Alles of niets voor Belle Perez

'

Alles of niets voor Belle Perez

Na zondagavond hebben we alle Eurosongvoorrondes achter de rug. Onze favoriet tot nu toe? Kate Ryan. Maar de klap op de vuurpijl moet nog komen, want die slimmerds bij de VRT bewaarden de absolute publiekslieveling Belle Perez tot de laatste voorronde. Alle ogen zullen zondagavond dan ook gericht zijn op de Limburgse latin diva. Laten we elkaar geen mietje noemen: La Perez haalt zonder twijfel de halve finale. Maar de eindoverwinning? Da’s andere koek. Belle start in pole position, maar de eigenzinnige Vlaming kiest zelden voor de topfavoriet. Zal ‘El Mundo Bailando’ die ban breken?
De artiest: Belle Perez voorstellen, hoeft eigenlijk niet meer. Sinds haar eerste deelname aan Eurosong (in 1999) scoort Belle de ene hit na de andere, ook in het buitenland. Vooral in Nederland, maar ook Spanje, Italië, Portugal en Zuid-Amerika liggen aan haar voeten. Het publiek lijkt vooral haar latinonummers te smaken. Getuige daarvan zijn onder meer de hits‘Enamorada’ en ‘Que viva la vida’.
Het lied: «‘El Mundo Bailando’ is een up-tempo Latino popsong met een etnisch tintje. Het is helemaal Belle. Ik zing ook opnieuw in mijn moedertaal.» Ons gedacht: Belle blijft trouw aan haar succesformule: vrolijke, ongecomplexeerde latin pop. Het ‘owee owee’ refreintje blijft onmiddellijk hangen.
KANS OPHALVE FINALE : 99,9%
(Bron: HLN)

Belle Perez wordt dertig op de dag van Eurosong!

“Marcel Vanthilt zal mijn verjaardag niet vergallen”

Ze is zonder de twijfel de grootste naam in ‘Eurosong 2006’: Belle Perez koos het leukste nummer van haar nieuwe cd en waagt haar kans. Sowieso wordt het voor Belle een onvergetelijke dag, want op 29 januari wordt ze dertig.
Waarom doe jij, die niets meer te bewijzen hebt, mee aan een wedstrijd als ‘Eurosong’?
Belle Perez: Dat is eigenlijk heel spontaan in zijn werk gegaan. We waren aan het nieuwe album bezig en één nummer, ‘El Mundo Bailando’, knalde er zo uit dat we besloten ons in te schrijven voor ‘Eurosong’. En nu is het natuurlijk afwachten. Ik ben nog nooit in Griekenland geweest, dus dat zouwel leuk zijn. Het liedje is een echt Belle Perez-nummer, ideaal om als zomersingle uit te brengen.
Ben je fan van het ‘Eurovisiesongfestival’?
Als kind wel! Ik herinner me dat we thuis met de hele familie keken. Als kind lag ik dan plat op mijn buik voor de televisie, het was een echt sociaal gebeuren. Ik haalde nooit de puntentelling, want die was te laat, maar mama kwam me dan ‘s morgens vertellen wie er had gewonnen. De jongste jaren heb ik het niet meer gevolgd, maar die sfeer voel ik nog altijd.
De dag van de voorronde word je dertig jaar. Geef je een feestje voor je verjaardag?
Dat weekend zelf zal ik niets speciaals doen, want dan zal ik alleen maar met ‘Eurosong’ bezig zijn. Maar ik zal waarschijnlijk samen met een vriendin, die in dezelfde periode jarig is, achteraf een feestje geven. En zondag komen natuurlijk mijn vrienden en familie mee en zullen we zeker een fles champagne openen. Wat de uitslag ook wordt, voor mij is het feest die dag.
Dertig worden is nochtans voor heel wat mensen iets speciaals: ben je bang voor die drie in jeleeftijd?
Nee, helemaal niet. Elke leeftijd heeft zijn charmes. Of ik nieuwe richtingen wil inslaan in mijn leven? Goh, daar heb ik helemaal nog niet over nagedacht, het is altijd zo druk. Ik ben vorig jaar muzikaal al een nieuwe een nieuwe richting ingeslagen met mijn latino-repertoire. Met het Mega Latino Concert in het Sportpaleis in mei, zal dat voorlopig al wel genoeg zijn om over na te denken.
Misschien levert je verjaardag je wel wat extra punten op bij de televoting?
Ik ga er in ieder geval niet mee uitpakken, hoor. Als Bart Peeters er niets over zegt, zal ik er niet zelf over beginnen.
Zal Marcel Vanthilt je verjaardag vergallen als hij je de grond inboort?
Zeker niet. We weten allemaal om welke reden Marcel in de jury zit. Hij moet gewoon mensen opjutten. Dat gaat bij mij het ene oor in en het andere oor uit. Zondag wordt mijn feestje, met of zonder Marcel Vanthilt. (lacht)
(Bron: Story)

