Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » Goed gezien: stem voor jouw favoriet project in Limburg

Goed gezien: stem voor jouw favoriet project in Limburg

 

Goed gezien: stem voor jouw favoriet project in Limburg

Onder de slogan ‘Goed Gezien, hier wordt jouw provincie beter van’ zetten Radio2 en de Koning Boudewijnstichtingop initiatieven in de kijker zetten die de buurtsolidariteit bevorderen.

De voorbije weken kon iedereen dergelijke projecten indienen. Intussen is er een selectie gemaakt en zijn de drie laureaten in elke provincie bekend.

De voorbije weken hebben honderden mensen een project voorgesteld. Daaruit heeft de jury er per provincie drie geselecteerd en is er een bekende Vlaming gezocht als peter of meter van elk van de projecten.

En nu is het aan jou! Laat ons weten welk van de geselecteerde projecten volgens jou een extra duuwtje in de rug verdiend.  

De winnaars per provincie krijgen 2.000 euro, de twee andere genomineerde projecten kunnen rekenen op 500 euro.

Hieronder vind je de kandidaten voor de provincie Limburg en kan je voor hen stemmen.

Maar je kan je stem uitbrengen voor de kandidaten in de andere provincies: Antwerpen, Oost-Vlaanderen,Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen!

Repair Café in Kuringen - Elke Vanelderen

Repair Cafés zorgen ervoor dat dingen een tweede leven krijgen. Het opzet is simpel: een aantal vrijwilligers komen samen om de kapotte spullen van anderen te repareren. Gratis, terwijl je een kopje koffie drinkt of een stuk taart eet!

Fietsvriendinnen in Winterslag - Marc Wauters

Fietsvriendinnen zijn dames die goed kunnen fietsen en daarom op stap gaan met vrouwen die dat niet zo goed (meer) kunnen. Op deze manier leren de deelnemers beter fietsen, vergroot de mobiliteit en kunnen er een mooie vriendschappen ontstaan onderling.

Het buurthuis in Hechtel-Eksel - Belle Perez

Een verlaten schooltje op de grens met Lommel, Hechtel-Eksel en Balen, dat intussen twee jaar leegstaat, wordt opgeknapt en kan als buurthuis dienen. Het is een plek waar zo’n 50 personen uit drie verschillende gemeenten kunnen samenkomen en op termijn activiteiten kunnen organiseren.