Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » Belle Perez lanceert nieuwe single en start volgende week met nieuwe tournee

Belle Perez lanceert nieuwe single en start volgende week met nieuwe tournee

 

Belle Perez lanceert nieuwe single en start volgende week met nieuwe tournee

Flitsende clip voor ‘Light of My Life’
Sinds gisteren loopt Light of My Life, de nieuwe single van Belle Perez, op de radio’s. Voor de videoclip is het nog wachten tot volgend weekend. «Light of My Life handelt over de energie, de power, die je van een bepaalde persoon kan krijgen. De clip straalt kracht uit, wat overigens de bedoeling was. Het resultaat is erg flitsend. Ik werk als een meisje in een latinocafé en merk een jongen op. Eerst ben ik een gewoon meisje, maar als ik die jongen heb opgemerkt, stap ik uit mijn plunje, ga de dansvloer op en probeer ik hem te veroveren. Typisch Spaans, ja. Voor het eerst sinds lang breng ik ook een stukje choreografie. Dit nummer schreeuwt erom. We wisselen ook beelden af met het live-gebeuren van muzikanten.»
«Dat dansen zit in mijn Spaanse bloed. Al blijft de muziek centraal natuurlijk. Maar het dansje is is zalig. Heel vrouwelijk, heel sensueel ook. Zalig om doen», lacht Belle.
(Bron: HLN)

«Succes is een erg fijne verslaving»
Met soepbordgrote ogen en kreetjes van, euh, pure verrukking, maakte Belle Perez gisterenmiddag voor het eerst kennis met het gigantische podium in de Mechelse Nekker-arena, waarop ze eind volgende week het startschot van haar ‘Arenatour 2004’ zal geven. De 28-jarige Belle, die vorig jaar bijzonder veel succes had met haar Latino-album en bijhorende toer staat voor belangrijke weken. Gisteren werd haar fonkelnieuwe single ‘Light of my Life‘ gelanceerd, de bijhorende videoclip gaat volgend weekend in première en op 1 mei moet ze live schitteren met de spectaculair ogende ‘Arenatour’. «Een heel nieuw en te gek avontuur. Maar ja, je moet nu eenmaal bezig blijven», zo probeert Belle de spanning weg te lachen.

Het woord vakantie was de voorbije weken taboe voor de Limburgse zangeres met Spaans bloed. In haar agenda enkele lange repetitieschema’s en voorbereidingen voor het grote werk
dat er nu aankomt. Gisteren stelde ze haar nieuwe single, Light of My Life voor en straks start ze met een ambitieuze Arenatour door Vlaanderen. Het begin van een nieuwe poging om half Europa in te palmen. «De vijf Arenaconcerten in Vlaanderen moeten een feest zijn voor al onze fans hier en zijn meteen ook ons muzikale visitekaartje voor het buitenland. Voor Nederland zijn er concrete plannen, terwijl we nu ook contacten hebben in Duitsland, Spanje en Portugal.»

Alles mag, alles kan
«In de nieuwe Arenatour brengen we een mengeling van pop en latino. Alles mag en kan. Het wordt een veel grotere show, met meer show, veel nieuwe songs, gastoptredens. Alles goed voor zowat drie uur spektakel. Het vijfde concert, in Bree, blikken we in voor de nieuwe cd, het wordt dus weer een live-album. Misschien komt er ook een dvd.»
«Vorig jaar hebben we gemerkt dat de fans klaar zijn voor een vervolg. Geen Latino twee, maar muzikaal zitten we wel in dezelfde richting. Met latino kan je heel breed gaan: van
disco, rock tot Arabische muziek. Ik zing Engels en Spaans en breng enkele covers. Onder andere Alegria van Cirque du Soleil en The Heart of the Matter van Don Henley. Parels, zo mooi, zeker als we ze akoestisch brengen.»

