Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » Belle Perez vreest voor dementerende opa

Belle Perez vreest voor dementerende opa

 

Belle Perez vreest voor dementerende opa
Latinozangeres Belle Perez (35) bereidt volop haar nieuwe single en album voor, maar haar hart is bij haar grootouders die in Spanje wonen.
Je grootouders wonen alle vier in Spanje. Met de vader van je moeder gaat het helaas sinds kort minder goed.
(knikt) "Toen mijn vriend Wout en ik vorig jaar in Spanje waren, was hij nog kerngezond, maar sinds de dood van zijn broer begint hij vanalles te vergeten... Mijn moeder gaat binnenkort naar Spanje om zo dicht mogelijk bij haar ouders te zijn. Maar mijn ouders willen zich er niet definitief vestigen, want ze weten wat het is om je ouders te missen. Ze willen dat mij en mijn elf jaar jongere zus Jessica niet aandoen."
Zie jij je grootouders nog vaak?
"Veel te weinig, maar ik probeer hen regelmatig te bezoeken. In juni gaan we tien dagen op vakantie naar Spanje, omdat vrienden van ons in Marbella gaan trouwen. Mijn grootouders zijn niet meer van de jongsten hé. Ik ben heel dankbaar dat ik ze alle vier nog heb, maar ik bereid me voor op slecht nieuws... Ik ben realistisch. Ze zijn allemaal rond de dtachtig. De mama van mijn moeder kreeg vorig jaar een lichte hartaanval, maar ze is goed hersteld nu. De ouders van mijn vader ijn nog in zeer goede gezondheid. Ongelofelijk hoe fier mijn oma nog is! Ze tut zich nog altijd heel mooi op en ze is enorm levenslustig. Mooi om te zien!"

Bron: Story (22 maart)
''Mijn ouders schuwen de media, maar ze zijn er altijd voor mij!'
De mama van Belle Perez zoekt de aandacht nooit op. Maar voor Story wilde ze een uitzondering maken. Moederdag leek Belle (35) oook een ideale gelegenheid om haar Julia (55) aan de lezers voor te stellen.
Je ouders komen niet vaak in de media. Julia, voor jou is het zelfs de eerste keer.
Julia: "Dat klopt, ik zoek de aandacht niet op. Maar deze fotoshoot met mijn dochter zag ik meteen zitten."
Belle: "Het past niet bij haar karakter om elke week op de foto te gaan."
Julia: "Oh nee! Als het haar carrière zou helpen, zou ik elke week met haar papa in de magazines staan, maar ze gaat daardoor niet meer plaatjes verkopen, hé?" (lacht)
Mama is eerder de stille kracht achter de schermen?
Belle: "Zeker weten. Mijn ouders treden niet op de voorgrond, maar ze zijn er wel áltijd voor mij en dat vind ik het belangrijkste. Dan krijg ik plots een sms: We duimen voor je. Kusje, mama. Dat doet zo'n deugd! Ik heb de keuze gemaakt om in de showbizz te stappen, maar mijn ouders niet. Ik heb er dan ook respect voor dat ze niet in de kijker willen lopen."
Julia: "Ik geniet veel liever in stilte dan dat iedereen naar me staart omdat ik Belles mama ben."
Belle: "Al denk ik wel dat de mensen het fijn vinden om je eens in Story te zien staan. Moederdag is daar de ideale gelegenheid voor!"
Belle, kun je omschrijven wat je mama voor jou betekent?
Belle: "Zo veel. Ze is mijn toevluchtsoord: als er iets is, vertel ik het vaak eerst aan haar. Straffer nog: meestal weet ze nog voor mij dat ik me niet 100% voel. Het is bijna zwarte magie."
Julia: "Dat is moederinstinct, hé."
Belle: "Als ik haar dan op een vreemd uur bel om mijn hart eens te luchten, dan zegt ze: Ik vond al dat het lang duurde."
Julia: "Het gebeurt ook vaak dat we tegelijk sms'en."
Belle: "Of dat ik net haar nummer aan het intoetsen ben, als ze mij belt."
Jullie hebben elke dag contact?
Julia: "Zeker. Dat zijn niet altijd lange telefoongesprekken, soms is het voor mij al genoeg om te weten dat ze het goed stelt. Maar ik moet haar elke dag gehoord hebben."
Belle: "Ik woon ook maar op een kwartiertje van mijn ouders, dus ik probeer regelmatig binnen te springen om koffie te drinken. Mama helpt me ook met de was en de plas, maar vaak zitten we dan gewoon samen te tetteren in plaats van iets te doen." (lacht)
Ben je bewust zo dicht bij je ouders gaan wonen?
Belle: "Toch wel. Het zou voor mij praktischer zijn om in het Antwerpse te wonen: mijn vriend is van daar en ik zit vaak in Nederland. (tegen haar mama) Maar ik kan de stap niet zetten, hé?"
Julia: (knikt rustig)
Belle: "Mocht ik verhuizen, dan zouden mijn ouders waarschijnlijk wel vaker naar hun geboorteland Spanje trekken."
Zou je dan defintief terug naar Spanje trekken, Julia?
Julia: "Nee, wij gaan voor het beste van twee werelden: de zomer in België en overwinteren in Spanje. Ik zou Belle en haar zus niet kunnen achterlaten."
Belle: "Ik zeg altijd dat ze vooral moeten genieten, zeker als ze met pensioen gaan. Ze moeten naar ons niet kijken, wij komen dan gewoon vaak genoeg naar Spanje!" (lacht)
Julia: "Dat klinkt als muziek in mijn oren."
Julia, vond je het moeilijk om Belle in de showbizz te zien gaan? Dat is soms een harde wereld.
Julia: "Ik was heel afwachtend, maar stiekem ook een beetje bang. Ik moest haar toen echt loslaten."
Belle: "Dat was ook niet min bij mij, ik trok meteen naar Amerika."
Julia: "Ja dat was best moeilijk voor mij. Maar ik gunde het haar natuurlijk heel erg."
Belle: "Mijn ouders zijn allebe als jonge kinderen van gastarbeiders naar België gekomen. Ze hebben mijn zus en mij altijd ingeprent dat je zelf iets van je leven moet maken."
Julia: "Ik ben met mijn ouders naar hier gekomen om te ontsnappen aan het regime van Franco."
Belle: 'Heb je daar eigenlijk veel van gemerkt, want je was pas acht toen je verhuisde?"
Julia: "Als kind vroeg je soms dingen, zoals zakgeld. Maar daar was geen sprake van: de mensen moesten vechten om rond te komen..."
Belle: "Die vechtersmentaliteit heb ik wel geërfd. Maar het is natuurlijk makkelijker om door te zetten als je weet dat je altijd kunt rekenen op de steun van je ouders."

Bron: Story (3 mei)

Belle Perez (35) droomt van internationale popplaat

Deze zomer trad Belle Perez (35) op in de mooiste parken van Vlaanderen en Nederland en straks start ze een theatertournee door beide landen. Maar dat belet haar niet om nog één keer hardop te dromen van een internationale carrière. De onderhandelingen met een Nederlandse platenmaatschappij zijn in een beslissende fase. Als er een overeenkomst wordt getekend, ligt in mei volgend jaar een internationaal klinkende popplaat in de winkels. «We maken ons klaar om te knallen», zegt manager Hugo Foets. «Belle wil nog één keer alles uit de kast halen om te zien hoever ze met een internationale popplaat kan geraken. Natuurlijk mikken we op België en Nederland, maar onze ambities gaan verder. Richting Spaanstalige landen. Belle zit nog tot mei in de theaters met haar tournee 'Shake It Out'. Maar tussendoor zullen we alle songs inblikken.» En dan mag Belle de wereld gaan veroveren.
Bron: HLN (6 oktober)