DE JEUGDFOTO’S VAN BELLE PEREZ

Zondagavond neemt Belle Perez tram 3 tot in Schelle, voor de laatste voorronde van Eurosong.De absolute topfavoriete geeft op haar 30ste verjaardag één van de allerbelangrijkste optredens uit haar carrière. De verwachtingen zijn enorm hooggespannen. Belle moét winnen. Enkel de eerste plaats telt, alle andere resultaten staan automatisch gelijk aan een nederlaag. Dat de inzet hoog is, valt stilaan te merken aan de ‘buzz’ rond de mooie latino zangeres. Niemand heeft haar nummeral gehoord, maar toch heeft iedereen zijn mening over Belles mogelijke deelname aan het Songfestival al gevormd. Bovendien is het contra-Belle-kamp de afgelopen week in volle actie geschoten, door het gerucht te verspreiden dat Eurosong ‘verkocht’ is aan de Limburgse. Gisteren belandde er op onze redactie zelfs een tape die moest aantonen dat ‘El Mundo Bailando’, het liedje waarmee ze zondag in Eurosong aantreedt, plagiaat is. De goedlachse Perez laat het niet aan haar hart komen. «Ik zing gewoon een liedje», is haar eenvoudige repliek. Drie dagen voor haar 30ste verjaardag opent Belle, exclusief voor ons, haar album met jeugdfoto’s.
(Bron: HLN)

Belle Perez wint op één been laatste voorronde

Viva LA DIVA
De vierde en laatste voorronde van Eurosong was het moment van de waarheid voor topfavoriete Belle Perez, die de ultieme test met vlag en wimpel doorstond. Dé verrassing van de avond was echter de heerlijke La Sakhra, met een knaller van een act. Ook ‘rockbitch’ Eve Kempbell maakte indruk. Deze drie dames van diverse pluimage zien we terug in de halve finales. Die kondigen zich trouwens ongemeen spannend aan, want een echte, onbetwistbare winnaar hebben wij de afgelopen vier weken niet gehoord.

Beste prestatie

Opperdiva BELLE PEREZ heef in Vlaanderen inmiddels een semi-onaantastbare status gekregen. Mooie Maribel kan een ganzenei zitten uitbroeden op een podium, er zou nog volk naar komen kijken. En terecht, zo bleek gisteren nog maar eens. Sinds haar eerste Eurosongdoortocht in 1999 is La Perez uitgegroeid tot een superprofessionele allroundartieste, met een ijzersterke live-reputatie. ‘El Mundo Bailando’ swingde de pan uit, en de Limburgse zangeres deed dan ook wat van haar verwacht werd: winnen. De eindoverwinning is nog lang niet binnen, maar de jarige Perez (30) nam met bijna een maximum van de punten gisteren wel een serieuze optie op een retourtje Tongeren-Athene. Olé!

«Zelfs Marcel was positief»

Winnares Belle Perez was verrast door alle positieve commentaren. «Zelfs Marcel Vanthilt zei goede dingen. Op meer kan je niet hopen, toch?», lachte de topfavoriete voor de eindoverwinning. «Maar de leukste commentaar kwam toch van Johnny Logan. Hij zei dat mijn liedje hem deed denken aan de Miami Sound Machine en dat zijn grote helden van mij.»
Belle beschouwde Eve Kempbell als haar grootse concurrente. «Wat een patat van een nummer. Ze stond ook met veel vertrouwen op dat podium. Eve gaat het maken». Aan de eindoverwinning wil Belle nog niet denken. «’Je t’adore’ van Kate Ryan vond ik ook een fantastisch liedje.»
Belle was gisteravond niet echt van plan er stevig in te vliegen om haar overwinning én haar verjaardag te vieren, maar dat was buiten manager Patrick gerekend, die een verrassingsfeestje had gepland…
(Bron: HLN)

«Belle Perez won omdat ze luider stond»

«Belle Perez heeft de vierde voorronde van Eurosong gewonnen omdat haar nummer een pak luider door de boxen werd gejaagd dan de rest. Op die manier kwam haar act veel sterker over en hebben sommige jury’s haar zeker meer punten gegeven dan in normale omstandigheden.» Die boude stelling komt niet van de eerste de beste; het was Adriaan Van Landschoot die ze zondagnacht rondtoeterde.
Maar de VRT vindt zijn opmerking onzin. «De klank in de studio is net dezelfde als de klank die de meer dan 1,3 miljoen mensen thuis horen», zegt Eurosong-producer DriesVerhaeghe. «Die is gelijk voor iedereen. En of het in de studio dan luider klonk? Geen idee. Ik weet wel dat een opzwepend nummer altijd luider overkomt dan een ballade. Dat was ook het geval met Woest.»
(Bron: HLN)

