Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » De Vlaamse Belle Perez tourt momenteel door Nederland met haar theatertournee DIEZ (betekent tien in

De Vlaamse Belle Perez tourt momenteel door Nederland met haar theatertournee DIEZ (betekent tien in het Spaans) om haar (jaja) tienjarig artiestenjubileum te vieren. Tijdens de voorstelling neemt Belle haar gasten mee op een muzikale reis door haar carrière. Nummers als Que Vida La Vi­da en Bailaremos ontbreken dan uiteraard niet. Mijn Weekend ging even bellen met Belle.

 

De Vlaamse Belle Perez tourt momenteel door Nederland met haar theatertournee DIEZ (betekent tien in het Spaans) om haar (jaja) tienjarig artiestenjubileum te vieren. Tijdens de voorstelling neemt Belle haar gasten mee op een muzikale reis door haar carrière. Nummers als Que Vida La Vi­da en Bailaremos ontbreken dan uiteraard niet. Mijn Weekend ging even bellen met Belle.
Waar treed je komend weekend op?
Ik heb een druk weekend, vanavond ben ik in Bussum, morgen in Breda en zondag in Den Bosch.
Als je niet onderweg bent voor je tournee wat doe je dan het liefst op je zaterdagavond?
Dan probeer ik iets te plannen met vrienden. Ik nodig ze graag uit om voor ze te koken. Ook vind ik het leuk om een filmpje te nemen. En uitslapen vind ik zalig.
Ben je geen stapper?
Zeker wel, maar dan moet ik niet middenin een tournee zitten, want dan wil ik zo fris mogelijk op het podium staan, want allée, die stem moet gewoon goed zitten. Maar als ik geen optreden heb, vind ik het zalig om de bloemetjes buiten zetten.
Ah, hoe gaat dat?
Dan ga ik naar Eindhoven of Antwerpen. In Eindhoven zit een heel leuke Zuid-Amerikaanse zaak, Santiago de Cuba genaamd, waar ik met een aantal vriendinnen lekker kan shaken op de Spaanstalige nummers. Ik heb Spaanse roots, dus ik voel me daar helemaal thuis. Heel grappig, als ik binnen ben, komt er altijd wel een Belle Perez-nummer voorbij.
Dus je staat constant op de dansvloer?
Ja! Niet dat ik perfect een salsa kan dansen, maar ik kan goed improviseren en dat mondt altijd wel uit in een feestje. Er hangt een beetje een vakantiesfeer.
Waar ga je naar toe in Antwerpen?
Naar club Noxx, daar wordt redelijk zware dancemuziek gedraaid. Dat is oké voor een avond, maar daar zal ik niet elk weekend zitten. Ik heb best een brede muzieksmaak. Je kan me eigenlijk in elke zaak vinden, zolang ik in goed gezelschap ben, amuseer ik mij overal.
Is er een groot verschil tussen uitgaan in België en Nederland?
Nee, dat valt wel mee. Alleen, in België begint het uitgaan later dan in Nederland.
Gaat je vriend ook mee?
Ja, die gaat meestal mee, maar als het een avond met m’n vriendinnen is, zijn er ‘no boys allowed’.

Bron: Metro (NL) (9 januari)

"Carpooling? Ik kan het iedereen aanbevelen"

