Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » Biografie

Biografie

 

 

BELLE PEREZ: EEN VLAAMSE LATINA
 


Maria Isabelle Perez Cerezo zag 32 jaar geleden (29 januari 1976) het levenslicht in het Limburgse Neerpelt. Ze groeide op en leefde haar hele leven in België, maar is van Spaanse afkomst. Dat kan je bijvoorbeeld merken aan haar identiteitskaart en vloeiend Spaans. Belles ouders verhuisden destijds van Spanje naar België, maar de grootouders wonen nog steeds in het zonnige Zuiden. Veel van haar vrije dagen spendeert ze dan ook aan een Zuiders familiebezoek.

Muziek zit er bij Belle reeds sinds erg jonge leeftijd in. Al op 4-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste flamenco-kleedje en werd haar deze dans aangeleerd door haar tante. Die invloed is nog steeds merkbaar en ze kan nog steeds uitpakken met dit soort van Spaans dansen!

Belle werd ontdekt op een talentenjacht door Patrick Renier, die sindsdien niet van haar zijde is geweken. De doorbraak kwam er in 1999 toen Belle Perez deelnam aan de preselecties voor het Eurovisie Songfestival. Voordien had ze de singles "Don't Give Up On Love" en "Me & You" al losgelaten op de Duitse markt. Met "Hello World" moest ze in de preselecties onderdoen voor uiteindelijke winnares Vanessa Chinitor.

Een tijdje later verscheen ook het erg poppy "Honeybee" waarmee Belle voor het eerst in de top10 van de Ultratop50 geraakte. In 2000 tourde Belle ook doorheen Noord & Zuid-Amerika waar Belle nog steeds een aardige fanbasis heeft. In Mexico was de Spaanse versie van "Hello World", "Hola Mundo", goed voor een erg hoge notering in de lokale hitlijsten. Nog in 2000 verscheen haar eerste album dat ook "Hello World" als titel meekreeg. Het album werd als eerste uitgebracht in Italië. Bekroning op het werk kwam er toen Belle een Zamu-Award werd overhandigd in de categorie populair.

 

BELLE PEREZ: HUWELIJK & HITALBUM
 


2001 was een nieuw jaar voor succes van Belle op zowel privé als muzikaal vlak. Op 14 juli vierde ze haar eerste huwelijksverjaardag, een jaar voordien trouwde ze buiten het oog van de pers in Achel. De gelukkige was "Supermario", zoals ze hem in het dankwoord van haar eerste album noemt. Op muzikaal vlak was Belle in 2001 de Belgische artiest met het meeste optredens achter haar naam en werd de fanclub opgericht.

Op een verjaardagsfeest van Donna werd Belle gevraagd even in de huid te kruipen van Jennifer Lopez. Ondermeer dat optreden heeft Belles carrière in een nieuwe richting gestuurd. Ze haalde haar latinoroots boven en stelde in 2002 met veel succes het "Baila Perez"-concept voor. Tussendoor verscheen ook nog het tweede album "Everything".

In 2003 trok Belle de "Baila Perez"-tour op gang. België liep storm voor de live-concerten die Belle brengt met een volledige liveband alsook voor het live-album met dezelfde titel dat op de eerste plaats van de Ultratop50 belandde en meer dan 30.000 maal over de toonbank ging. "Enamorada" uit dat album werd bekroond met de Radio2 Zomerhit ("Me & You" kreeg diezelfde eer een jaar eerder ook al eens). Het jaar werd afgesloten met de release van de "Baila Perez"-dvd en een "Belle Perez en teatros"-tour.

BELLE PEREZ: SPORTPALEISDROOM
 


Langzaam aan groeit Belles populair ook in Nederland en in 2004 gaat Belle in zee met Princess Records, nadat het album "Baila Perez" ook daar een jaar eerder al erg succesvol was. 2004 was vooral het jaar van de "Arenatour" die Belle ondermeer in de Expodroom bracht waar ook het live-album werd opgenomen dat in november verscheen. Ook dit jaar was Belle Perez de bezorger van dé Zomerhit van het jaar: "Light Of My Life". Na het succes van de theater-tour, koos Belle en haar entourage dit jaar voor een Unplugged-tour wat haar opnieuw heel wat uitverkochte zalen opleverde.

In 2005 zingt Belle Perez de titelsong van de tekenfilm "Madagascar". "Que Viva La Vida" levert haar in België een megahit op en zorgt in Nederland voor de definitieve doorbraak. In Nederland verschijnt ondertussen ook het gelijknamige dubbelalbum dat als zoete broodjes over de toonbank gaat. België stelt het ondertussen met een "Best Of" album. In oktober vult Belle moeiteloos de Heineken Music Hall van Amsterdam voor haar Mega Latino Concert en vervolgens begint ze aan een theatertour die snel uitverkocht zou zijn.

2006 was ondermeer het jaar van Eurosong. Belle scoorde er haar eerste nummer 1 hit in de Ultratop50 singles: ze kwam vanuit het niets binnen op één met "El Mundo Bailando". Ze presenteerde "Muziekfeest op het Plein" aan de zijde van Jan Smit, stond voor het eerst in het Sportpaleis en verkocht de tent ineens twee maal uit, bracht haar nieuwe album "Gotitas De Amor" gelijktijdig in België en Nederland uit en gaf in een een eivolle Heineken Music Hall de aftrap voor haar nieuwe theatertour.

In 2007 beleeft Belle weer een droomavontuur met twee uitverkochte concerten in het Sportpaleis, een resem uitverkochte concerten in Nederland en zomerhit met "Djolei Djolei". De Zomerhit troffee won ze dit jaar niet, maar met haar Gipsy theatertour heeft ze dat "minpuntje" weer doen vergeten.

2008 wordt het jaar van Gipsy. Het zesde studio album alweer voor Belle. Het album wordt een schot in de roos. "Dime Que Tu Quieres" wordt een bescheiden zomerhit. Eind 2008 treedt Belle Perez op tijdens Holiday On Ice met een Engelstalige versie van "You". Ze maakt zich meeen ook op voor haar tien jarige carrière, brengt een boek "Diez" uit, lanceert nieuwe theatertour en kondigt groot concert in de Ehtias Arena aan.