Nieuwe kans
Enkele jaren geleden leek de wereld aan de voeten van Belle Perez te liggen. Platengigant EMI haalde de Limburgse schone wereldwijd binnen en wilde haar laten scoren met Hello World. Een plan dat maar half lukte en Belle naast heel veel goede herinneringen opzadelde met een behoorlijke kater. «Nu sta ik veel sterker. Zeker wat live-muziek betreft, heb ik veel bijgeleerd. Mocht ik het Hello World-avontuur kunnen overdoen, dan zou ik het anders aanpakken: meteen met mijn live-band uitpakken en overal akoestisch optreden. Natuurlijk droom ik stiekem van dat grote succes. Als artiest probeer je steeds je grenzen te verleggen. Maar ik blijf realistisch. Vlaanderen bolt fantastisch, Nederland wenkt en straks misschien ook Duitsland. Mag ik dus een beetje dromen?»
«Neen, ernstig, ik geloof echt dat we Duitsland kunnen veroveren. Als de mensen ons kunnen ontdekken, dan zijn we vertrokken. Zo is het vorig jaar ook hier in Vlaanderen gegaan. Als de mensen me live zien, gaan ze nadien de plaat kopen. Voor mij de ideale manier.»

COVERS EN MOEDERSCHAP

In Nederland is Belle inmiddels een échte ster, want alleen de grote namen worden gecoverd. Van Belles Enamorada werd de Nederlandse cover 'Mijn hartje doet boemboem' uitgebracht. «Flatterend», lacht de zangeres. «Een compliment en hopelijk een opwarmertje voor als we daar zelf onze single lanceren. Ik mag dus absoluut niet klagen. We gaan stapje voor stapje. Inmiddels kan ik alleen zeggen dat succes, ondanks het keiharde werk, heel erg zoet en fijn smaakt. Eens je daar van geproefd hebt, is het een fijne verslaving.»
«Of bij al dat werk mijn biologische klok niet blijft stilstaan? Ik kan mijn leven voorlopig niet anders voorstellen. Als men mij mijn muziek zou afnemen, zou ik niet meer Belle Perez zijn. Ik leef voor de muziek, samen met de mensen rondom mij. Natuurlijk kriebelt het mama-gevoel in mijn Spaanse bloed, maar ik heb nog tijd genoeg.»

 

De Belle Perez Arenatour 2004 gaat op 1 mei van start in de Nekker-arena, in Mechelen. Nadien volgt op 8 mei de Mister V-arena, in Oostende; op 15 mei de Schiervelde-arena in Roeselare; op 20 mei de Forum-arena van Aalst en op 22 mei de Expodroom, in Bree. Alle concerten starten om 20.30 uur. Ticketinfo: www.belleperez.be
(Bron: HLN)

Belle Perez haalt derde zomerhit op rij binnen.

Drie Zomerhits van Radio 2 op rij winnen: alleen K3 deed het Belle Perez ooit voor. Na ‘Enamorada’ vorig jaar en ‘Me and You’ in 2002, scoort Belle deze keer met haar nieuwe nummer ‘Light of my life’. Gene Thomas krijgt de prijs van het beste lied met ‘Voor Haar’. De publieksprijs gaat naar Spring, het beste debuut naar Astrid. Voor Clouseau is een speciale prijs als publiekstrekker weggelegd.
Alhoewel het qua verkoopcijfers niet meteen haar dikste hit is kaapt ‘Light of my Life’ van Belle Perez de Zomerhit 2004 binnen. Tot grote verbazing van Belle zelf. «Dit jaar had ik het echt niet verwacht. Maar ik heb nog een plaatsje in mijn prijzenkast. Als je drie jaar op rij wint, kan je alleen maar je publiek bedanken», zegt de Limburgse schone.
(Bron: HLN)

«Meer moet dat niet zijn»