Ze scoort de ene zomerhit na de andere, mag zich de latin queen van de Lage Landen noemen en zet het Antwerpse Sportpaleis of de Rotterdamse Ahoy in vuur en vlam: Belle Perez (32) is hotter dan een half pond chilipepers. Straks trekt ze met haar nieuwe theatershow Diez door Vlaanderen en Nederland. Maar eerst maakt ze even tijd voor Infrazine.
Je carrière zit in een stroomversnelling. Heb je eigenlijk nog tijd voor iets anders?
"Nauwelijks. Maar ik heb toch twee goede voornemens voor 2009. Op één staat gitaar leren spelen. Ik heb al een flamencogitaar en mijn muzikanten bezorgden me enkele akkoordenschema's."
Met het deksel op de pan bespaar je twee derde van de energie.
"Doe ik! En ik gebruik spaarlampen, laat de kraan niet lopen bij het tandenpoetsen en programmeer de thermostaat van mijn verwarming om geen aardgas te verspillen. Alle beetjes helpen.Ik heb een abonnement op Eos-magazine, een maandblad over wetenschap, en daar staan regelmatig artikels in over global warming, luchtvervuiling en andere kwesties. Boeiend, maar ook huiveringwekkend. Wat staat er de kinderen van onze kinderen te wachten?"
Het houdt je blijkbaar echt bezig. Heb je als BV een voorbeeldfunctie?
"Absoluut! Ik doe geen politieke uitspraken, dat is persoonlijk. Maar het milieu gaat ons allemaal aan. Op dat vlak neem ik geen blad voor de mond. Als ik een bepaald merk draag, beïnvloedt dat het koopgedraag van sommige fans. Hopelijk hebben mijn ideeën over het milieu en mijn gedrag hetzelfde effect. Je zult er mij nooit op betrappen dat ik een papiertje of blikje uit het raam van mijn auto gooi. Ik háát dat! Als ik een chauffeur iets zie dumpen, durf ik er wel eens luid toeterend naast gaan rijden en duidelijk maken wat ik ervan vind. Zou ik beter niet doen, maar mijn temperament krijgt soms de bovenhand."
Spaanse furie...
"Lach maar! Mijn ouders zijn van Spaanse afkomst en gaan er elk jaar op vakantie. Twee jaar geleden zaten ze midden in die grote bosbfanden. Vorig jaar stond hun verblijfplaats blank, terwijl ze daar nooit eerder een overstroming hadden meegemaakt. Ik beweer niet dat het door de opwarming komt, maar Spanje wordt wel steeds meer met extreme droogte en neerslag geconfronteerd. En je zult maar in Bangladesh of New Orleans wonen! Onze band telt een twintigtal leden. Als we een optreden hebben, spreken we ergens af en rijden dan met vier of vijf wagens samen naar de zaal. Ik snap niet waarom niet meer mensen aan carpooling doen. Het is goedkoper, gezelliger en beter voor het milieu."
Je staat tien jaar op de planken en gaat vanaf januari op tournee met de theatershow Diez.
"Klopt. Het boek Diez, waarmee ik op de Boekenbeurs stond, geeft een overzicht van mijn carrière. In de theatershow, die een kleine twee uur duurt, projecteren we filmpjes en foto's van tien jaar Belle Perez. Het wordt intiemer en persoonlijker dan de vorige concerten. We spelen vooral in Nederland, maar geven ook drie concerten in Vlanderen. Op 21 februari zijn we in Lier, de dag daarop in Beringen en op 8 maart in Brugge. Dat wordt weer lekker carpoolen!"

Belle Perez en haar ontdekker Patrick Renier uit elkaar

Na een succesvolle samenwerking van meer dan 10 jaar scheiden de wegen van Belle Perez en haar ontdekker Patrick Renier. De twee leerden elkaar kennen in 1997 en zorgden met 'Hello World' voor een opmerkelijk debuut. Het was het begin van een lange reeks hits als'Honeybee', 'Me and You', 'Enamorada', 'El Mundo Bailando', 'Dime que tu quieres'..., die van Belle Perez een icoon maakten. Na tien jaar samenwerking gaat Belle Perez nieuwe horizonten verkennen. Ze tekende een contract bij manager Hugo Foets. Renier van zijn kant wil zich weer voluit gaan uitleven als songschrijver en producer.

Bron: HLN (27 mei)

Belle Perez verandert van manager, sound, look en taal

Na het verrassende niews gisteren in deze krant dat de wegen van Belle Perez en haar schijnbaar onafscheidelijke manager/producer na tien jaar scheiden, laat de zangers vandaag in haar toekomstplannen kijken. 'Ik wil in het Spaans én het Engels gaan zingen en ik wil scoren in Spanje en Zuid-Amerika.' Aan grote ambities geen gebrek dus, bij de Vlaamse zangeres.
«Patrick en ik hebben nog steeds een fantastische relatie», zo licht Belle toe. «Hij begeleidt me de komende zomer trouwens nog op optredens als soundmixer: het beste bewijs dat er geen kwaad bloed is. Maar op artistiek vlak zitten we nu op een andere golflengte. Ook niet abnormaal als je al 10 jaar samenwerkt. Patrick van zijn kant was na al die tijd wat uitgekeken op het management-aspect van zijn job. Hij is muzikant; hij wil terug songs schrijven en in de studio bezig zijn. En ik wil herbronnen en op zoek gaan naar nieuwe muzikale uitdagingen. Het was een gezamenlijke beslissing.»Renier ontedekte Belle tijdens een talentenjacht in 1997. Sindsdien waren de twee onafscheidelijk. Na een aarzelend begin, met onder andere een memorabele 'Eurosong'-doortocht, brak Perez in Vlaanderen én Nederland door als latinozangeres, met hits als 'Enamorada' en 'El Mundo Bailando'. Liefst zeven jaar op rij haalde ze de begeerde 'Radio 2 Zomerhit Trofee i' in huis.
Intimiderend
«Verder gaan zonder Patrick is natuurlijk een beetje intimiderend. Hij was altijd een veilige haven waar ik ik kon thuiskomen.»Belles zaken worden voortaan behartigd door Hugo Foets, die in Vlaanderen ook Frans Bauer en Dana Winner vertegenwoordigt en het management doet van Gene Thomas, Els Tibau en Nelson Morais. «Hugo maakte als mijn agent al jaren deel uit van ons team, hij kent me dus door en door. The perfect man for the job!»
Rooskleurig
Belle ziet de toekomst rooskleurig in. «Na al die jaren ben ik toe aan een nieuwe sound én een nieuwe look. Zonder mijn oude fans in de kou te laten staan, wil ik toch echt een andere richting uit. Maar niet te overhaast. Eerst wil ik me laten inspireren, door veel te praten met andere mensen. Begin juli geven we een eerste grote persconferentie.»
En ook zonder Patrick Renier blijft het buitenland lonken. «We kijken naar Spanje en Zuid-Amerika. Een eerste stap zetten we misschien deze maandag: dan treed ik Brussel op met superster David Bisbal, de eerste winnaar van de Spaanse versie van 'Idool'.»

Bron: HLN (28 mei)

Gerommel in de Vlaamse muziekwereld


Belle Perez (33) van haar kant viert tien jaar carrière. Uitgerekend nu scheiden de wegen van de zangeres en haar ontdekker Patrick Renier. Hij stond niet alleen aan de wieg van haar succes, maar was al die tijd ook Belles manager en producer. "Patrick en ik gaan niet met ruzie uit elkaar', benadrukt Belle. 'Als ik terugblik op de voorbije tien jaar, kan ik alleen maar vaststellen dat het een fantastische periode is geweest. Ik ben toe aan een ander geluid, zelfs een andere look. Kortom: ik wil mij herbronnen. Patrick vond zelf dat hij veel tijd stak in mijn management en wil graag ook weer andere dingen gaan doen. Wij zijn rond de tafel gaan zitten en waren het erover eens dat het beter is om elkaar los te laten.'
Het kan haast niet anders of tenminste een van jullie beiden blijft nu achter met een wrang gevoel.
Toch niet. Patrick en ik zaten niet meer helemaal op dezelfde golflengte. Deze zomer draait Patrick overigens nog mee als verantwoordelijke voor het geluid op mijn optredens. Zo leidt hij netjes een opvolger op. Hugo Foets is mijn nieuwe manager. Hij vertegenwoordigt in Vlaanderen Frans Bauer en is manager van Els Tibau, Gene Thomas en Nelson Morais. Internationaal betekende hij al veel voor Dana Winner.
Een zomer zonder een hit van jou is haast ondenkbaar.
Toch komt er deze zomer géén nieuw werk van mij uit. De voorbije tien jaar heb ik genoeg liedjes opgenomen waarmee ik de radio-en televisiezenders kan animeren. Nee, ik neem nu mijn tijd om een nieuwe start te nemen.

Bron: Fragment uit Dag Allemaal (2 juni)

Gescheiden Belle Perez en Nederlandse Wouter zijn nu een jaar een koppel

Belle Perez (33) en haar vriend Wouter van der Horst (27) zijn na een jaar nog intens verliefd op elkaar en dat straalt van hen af. 'Wout en ik zijn heel gelukkig, ja', zegt Belle, die voor de allereerste keer met hem op de foto gaat.

Begin vorig jaar zette Belle Perez een punt achter haar huwelijk met jeugdliefde Mario, dat acht jaar had standgehouden. Voor Belle was die breuk de start van een turbulente periode, waarin ze zich sterk maakte dat ze deze pijnlijke gebeurtenis gauw zou proberen te verwerken. En ook alwas Belle niet op zoek naar een nieuwe liefde, toch verscheen totaal onverwacht, de Nederlandse sierradenontwerper Wouter van der Horst op haar pad. Op een feestje van gemeenschappelijke vrienden raakten de twee aan de praat en ze voelden allebei dat er verliefdheid in de lucht hing. Ze stelden hun hart open voor elkaar en werden snel daarna een koppel.
'Liefde overkomt je en valt niet te forceren. Dankzij Wout geloof ik weer in de liefde', vertelt Belle ons. Nu, één jaar later, vormen Belle en Wout, zoals zij hem noemt, nog altijd een koppel.
Is er het voorbije jaar veel voor jou veranderd, Belle?
Zeker. De periode na mijn scheiding was vrij turbulent en dat vreet aan een mens. Maar je kan niet blijven doemdenken en zet je uiteindelijk toch open voor een nieuw leven. En toen kwam ik Wout tegen. Heel rustig en voorzichtig zijn we een relatie begonnen en blijkbaar was dat de goede aanpak. We zijn nu heel gelukkig met elkaar, het gaat schitterend tussen ons!
Jullie zijn dus langzaam naar elkaar toe gegroeid?
Inderdaad. Al bij onze eerste ontmoeting hadden we allebei het gevoel: 'Het lijkt echt te klikken.' Maar ik was emotioneel toch nog een beetje fragiel, dus wilde ik echt de tijd nemen en vooral geen overhaaste beslissingen nemen.
Wat maakt Wouter zo aantrekkelijk voor jou?
't Is een combinatie van verschillende eigenschappen die Wout zo speciaal maakt voor mij. In eerste instantie ben ik natuurlijk op zijn uiterlijk gevallen, Wout is een knappe man. Maar ook zijn manier van denken beviel me. Wout is, net als ik, open van geest. Hij staat met zijn twee voeten in de wereld en is even ambitieus als ik. Hij is echt iemand die er voor gaat in 't leven.
Wouter is druk bezig in zijn sieradenhandel en jij hebt een bloeiende zangcarrière. Hebben jullie genoeg tijd voor elkaar?
We hebben alle twee onze bezigheden, ja. En we begrijpen elkaar daar volledig in. We zijn ook flexibel, het lukt dus best om elkaar voldoende te zien.
Is Wouter al helemaal opgenomen bij jou in de familie?
Ja ja. Ik ken zijn familie intussen en hij die van mij. Mijn zus heeft Wout ook al geregeld ontmoet en ik heb al veel contact gehad met zijn zussen. Ja, dat gaat uitstekend. Ik voel me aanvaard en hij ook.
Wouter is Nederlander. Heeft dat van jou enigszins een aanpassing gevraagd?
Bah nee. Wouter is in Nederland geboren maar heeft zowat zijn hele leven in Vlaanderen doorgebracht. Wout is dus helemaal vervlaamst. Enkel als hij praat, hoor je z'n afkomst nog wat. Maar hij kan het evengoed uitleggen in het plat Antwerps. (lacht) Ik breng trouwens ook veel tijd door in Nederland, waar m'n carrière goed marcheert. Ik heb geen probleem met de Nederlandse mentaliteit, hoor.
Wonen jullie al samen?
Officieel nog niet, nee. Maar in de praktijk zijn we natuurlijk best veel samen. Ofwel blijft Wout bij mij, ofwel slapen we in zijn huis. We rijden nog veel op en af.
Misschien praten jullie al weleens over trouwen?
Niet echt, wij zijn daar niet mee bezig. Ik wil me trouwens nog volledig kunnen toeleggen op mijn carrière, zeker met de vernieuwingen van de voorbije weken (Belle veranderde van manager en wil muzikaal een nieuwe weg inslaan). Ik wil de tijd nemen voor mijn volgende cd. En de zomer wordt druk, zowel in Nederland als in Vlaanderen staan er veel optredens op het programma. Zo wil ik in schoonheid mijn jubileumjaar van 10 jaar op de planken afronden. En intussen geniet ik van de liefde hé. Kan niet beter.
Bron: Dag Allemaal (16 juni)

'Zelfs van een gekookt eitje maakte mijn Spaanse oma een feestmaal'

Als kind van Spaanse ouders is Belle Perez - hoe kan het ook anders - verzot op tapas, kleine Spaanse gerechtjes. Eén van haar toppers is 'gambas al ajillo', gamba's met look.
"Gambas al ajillo, oftewel gambas met look, mogen tijdens een Spaanse maaltijd absoluut niet ontbreken. Het is één van mijn favorieten, omdat het voor mij pure nostalgie is. Wegdromen ook. Het doet me immers spontaan terugdenken aan de vakanties met de hele familie in Spanje, waar mijn beide oma's ons altijd verwennen met de heerlijkste gerechtjes, waaronder de gamba's. Mijn oma's zijn twee hippe tantes, die niets liever doen dan experimenteren in de keuken. Vooral de mama van mijn vader is een heuse keukenprinses. Gelukkig heeft mijn oom de culinaire microbe van zijn mama overgenomen, en baat hij in Eindhoven een typisch Spaans restaurant uit, mét de originele gerechten van mijn oma op de kaart! Zo hoef ik nooit ver te rijden als ik die typische Spaanse sfeer wil opsnuiven en het gevoel wil hebben om door mijn hele familie omringd te zijn."
Geen interviews na de maaltijd
"Als ik kook, werkt dat voor mij puur ontspannend. Ik neem er dan uitgebreid de tijd voor. Ik ben geen fervente aanhanger van de traditionele keuken, zoals aardappelen met groenten en vlees. Mijn mama heeft daar een gulden middenweg in gevonden: zij combineert een typisch stukje Belgisch vlees vaak met een Spaans getint aardappeltje en gooit er dan wat Spaanse kruiden tegenaan.
Maar als ik kook, ga ik toch meestal voor tapas en doe ik een beroep op mijn Spaanse kookbijbel. Tapas, daar kun je in Spanje niet aan ontsnappen. Het zijn geen ingewikkelde gerechten, maar ze zijn wel overheerlijk. Aan een Spaanse tortilla durf ik me wel eens wagen, of aan pittige, koude gehaktballetjes. Ik maak ook zelf lookboter. De gambas al ajillo maak ik ook zelf thuis, met olijfolie, veel look en wat brood. Allen zorg ik er dan wel voor dat ik daags nadien geen interviews heb." (lacht)
Frikandellen in de koelbox
"Voor mijn grootouders weer definitief naar Spanje trokken, woonden ze in Eindhoven. Ze kennen de Nederlandse en Belgsiche keuken dus goed, en hebben er ook dingen uit overgenomen. Zo hebben ze wafels geïntroduceerd in hun Spaanse omgeving. En ze zijn nog altijd gek op frikandellen met verse, dikke frieten. Vroeger, als ze met de auto naar Spanje reden, namen ze die mee in de koelbox."
KORTE CULTIVRAGEN AAN BELLE PEREZ
Mijn vroegste eetherinnering: "Opnieuw bij de Spaanse oma's. Zelfs een eenvoudig gekookt eitje smaakt bij hen al veel beter."
Grootste eetzonde? "Veel vrouwen kunnen niet weerstaan aan chocolade, maar daar heb ik geen last van. Ik heb het meer voor het hartige, zoals borrelnootjes."
Heerlijkste geur? "Typisch Spaanse paella, vissoep, tortilla."
Laatste kookblunder? "Ik kook niet zo vaak, en als ik dan eens ook, neem ik zo weinig mogelijk risico's."
Het vreemdste dier dat ik ooit at? "Voor opnames voor de Tros verbleef ik ooit in China. We aten toen wel eens vleesspiejes die ze langs de weg verkochten. Ik heb nooit geweten welk soort vlees dat was."
Dit zal ik nooit eten: "Ogen en organen. En rozijnen, want die blijven aan mijn tanden kleven."
Favoriete eetadres? "De Rodeo in Neerpelt of El Patio Andaluz in Eindhoven. Dat is het Spaanse restaurant van mijn oom."
Vis of vlees: "Absoluut vlees, of kip, omdat het veel makkelijker verteerbaar is. Vooral handig vlak voor een optreden. Als ik toch eens voor vlees kies, ga ik voor een lekkere Argentijnse biefstuk."
In mijn moestuin plant ik later: "Bloemkool"
Als kind... "Was ik een heel goede eter. Ik moest van mijn ouders alles eens proeven."
Dit ligt altijd in mijn koelkast: "Rucola, tomaten en mozzarella. Tomaat-mozzarella zou ik op elk moment van de dag kunnen eten."
Bron: Story (24 augustus)

"Feestende Belle Perez scoort megahit in Frankrijk"

Met een uitverkocht 'DIEZ-concert' vierde Belle Perez zaterdag haar tiende verjaardag in de Grenslandhallen van Hasselt. Al haar grote htis passeerden de revue. Belle Perez wil zich de komende periode wat meer op Nederland richten, maar het gekke is dat ze momenteel scoort in Frankrijk en dan nog met haar allereerste hitje. "Hello World", het nummer waarmee Belle Perez tien jaar geleden ebuteerde tijdens Eurosong, is bij onze zuiderburen een ware monsterhit. De song kwam er bovendruiven in de versie van 'Grand Galop' en prijkt al 38 weken in deze hitlijsten. Eerder scoorde Perez ook al in Australië en Canada toen haar hiet uitgroeide tot het belangrijkste liedje van de soundtrack van de Amerkaans-Canadese jongerenreeks 'The Saddle Club'. Sinds Frankrijk de serie over drie jongeren in de paardensport overnam als 'Grand Galop' is Belles liedje, tien jaar na datum, ook bij onze buren niet uit de ether weg te denken.
Bron: HLN (28 oktober)

Maak een Gratis Website met JouwWeb