Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » Belgische latina-koningin Belle Perez op het KOM-festival

Belgische latina-koningin Belle Perez op het KOM-festival

Belgische latina-koningin Belle Perez op het KOM-festival

 

Belgische latina-koningin Belle Perez op het KOM-festivalRosmalen (Rosmalen): Zomer 1997 neemt María Isabel Pérez Cerezo deel aan een talentenjacht met een liedje van Céline Dion. Het jong popprinsesje zingt zich in de kijker en brengt als Belle Perez haar debuutsingle ‘Hello world’ uit. Vijftien jaar later is ze niet meer weg te denken uit het muzikale landschap. Een van de populairste Belgische artiesten in ons land ook. Tijdens het KOM-festival geeft Belle Perez om 17.00 uur een unieke, gratis show op het plein bij de Kentering. Mogelijk gemaakt door de Bierelier, Kentering en D’n Beer.

Door Wiljo van Nuland

De hits en gouden platen volgen elkaar snel op: ‘Honeybee’, ‘This crazy feeling’ en ‘Me and you’. Maar Belle keert terug naar haar roots en zingt voor het eerst een nummer in het Spaans, ‘Hijo de la luna’. De toon is gezet en met haar derde album ‘Baila Perez’ (2003) maakt ze de overstap naar latin. Het hek is van de dam. ‘Baila Perez’ staat op nummer één en wordt onderscheiden met goud. Belle is klaar om ook Nederland te veroveren. ‘Que viva la vida’, de vrolijke themasong van de tekenfilm ‘Madagascar’ luidt in 2005 de doorbraak in. Haar cd ‘Best of’ is een daverend succes. In een kolkende en uitverkochte Heineken Music Hall overtreft ze zichzelf tijdens haar eerste ‘Mega Latino Concert’. Van 2006 tot 2008 trekt Belle onafgebroken door Vlaanderen en Nederland met de theatertournees ‘Latin fever’ en ‘Gipsy’, waarbij ze kiest voor een ietwat ruigere en volwassen look. Ook haar songs klinken anders en zijn meer doorspekt met Spaanse invloeden, flamencogitaren en een warmere stem. Een jaar later blikt Belle terug op haar 10-jarige muziekcarrière met de feestelijke show ‘Diez’. Begin 2010 speelt ze opnieuw alle zalen plat tijdens de vernieuwende tournee. In 2011 en 2012 doet ze weer van zich spreken met nieuwe albums.

Belle Perez (36) is weer helemaal terug. De zangeres met Spaanse roots heeft weer een reeks shows in de Vlaamse en Nederlandse theaters achter de rug. We ontmoeten Belle in de kantoren van haar management in Diest. Ze begroet ons met een stralende glimlach. ‘Ik spreek altijd op kantoor af’, begint ze. ‘Ik moet zelf wel 45 minuten rijden om hier te geraken, maar dat vind ik niet erg. Ik heb altijd in Hamont-Achel gewoond, maar ik woon nu al enige tijd in Lommel. Dat is niet centraal, dat weet ik, maar ik rij graag met de auto. Trouwens, als je in dit vak stapt, mag je niet autoschuw zijn. Ik ben behoorlijk honkvast, wil ik iedereen die me lief is kunnen bezoeken. Gezellig dichtbij. Ik denk dat dit met mijn verleden te maken heeft. Mijn grootouders zijn in de jaren zestig vanuit Spanje naar België geëmigreerd, maar zijn na enige tijd teruggekeerd, zowel van vaders als moeders kant. Ik mis hen. Daardoor vind ik familie heel belangrijk. Mijn ouders zelf zie ik nooit definitief naar Spanje terug te keren. Zij kunnen het niet aan om mijn zus en mij te moeten missen. Maar ze gaan wel altijd overwinteren in Spanje. Zo hebben ze het beste van de twee landen.

Je bent inmiddels 36… (lacht) Ja? En dan? Ik heb daar geen last van, van het ouder worden. Maar ik besefte plots wel dat ik al heel lang bezig ben. Ik zit nu toch al bijna 14 jaar in deze branche. Ik ben bijna een ancien, ondanks mijn 36. Maar ik zou niet willen terugkeren. Ik voel me goed zoals ik nu ben. Na ‘Hello World’ zat ik plots in de Verenigde Staten! Iedereen voorspelde me een internationale carrière. Maar ik was nog zo groen achter m’n oren. Zo naïef. (glimlacht) Ik stond op een bepaald moment aan de bar met Lou Bega en Anastacia, kreeg een kleedkamer naast Enrique Iglesias en Jon Bon Jovi… Allemaal heel tof, maar het was niks voor mij. Noord-Amerika was zo ongelooflijk fake. Ik heb het hier nog altijd helemaal naar mijn zin. Ik sta al weer te popelen Rosmalen te laten genieten van mijn songs.

Live kunt u de energie van Belle Perez optimaal beleven. Belle weet als geen ander hoe ze haar publiek aan het dansen krijgt, zowel in een feesttent, concerthal als theaterzaal. De latino-diva kan dan ook putten uit een ondertussen ellenlange lijst songs. Gecombineerd met een aantal gloednieuwe nummers en de passionele sfeer die enkel Belle Perez kan oproepen, zorgt dit voor een unieke Spaanse “Shake” die iedereen kan smaken. Dat moet u zeker in Rosmalen gaan beleven.