Belle Perez heeft een nieuwe cd uit, Arena 2004. Het is een live-plaat geworden, naar aanleiding van haar recente tournee langs de grote zalen. Vanaf december plant ze ook een theatertournee – Belle Perez Unplugged – in culturele centra. Sinds ze de latino-kaart trok, ligt Vlaanderen aan haar voeten. «Het begint nu ook te lopen in Nederland en wie weet, komt daar ook nog Duitsland bij. Daar kan ik wel van leven, denk ik. Meer moet dat ook niet zijn. Elke avond in een andere hotelkamer slapen is niks voor mij, heb ik gemerkt. Ik lig veel te graag in mijn eigen bed.»
Je brak vijf jaar geleden door met Hello World, via de Eurosongpreselecties. Vanessa Chinitor won toen wel met ‘Like The Wind’, maar van jou gingen ze prompt een wereldster maken. Je hebt de hele wereld gezien. Is dat avontuur je niet bevallen?
«Het was een ervaring, maar ik zou het nu toch anders doen. Langzamer. Land per land. Toen heb ik op korte tijd écht overal gezeten, enkel om mijn plaatje voor te stellen. Daarvoor werden de grote middelen bovengehaald. Limousines, champagne, het hele circus… Ik had niet eens de tijd om ergens bij stil te staan. Als ze nu nog eens een fles champagne van 1.000 euro voor me opendoen, wil ik ervan kunnen genieten»
Het was ook een hele verandering. Voordien werkte je als secretaresse op een kraanbedrijf.
«Als enige vrouw dan nog, tussen 25 mannen. Ik heb altijd goed kunnen opschieten met mannen. Als kind had ik ook altijd meer vrienden dan vriendinnen. ‘s Middags zat ik gewoon tussen al die kraanmachinisten in de kantine, mijn bo’kes op te eten. Er waren nooit vervelende opmerkingen.»
Jij was toen al samen met je man Mario. Vooral jonge artiesten krijgen het advies hun relatie op te geven omdat die hun carrière in de weg zou staan. Hebben ze dat jou ook ooit proberen aanpraten.
«Nee, maar daar is ook nooit echt een aanleiding voor geweest. Als je een erg jaloerse partner hebt, kan ik me voorstellen dat dat echt problemen geeft. Mario kent mij al van lang voor Eurosong, onze relatie had al een stevige basis. Hij heeft me altijd gesteund. En hij doet dat nog altijd. De vonk tussen ons is er nog. We zien elkaar misschien niet zo vaak als andere koppels, maar als we samen zijn, is het wel vuurwerk.»
Jij hebt veel mannelijke fans. Nooit gekke dingen meegemaakt?
«Ik heb nog geen rare dingen meegemaakt, geen stalkers gehad. Volgens mij ben ik daar het type niet voor. Ik heb me wel ooit ziek gelachen met een artikel over een fan. Een Albanese fan had zijn laatste trein gemist. Om toch thuis te raken, had hij er niet beter op gevonden dan een auto te stelen. Maar hij kreeg wroeging en heeft de politie gebeld, Ik kom vaak zulke leuke anekdotes te weten. Ergens in Scandinavië loopt er bijvoorbeeld een artiest rond die Pelle Berez heet. Puur toeval. Hij heeft niks met mij te maken. Het is een jonge gast, met veel krulhaar naar het schijnt.»
Je zei ooit dat je strijken best ontspannend vindt. Veel mensen vinden het onwaarschijnlijk dat een artiest zoals jij zich met zulke ‘aardse’ dingen bezighoudt. Voor veel fans leef jij in een onbereikbare wereld.
«Dat levert soms hilarische situaties op. Ik stond ooit met mijn auto aan zo’n doe-het-zelf-carwash, druk bezig met emmer en spons. Plots komt er een jongetje naar me toe: ‘Moet jij zelf je auto wassen?‘ (lacht). Mensen houden van mythes en ergens is het leuk om die in stand te houden. Iedereen verdient glitter en glamour. Daar kunnen mensen bij wegdromen, weg van de dagelijkse sleur.»

Info
en concertdata: www.belleperez.be
(Bron: HLN)

«TERREUR KOMT BEANGSTIGEND DICHTBIJ»

Belle Perez (28) is aan een unplugged-toernee bezig langs culturele centra’s en schouwburgen. Het orgelpunt van een prachtig jaar. In 2004 werd de Limburgse onder meer het derde jaar op rij bekroond met de Radio 2 Zomerhit voor Light of my Life, «Het nieuwe repertoire en de optredens met live-band hebben mijn carrière een nieuwe boost gegeven. Mijn Spaanse roots in combinatie met de latinomuziek: het plaatje klopt»
Hoe zit het met de verovering van het buitenland?
«Dat is geen obsessie meer, Wat komt, komt. Ik zit niet meer te wachten op een tournee in Zuid-Amerika zoals een jaar of drie geleden. Twee maanden van huis en Mario (haar man, red.) zie ik niet meer zitten. Twee weken zijn meer dan genoeg.»
Wat zal je uit het wereldnieuws van 2004 bijblijven?
De moord op filmmaker Theo Van Gogh. Met beelden van terreur uit Irak zijn we –hoe jammer ook - intussen vertrouwd. Met de moord op Van Gogh komt de terreur plots beangstigend dichterbij.»
(Bron: HLN)

Maak een Gratis Website met JouwWeb