Tweede halve finale is een moordpoule

De tweede halvefinale van Eurosong is een moordpoule. Twee winnaars uit de voorrondes, Belle Perez en Barbara Dex, nemen het op tegen vier zilveren plakken: La Sakhra, Roxane,Brahim en Peter Evrard. Wildcard Sonny O’Brian loopt wat verloren tussen al die grote namen, maar Els De Schepper bewees vorige week dat een wildcard niet kansloos is. Favorieten aanduiden is veel moeilijker dan bij de eerste halvefinale. Het kan alle kanten op, maar wij denken dat Belle Perez, La Sakhra en Peter Evrard zich bij Els De Schepper, Kate Ryan en Kaye Styles mogen voegen.En dan is er nog een wildcard.
BELLE PEREZ
Ja, Belle is terecht topfavoriete. Nee, Belle heeft Eurosong niet ‘gekocht’. Ja, Belle heeft een manager die zijn vak kent. Nee, ‘El Mundo Bailando’ is niet Belles beste nummer. Ja, Belle is één van Vlaanderens beste, aantrekkelijkste en meest professionele live-artiesten. Nee, wij weten niet of Belles latinpop in Wit-Rusland zal aanslaan. Ja, Belle haalt op één been de finale. En laat ons nu met rust.
KANS OPFINALE: 90%
(Bron: HLN)

KAMP BELLE:

«We zijn benadeeld»

Patrick Renier,de manager van Belle Perez, voelt zich benadeeld: «Tja, Belle moet zondag als derde optreden. Dat is natuurlijk niet zo goed als de zevende. Wie als laatste mag optreden, blijft altijd meer in het geheugen hangen. Maar het nieuwe jurysysteem gaat nog veel meer in ons nadeel spelen. ‘Désenchantée’ was toch echt een enorme hit in Europa. Kate is overal bekend.»
Denkt Renier dat de VRT Ryan aan het ‘pushen’ is? «Daar wil ik mij nu niet overuitspreken. Wij vinden Kate een getalenteerde artieste en we zouden haar zeker de winst gunnen.»
«Maar we geven ons niet gewonnen. Zoals de voorbije keren zingen wij zondag compleet live, ook onze backings. Wat niet van alle acts gezegd kan worden. Op het songfestival mag niets op tape staan. Daar houdt men toch best rekening mee.»
(Bron: HLN)

Spoorslags naar huis.

De auto in en richting Limburg. Belle Perez moet zwaar ontgoocheld geweest zijn met haar derde plaats. Het één-publiek gaf haar slechts vier punten. Minder dan Kate Ryan, La Sakhra én Brahim. En net als vorige week toonde Belle zich geen goeie,zelfs een slechte verliezer. In tegenstelling tot alle andere kandidaten kwam de latino-zangeres géén praatje slaan met de pers. Podium af, auto in en meteen naar huis.

Spaanse furie

Het wasronduit imponerend hoe Belle Perez gisteren van jetje gaf. Na de bakken afval die de Limburgse de afgelopen weken over haar fraaie kopje gekieperd kreeg, zou een mindere artieste allang ergens huilend in een hoekje flamencokleedjes zitten breien. Maar Perez vloog er gewoon nòg harder in. Een aangepaste podiumacten een outfit die tot in de ruimte zichtbaar was: een furieuze Perez wou zich duidelijk niet zonder slag of stoot gewonnen geven.


Belle Perez klopt Kate Ryan in Ultratop

BRUSSEL-Belle Perez moest zondag tijdens Eurosong de duimen leggen voor Kate Ryan, maar in de hitlijsten is het net andersom. Belle - die derde eindigde -komt de hitparade binnen op 1, terwijl winnares Kate Ryan debuteert op 14. Met ‘El Mundo Bailando’ zal Belle zaterdag, voor de eerste keer in haar carrière, de Ultratop aanvoeren. De verkoop van cd-hoesjes met een bon tijdens de Sportpaleisconcerten van Frans Bauer en de stuntverkoop in Free Record Shop aan 1 euro hebben hun effect niet gemist. Kate Ryans single ‘Je t’adore’ werd wel drie dagen later uitgebracht dan die van Belle. ‘Je t’adore’ is deze week ook tegen een verlaagd tarief van 2 euro verkrijgbaar via een actie in onze krant. Het belooft de volgende weken dus nog spannend te worden aan de top van de Vlaamse hitlijsten.
(Bron: HLN)

Gouden plaat voor Belle Perez

Belle Perez heeft gisteren in het Antwerpse Sportpaleis een gouden plaat gekregen voor haar Eurosongnummer ‘El Mundo Bailando’. In amper anderhalve week pakte Perez de nummer-één-stek in de Ultratop. Intussen gingen al meer dan 35.000 exemplaren over de toonbank. Belle zal dus wellicht volgende zaterdag opnieuw op één staan. «Het is een vreemde maand geweest. Ik ben enorm tevreden met deze gouden plaat», zei een lichtjes verkouden Belle. Op 6 en 7 mei komt Perez met haar Mega Latino toer naar het Sportpaleis.
(Bron: HLN)

Belle Perez bezorgt ongeneeslijk zieke fan Jana de dag van haar leven

‘Mijn mama moest na afloop haast een touwtje om mijn voet binden om mij als een ballon mee naar huis te nemen.’ Mucoviscidosepatiënte Jana Van Rode (15) zweefde van geluk nadat ze haar idool, ‘Eurosong‘06’-finaliste Belle Perez (30), had ontmoet. Ondanks haar drukke agenda liet Belle Jana’s hartenwens met de glimlach in vervulling gaan. ‘Ik bewonder dit moedige meisje enorm’, zegt Belle.

Het leven heeft Jana niet gespaard. En er staat het meisje uit Grimbergen nog een lange lijdensweg te wachten. Maar Belle Perez bezorgde haar vurige fan, die net vijftien is geworden, een verjaardagscadeau om nooit meer te vergeten. In Dilbeek, waar de zangeres alweer een spetterend concert gaf, nam Belle uitgebreid de tijd om met haar superfan te verbroederen.
‘De brief die Jana’s mama Daisy naar jullie blad heeft gestuurd, heeft mij diep geraakt’,vertelt Belle. ‘Ik word echt overstelpt met aanvragen om de droomwens van fans in vervulling te laten gaan. Mijn management heeft een tijd geleden noodgedwongen beslist op geen enkel verzoek meer in te gaan. Maar voor Jana, met wie het van de eerste seconde klikte, maakte ik met plezier een uitzondering.’
Wat maakt Jana zo speciaal?
BELLE:
Haar enorme moed en haar doorzettingsvermogen. En de manier waarop ze omgaat met haar ziekte. Reeds enkele dagen na haar geboorte werd vastgesteld dat Jana aan mucoviscidose lijdt. Muco valt nog altijd niet te genezen, al staat de wetenschap niet stil en kan de ziekte jaarna jaar efficiënter worden behandeld. Maar de slijmen in Jana’s lichaam zijn te dik, omdat er een bepaalde stof ontbreekt. Daardoor reinigen haar longen zichzelf niet en heeft ze geregeld last van infecties. Janaatje heeft vaak zware hoestbuien. Dan loopt ze helemaal rood aan en kan ze een poosje niets meer zeggen. Dat hoesten blijkt typisch te zijn voor mucopatiënten.
Jana heeft ook nog een ander gezondheidsprobleem.
BELLE: Inderdaad. In september werd Jana in het ziekenhuis opgenomen met een klaplong. Er was een scheur in haar longweefsel gekomen. Ze heeft een zevental weken in het ziekenhuis gelegen. Jana zit in haar derde jaar Latijn-Frans, maar verblijft momenteel in een revalidatiecentrum. Bovendien staat haar een bijzonder zware operatie te wachten.
Over welke ingreep gaat het?
BELLE:Sinds oktober vorig jaar staat Jana op de wachtlijst voor een dubbelelongtransplantatie. Het is nu geduldig afwachten tot de juiste donor wordt gevonden, zodat ze weer wat comfortabeler door het leven kan gaan. Doorgaans duurt de zoektocht naar donorlongen tussen de zes en negen maanden. Maar dan is het nog bang afwachten. De mogelijkheid bestaat dat Jana slecht reageert op de nieuwe longen en ze afstoot. Vreselijk, eigenlijk. Momenteel is ze constant gekluisterd aan een zuurstofapparaat en daardoor is ze erg beperkt in haar bewegingen.
Zoiets moet inderdaad verschrikkelijk zijn.
BELLE: Ja, maar Jana’s mama heeft me verteld dat haar dochter erg nuchter en realistisch is. Jana concentreert zich liever op wat ze wél kan en hopelijk ooit opnieuw zal kunnen, dan zich te wentelen in zelfbeklag.
Hoe is jullie ontmoeting verlopen?
BELLE: Fantastisch! Jana was naar het schijnt bloednerveus, maar daar heb ik niks van gemerkt. Ze is een vlot, sociaal, intelligent en humoristisch meisje. Het was alsof ik aan het kletsen was met een vriendin. Jana’s moeder vertelde me na afloop dat ze sterren zag twinkelen in de ogen van haar dochter. Dat was volgens haar het beste bewijs dat Jana van onze ontmoeting heeft genoten. Dat maakt me erg blij.
Je was zelf ook onder de indruk van jullie ontmoeting, niet?
BELLE: Absoluut. Ik voel me vereerd dat Jana net mij heeft uitgekozen. Dit raakt me echt, ik zal Janaatje van mijn leven niet vergeten. Bovendien werd ik meer dan ooit met mijn neus op de feiten gedrukt: het leven kan zo oneerlijk zijn. Maar tegelijk stond ik er perplex van hoeveel energie een jong meisje dat al zoveel heeft moeten doorstaan nog kan uitstralen. Jana is heel positief ingesteld. Ondanks alles blijft ze ervoor gaan. Ze beseft dat haar leven wordt beperkt door haar ziekte, maar ze wil er het beste van blijven maken. Zo keek Jana er enorm naar uit met de mensen van haar revalidatiecentrum naar de Proximus Diamond Games (het internationale vrouwentennistoernooi in Antwerpen, nvdr) te gaan. Haar levensmotto blijft ‘carpe diem’. Daarvoor heb ik veel bewondering.
Besef je hoe belangrijk je voor iemand als Jana bent?
BELLE: Ik vind het straf dat ik een tiener zo blij kan maken met een simpel gebaar. Hits of niet, ik ben en blijf een gewoon meisje, hé. Jana heeft reikhalzend naar onze ontmoeting uitgekeken. In het verleden heb ik iets gelijkaardigs meegemaakt met Celia, een Zuid-Amerikaans meisje. Zij moest ook een zware operatie ondergaan. Het was haar laatste wens mij te ontmoeten. Niemand wist of ze de ingreep zou overleven. Uiteindelijk heeft Celia het gehaald, al is ze nu gedeeltelijk verlamd. Ze komt nog geregeld naar mijn concerten kijken. Ze heeft een plaats in mijn hart veroverd, net als Jana. Ooit zou ik me nog nuttiger willen maken voor zieke kinderen, maar ik weet nog niet precies hoe.

Geen allures
Jana, heeft Belle je inderdaad een formidabele dag bezorgd?
JANA: Meer dan dat. Dankzij Belle voel ik me de zevende hemel voorbij! En zeggen dat ik vooraf zo nerveus was. Mama en ik arriveerden te laat op de afspraak omdat we in de file stonden. Maar Belle, die in dezelfde monsterfile was verzeild geraakt, hielp me meteen over mijn zenuwen heen, Eerst hebben we gezellig samen iets gedronken. We praatten over de meest uiteenlopende dingen. Onder meer over mijn pony Mascotte, waarop ik enorm verzot ben.
Welke indruk heeft Belle op jou nagelaten?
JANA: Ze is niet alleen een uitmuntende zangeres, maar ook een vrouw uit duizend. Het viel me op hoe gewoon ze gebleven is ondanks haar succes. Ze heeft geen sterallures en vertelde honderduit over haar zusje Jessica en over haar ouders. Maar we hebben het ook gehad over mijn ziekte, een onderwerp dat ik nooit uit de weg ga. Belle was oprecht geïnteresseerd.
Welke verrassingen had Belle nog voor jou in petto?
JANA: Enkele uren voor haar concert begon, gaf ze me een rondleiding in de zaal en op het podium. Belle legde me haarfijn uit wat er zoal bij een optreden komt kijken. Haar technici zorgden ervoor dat ik zelf even in de spotlights stond. Mama en ik waren ook welkom in de artiestenfoyer,waar ik kennismaakte met Belles muzikanten. Ik kreeg ook een dvd van Belle cadeau, maar de mooiste surprise bewaarde ze voor op het einde.
Je maakt ons benieuwd.
JANA: Belle had de beste plaatsen in de zaal gereserveerd voor mijn familie. Voor de allereerste keer in mijn leven maakte ik een echt concert mee. Onvergetelijk! Belle droeg haar laatste nummer op aan mij. Dat heeft me echt gepakt.
Kortom, je keerde op wolkjes naar huis terug?
JANA: Belle beseft wellicht maar half hoeveel plezier ze me heeft gedaan. Mijn mama grapte na afloop dat ze een touwtje om mijn voet moest binden om me als een ballon mee naar huis te nemen. Ik was zo gelukkig dat ik zweefde. Belle heeft me ook beloofd contact te houden. We hebben onze e-mailadressen uitgewisseld. En ze heeft me al uitgenodigd om naar een van haar twee megaconcerten in het Sportpaleis te komen. Als mijn gezondheid het toelaat, wil ik daar natuurlijk maar al te graag bij zijn. Al kan niemand voorspellen hoe ik me in mei zal voelen. Mijn ouders moeten altijd stand-by zijn, want we kunnen niet voorspellen wanneer die dubbele longtransplantatie precies zal plaatsvinden. Al ben ik momenteel mogelijk nog wat te mager en te zwak om een dergelijke ingreep te laten uitvoeren.
(Bron: Dag Allemaal)

Tweede concert Belle Perez in Sportpaleis

In mei geeft Belle Perez niet één maar twee Mega Latino-concerten in het Antwerpse Sportpaleis. De extra show komt er op zondag mei om 19 uur en heeft zitplaatsen op het middenplein. Met deze tweede datum beantwoordt men vraag naar meer kaarten. Tickets via Tele Ticket Service 070/345.345 of www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be.Info: www.belleperez.be
(Bron: HLN)

Zomerhit 2006 weer voor Belle of verrast Laura Lynn?

Wie stoot Belle Perez van de troon? Da’s eigenlijk de vraag van Zomerhit dit jaar. Belle won vorig jaar met ‘Que viva la vida’ voor de vierde opeenvolgende keer de prijsuitreiking van Radio 2 in Westende. Dit jaar wordt het afwachten of ze weer scoort. Ook de meisjes van K3, die reeds talloze keren wonnen op Zomerhit, deden het goed in de charts. Net als Kate Ryan, Spring, Katerine, Christoff en Sandrine. Of zorgt Laura Lynn dit keer misschien voor dé verrassing?

Belle Perez is sinds 2002 de koningin van de Radio 2 Zomerhit. De eerste keer viel ze in de prijzen met ‘Me and You’, in 2003 met ‘Enamorada’, in 2004 met ‘Light of my Life’ en vorig jaar met ‘Que viva la vida’. Iedere keer wist ze andere kleppers als Natalia, Clouseau, Xandee en Gene Thomas te verslaan.

(Bron: HLN)

Mega latino Belle Perez tovert het Sportpaleis om op 6 en 7 mei

Belle Perez… in de media spreekt men vaak overde Spaans-Belgische, maar laten we vooral niet vergeten dat het een Limburgse is in hart en nieren!
Belle Perez is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairsten in de Belgische muziekbusiness. Vier maal op rij de Radio Zomerhit in huis halen, de TMF-award Best female artist” in de wacht slepen en vooral eind 2005 overtuigen en bevestigen in Nederland. Je zou voor minder concluderen dat “La Perez” de wind in de zeilen heeft. In februari pakte Belle drie weken op rij de nummer één-positie in de Ultratop met “El mundo bailando” en de laatste weken stijgt ook voor haar de Sportpaleiskoorts.
Op 6 en 7 mei gaat ze immers een nieuwe uitdaging aan… het Sportpaleis van Antwerpen omtoveren tot een waar LATINOpaleis!


In België heb je met je Latino Concerten ook Nederland in vuur en vlam gezet. Hoe voelt dat aan?
We hebben de afgelopen twee jaar bijzonder veel energie gestoken in Nederland. Van promo’s voor radio & tv tot en met acties bij de verschillende grote platenzaken in Nederland. Toen afgelopen zomer “Que viva la vida” een hit werd in Nederland voelden we het met het hele team kriebelen en beslisten we om op eigen houtje naar Amsterdam te trekken, naar de befaamde Heineken Music Hall. We hadden stiekem gehoopt op een 3.000 fans; dan had het er al lekker “vol” uitgezien. Meteen uitverkocht huis en iets meer dan 5.000 enthousiaste fans was het voor de hele ploeg op 30 november écht even in de armen knijpen en elkaar de vraag stellen: “Is dit écht?”. Het geeft dan ook een “waaw”-gevoel.
Reageert het publiek in Nederland anders dan in België?
Een Nederlander is van origine sowieso al wat losser. Wij Vlamingen zijn wat beleefder, bescheidener. In Nederland zit de vlam meteen in de pijp en dat zag je ook in Amsterdam. Vanaf het eerste moment stak de sfeer er stevig in. Opmerkelijk vond ik toch wel dat de mensen in Nederland werkelijk zowat alle nummers van de eerste tot de laatste noot kenden. Dat geeft écht een betoverend gevoel. Ook tijdens de “Muziekfeesten op het Plein” merk je dat Nederlanders ietsje sneller uit de bol gaan.
Hoe vervolgt je succesverhaal in Nederland?
We hebben begin dit jaar 4 theaters kunnen doen vollopen: Breda, Nijmegen, Terneuzen en Rotterdam. In de zomer doen we enkele grote outdoorconcerten en trekken we opnieuw naar de Heineken Music Hall. Ik mag er nog niet té veel over zeggen, maar het is eveneens niet uitgesloten dat we in december in Ahoy Rotterdam staan. En begin 2007 kunnen we best met z’n allen in Nederland kamperen. Maar liefst 30 theaters in amper 3 maanden tijd met de nieuwe theaterproductie “Latin Fever”. Die hele jaarplanning én de reacties in Nederland geven me het vertrouwen datwe op de goeie weg zitten bij onze noorderburen.
Eurosong… het was voor velen even de wenkbrauwen fronsen toen je deelname werd bevestigd. Uiteindelijk gaat Kate Ryan naar Griekenland. Ontgoocheld?
Ik denk dat over Eurosong alles al gezegd en geschreven is en eigenlijk… achteraf bekeken kan ik alleen maar stellen dat ik er sterker uit geworden ben. Ik heb een mooi parcours afgelegd en we hebben met “El mundo bailando” voor het eerst in mijn carrière nummer één gehaald in de Ultratop. Hoe graag ik zelf naar Griekenland was geweest, ik zal stevig duimen voor Kate en hoop van harte dat ze met een schitterende uitslag naar huis komt. Geloof me of niet maar niet naar Athene gaan verandert onze plannen niet voor de verdere uitbouw op internationaal vlak. Het was gewoon mooi meegenomen geweest, de internationale aandacht als je in Griekenland staat. Onze agenda staat al mooi vol tot zomer 2008. Na Nederland waar we toch een voetje aan de grond hebben richten we eind dit jaar onze aandacht op Duitsland.
Wat zijn je muzikale plannen voor 2006?
Er staat me een hele drukke agenda te wachten. Op dit moment zitten we in de studio voor de opnamen van een nieuw album dat tegen de zomer uitkomt én sedert enkele weken begint het te kriebelen voor de Sportpaleisconcerten. Het moet voor zowat elke artiest in Vlaanderen een eer zijn om in het Sportpaleis op te treden. Ik kijk er enorm naar uit! Zaterdag 6 mei was in een mum van tijd uitverkocht, nu is er ook een tweede dag opgezet, da’s echt fantastisch.
Wat mogen we in het Sportpaleis verwachten?
Eén brok energie!(glimlacht hartelijk). Mensen die een theaterconcert of een concert gezien hebben in het verleden, weten dat ik me samen met mijn muzikanten altijd voor de volle 100% probeer te geven. Het zal een mix worden van nummers die mensen natuurlijk al kennen, zoals Enamorada, El mundo bailando,… maar ook splinternieuwe nummers die op die avond voor de allereerste keer zullen worden gespeeld. Ik denk dat ik meer dan ooit klaar ben voor het Sportpaleis!

(Bron: De concertkrant (HLN))

Belle Perez wint met ‘Ave Maria’ voor de vijfde opeenvolgende keer Radio2 Zomerhit

Belle Perez heeft voor de vijfde opeenvolgende keer Radio 2 Zomerhit op haar naam geschreven. Voor de tweede opeenvolgende keer werd ze de lieveling van het Radio 2 publiek. Geen verrassing, maar toch rees er ook twijfel bij de jury: «Wij vroegen ons af of Belle wel vijf keer na elkaar Zomerhit kon winnen. Maar Stefan Everts werd toch ook tien keer wereldkampioen? Op talent staat nu eenmaal geen maat. En Belle verstaat de kunst om elk jaar het liedje met de juiste ambiance en zomerse klanken te zoeken.»

In een door plensbuien geteisterd Westende, waar een paar duizend onder paraplu’s verscholen mensen veertig Vlaamse topartiesten aan het werk zagen, was Belle Perez opnieuw aan het feest. «Mijn vitrinekast raakt stilaan vol: er staan nu al negen Zomerhitprijzen in», maakte een gelukkige Belle de balans op. De overwinning van dit jaar heeft ze te danken aan haar fans: «Ik zong dat nummer tijdens de concerten in het Sportpaleis. ‘Ave Maria’ zorgde voor sfeer en de fans waren enthousiast.»
COLLEGA’S
Al was Belle de gedoodverfde favoriete, ze kreeg de overwinning niet in de schootgeworpen: «Het was de moeilijkste keuze in tien jaar, in een zomer zonder uitschieters. Wie hadden we anders moeten kiezen? In de jury zitten tientallen mensen en voor de publieksprijs stemmen tienduizenden luisteraars: op de winst van Belle valt niets af te dingen», aldus Zomerhitpresentator Herbert Verhaeghe.
Opvallend is dat de winst van Belle gesteund werd door al haar collega’s. «Ze combineert kwaliteit met schoonheid», zag Will Tura, indertijd de eerste winnaar, als de reden voor haar vernieuwde succes. «Logisch dat ze vaak wint, want ze is een briljante artieste», oordeelde Johnny Logan, die zelf meermaals het Songfestival won. Ook Koen Wauters stond achter de winst van Belle: «Het is verdiend en ik vind het best. Ze kunnen toch moeilijk iemand anders aanwijzen omdat weer dezelfde winnaar misschien saai is?»
Kate Ryan,die - in tegenstelling tot Eurosong - Belle nu wel voor moest laten gaan, wa swel van plan voor aflossing te zorgen: «Ik ben blij voor Belles vijfde overwinning maar volgend jaar is het aan mij!»
Dat Belle weer aan het feest is, zorgt voor steeds inventievere prijzen. Om toch ook andere artiesten te laten winnen, worden nieuwe categorieën verzonnen. Zo zorgde Natalia voor het beste concert, terwijl Bart Kaëll werd bekroond als beste ambiancemaker.
En dan waren er ook nog Make My Summer-Awards voor drie buitenlandse artiesten: Johnny Logan, Kim Wilde en James Kakande. Aan welke bijzondere verdienste danken zij deze bekroning? «Ze krijgen deze prijs omdat zij wilden komen optreden»,verklapte presentatrice Anja Daems.
(Bron: HLN)

Belle Perez breekt door in Malta

Deze zomer zet Belle Perez alle (internationale) zeilen bij. Met haar succesvolle Eurosongbijdrage ‘El Mundo Bailando’ is onze latinotrots aan het doorbreken in Malta. Het lied werd gekozen als themanummer voor het grootste prime-time zomerprogramma op de Maltese openbare omroep, dat deze week begint. Eind september zal La Perez eregaste zijn in de tv-show. Wordt het Maltese avontuur een opstapje naar Duitsland? «Zo zie je maar: ‘Eurosong’ heeft me geen windeieren gelegd.»
Het programma ‘Fil-Pjazza tar-Rahal’ (vrij vertaald: ‘Het dorpsplein’) zal vanaf vrijdag 7 juli tot eind september wekelijks live worden uitgezonden op PBS, de Maltese openbare omroep. Voor het piepkleine Malta wordt het programma dé blikvanger deze zomer. Het programma is een mix van ‘Tien om te zien’, ‘Wedden dat’, ‘Spel zonder grenzen’ en ‘Idool’, afgewisseld met komische intervalacts’,vertelt Patrick Renier, de manager van Belle Perez. Tijdens de promotour van de Maltese songfestivalkandidaat in Vlaanderen bracht de site eurosong.be ons in contact met het tv-team achter die kandidaat. Ze waren onder de indruk van Belles persoonlijkheid en haar lied voor Athene.»
Angie Laus,de producer van ‘Fil Pjazza tar-Rahal’, bevestigt. Het nummer bleef direct hangen bij ons. Toen we de beelden van Eurosong zagen, waren we helemaal verkocht. Daarom hebben we van dit lied ons themanummer gemaakt. We zijn heel vereerd dat Belle op 22 september onze eregaste zal zijn. Nu wordt het lied al gebruikt voor de promo van het programma. ‘El Mundo Bailando’ zal aan het begin van de show en na elke commerciële break gespeeld worden door een live-orkest. De videoclip wordt ook op alle Maltese zenders losgelaten en de single zal bij de belangrijkste radiozenders verdeeld worden. We zijn er van overtuigd dat het publiek Belle op handen zal dragen”, zegt de enthousiaste producer.

OP NAAR DUITSLAND
Patrick Renier ziet in dit aanbod de bevestiging van Belles internationale uitstraling.«Naast de single zullen we ook Belles nieuwe album ‘Gotitas de amor’ uitbrengen in Malta.» Belle zelf belooft er ook op het eiland een lap op te geven. «Ik ben erg vereerd. Hopelijk wordt ’El Mundo Bailando’ ook in Malta een dikke hit! Zo zie je maar, Eurosong heeft me geen windeieren gelegd», lacht de Limburgse. Interessant detail: de Maltese showbizz wordt op de voet gevolgd door Duitse platenfirma’s. En laat het nu precies bij onze oosterburen zijn waar Belle graag wil doorbreken. Hopelijk wordt dit Maltese avontuur een opstapje naar de belangrijke Duitse markt.
(Bron:HLN)

Bij Belle Perez in Almuñecar


«Mijn vader zegt altijd dat ik als twee druppels water op mijn oma Pilar lijk», lacht Belle Perez. «Zij is 83 jaar, maar heeft nog altijd dat flamboyante en ze is een levensgenieter. We zijn gisteren met heel de familie gaan eten en je moest dat zien. Dan steekt ze spelden in het haar, maakt zich op en stapt trots de deur uit. En ik zie dan hoe bejaarde mannen haar op straat met bewondering nakijken.» De zangeres lacht. We zitten op een bloedheet terrasje in Almuñecar aan de Costa del Sol waar de grootouders van Belle wonen. De latinozangeres past in het kader, maar toch heeft Belle zich ooit met hand en tand tegen haar roots verzet. «Toen ik twaalf was, wou ik met Spanje niets meer te maken hebben», herinnert ze zich. «Ik wou zelfs niet meer naar de flamencoles, omdat mijn vier grootouders en mijn tante ons verlieten en terug naar hun geboortegrond trokken.»
Almuñecar is een Spaans kustplaatsje als dertien in een dozijn met dit verschil: hier komen de Spanjaarden zelf met vakantie. Belle Perez kent er zowat elke tegel, want sedert haar 12de brengt ze aan de Avenida Andalus elk jaar twee weken door. In de zomer is het familiereünie en worden alle bedden en matrassen beslapen in het appartementje van haar grootouders. «Sorry,» zegt Belle. «’t Is even wennen aan het Vlaams, want ik ratel al een week lang in het Spaans. Mijn ouders zijn hier, mijn oom en zijn gezin ook en zelfs mijn man Mario was tot gisteren bij ons. Het is weer een echte zuiderse familiereünie en ik geniet er dubbel van, want meestal werk ik begin augustus. Omdat we dit jaar eerder met de tour zijn begonnen, heb ik wat vroeger vakantie.»
«Het is altijd de traditie geweest dat we eerst twee weken naar het binnenland gingen, naar de ouders van mijn moeder in de buurt van Madrid. Vervolgens brachten we twee weken hier in het zuiden door. Het rare is dat ik nu pas, door opnames van mijn videoclips, andere plaatsen in Spanje leer kennen. Daar moet ik zo oud voor zijn geworden!»
De enorme glazen van Belles dure zonnebril van Dolce en Gabbana weerspiegelen de beweging op de dijk. Veel is dat niet, op een zondagmorgen om 11 uur slaapt Almuñecar en begint de vuilniskar pas met het opruimen van restanten van vorige nacht. Want al probeert de overheid het land aan te passen aan het ritme van de andere Europese staten, de Spanjaarden volgen niet.
«Ze hebben de siësta afgeschaft, maar daar is weinig van te merken. De winkels sluiten nog altijd op de middag en gaan pas om zeven uur ’s avonds terug open. Om een uur of elf begint mijn oma te kokkerellen. Om twee uur stipt is het etenstijd en wordt de tafel gedekt voor een echte feestdis met allemaal van die Spaanse toestanden. Daarna wordt er gerust en gaan we naar het strand tot de zon ondergaat. Ik heb weer wat aanpassingsmoeilijkheden, want ’s avonds dineren we zo laat dat mijn maag een paar uur moet grommen. Europa of niet, die Spaanse gewoontes zullen ze niet zo rap veranderen.»
«Op het strand worden de verhalen van vroeger opgediept. