opnemen. Maribel, zoals Belle toen nog gewoon heette, mocht effectief de studio van Patrick in. Omdat ik zelf geen tijd had om mij over haar te ontfermen, had ik hem gevraagd om alles in goede banen te leiden.
Heeft Belles huidige manager haar dan onrechtmatig van jou 'overgenomen'?
Nee. Zakelijk is alles correct verlopen. Belle lag niet bij mij onder contract. Misschien had ik haar beter meteen na haar overwinning een overeenkomst doen ondertekenen, maar daar heb ik geen spijt van. Omdat Patrick enorm in Belle geloofde, stelde hij voor om de opname van haar cd zelf te financieren. Op voorwaarde dat hij haar in zijn eentje zou mogen begeleiden. Daar ging ik meteen mee akkoord, voor het welzijn van Belle. Nogmaals, zelf kon ik mij onmogelijk met haar bezighouden zoals het moest.
Wat stuit er jou dan precies tegen de borst?
Belle heeft mij nooit een greintje dankbaarheid getoond. Oké, zij heeft nog een paarkeer in mijn voorprogramma opgetreden, maar daar hield ons verhaal op. Ik heb het gevoel dat ze mij ontwijkt als ik haar toevallig nog eens tegenkom. Belle geeft mij dan hooguit een kus en vraagt oppervlakkig hoe het pmet mij is, maar een deftig gesprek gaat zij steevast uit de weg. Ik heb al heel wat pogingen ondernomen om eens serieus met haar te praten, maar Belle heeft daar duidelijk geen zin in. Zoiets doet pijn.
Misschien reageer jij een beetje overemotioneel. Voor hetzelfde geld was Belle later in een andere wedstrijd ontdekt.
Met alle respect voor haar, dat geloof ik nooit. Want ik heb Belle destijds zelf aangespoord om zich in te schrijven voor 'Ontdek De Ster'. In die periode kwam zij vaak naar mijn optredens en opnamen van 'Tien Om Te Zien' met Josée, de tante van Mario, van wie Belle intussen is gescheiden. Die is ooit nog uitgeroepen tot mijn superfan. Ik zie Belle daar nog altijd staan: schuchter en bedeesd. Josée vertelde mij dat Belle veel talent had en wilde zingen, maar het niet durfde. Ik heb alles gedaan om haar op andere gedachten te brengen.
Waarom heb je zo doorgezet?
Wel, hoe verlegen Belle ook was, ik voelde meteen dat zij veel uitstraling had. Elf jaar geleden had zij al een even lief gezichtje als nu. En tegelijk een blik in haar ogen die verraadt dat ze weet wat ze wil. Dat heb ik overigens ook zelf ondervonden. Belle overtuigen om mee te doen aan 'Ontdek De Ster' is niet vanzelf gegaan. Ook op dat vlak zou Belle mij dankbaar moeten zijn. Samen met Josée is zij op mijn kantoor nog komen informeren wat de wedstrijd precies inhield, maar op de uiterste inschrijfdatum had zij haar kandidatuur toch nog altijd niet gesteld.
Hoe kwam dat?
Belle durfde het echt niet, vernam ik van Josée. Maar gelukkig heeft ze zich toch bedacht. Josée heeft toen zo aangedrongen, dat ik Belle toch nog in de wedstrijd heb toegelaten. Josée en ik hebben toch zoveel moeite voor haar gedaan. Belle heeft van mij een unieke kans gekrgen. Het is trouwens ook niet mooi dat zij die lieve Josée ook is vergeten in haar boek.
Heb jij nog contact met Josée?
Ja. Zij is nog steeds een grote fan van mij en was laatst op mijn verjaardagsconcert. Zij heeft mij al meermaals toevertrouwd dat zij niet begrijpt waarom Belle nu al jaren zo doet. Josée beseft heel goed dat het ook anders kan.
Hoe bedoel je precies?
Wel, het jaar vóór Belle won de jongensgroep Souls Emotion 'Ontdek De Ster'. Twee van die jongens wonen nu in Californië en zijn het ginder helemaal aan het maken. Maar nog steeds zijn zij mij dankbaar, onder meer omdat zij mijn voorprogramma hebben mogen verzorgen toen ik in '99 een concert gaf in het Sportpaleis.
Ben ju nu boos op Belle?
Ik ben niet boos, maar denk hier wel het mijne van. Ik gun Belle haar succes en ben zelfs trots dat zij het intussen zover heeft geschopt, maar een beetje meer erkentelijkheid van haar kant voor wie haar langs de zijlijn heeft geholpen, zou wel gepast zijn.
Zielig
In het kamp van Belle Perez wil men liever niet reageren op de verzuchtingen van Jo Vally. 'Dit is gewoon zielig', aldus Belles manager Patrick Renier. 'Wij hopen Jo zo vlug mogelijk te zien en heel de situatie dan onder vier ogen te bespreken.'
Bron: Dag Allemaal (28 november)

«Van naakt poseren word je niet volwassen»

Het moest een overgangsjaar worden naar een groots jubileum voor 10 jaar Belle Perez. Maar gewild of niet, de voorbije maanden hebben de Limburgse zangeres Maria Isabel Perez privé en professioneel grondig veranderd. Op persoonlijk vlak kwam er een einde aan haar huwelijk met Mario, op zakelijk vlak groeide Belle door naar een zangeres die er voor het eerst in slaagde om échte gevoelens in haar liedjes te stoppen. «Het is inderdaad een erg bewogen jaar geweest» , geeft Belle toe. «Ik heb een aantal lange episodes in mijn leven definitief afgesloten. Ik ben zovel privé als professioneel veranderd en heb een andere visie op het leven gekregen. En neen, ik vind niet dat ik volwassener ben geworden omdat ik voor het eerst stijlvol en zonder te veel laten zien zonder kleren poseerde. Ik ben inmiddels 32 jaar en dan mag je stilaan volwassen zijn.»(lacht)
De zangeres kijkt uit naar 2009. «Volgend jaar gaan we de feesttoer op. Ik vier 10 jaar carrière en ga dat in Vlaanderen en Nederland doen met de theatertoer Diez. Tijdens de zomermaanden gaan we dan weer de grote festivals doen met alle grote hits die ik al gescoord heb. Van Hello World tot Enamorada en Que Viva La Vida. De grootste uitdaging wordt echter ons plan om Duitsland muziaal te veroveren. Ja, dat klinkt ambitieus, maar we gaan dat stapje voor stapje doen en met de kennis die Helmut Lotti al zoveel jaar heeft kunnen opsteken.» Hello World, de nieuwe Belle komt eraan!
Bron: HLN (16 december)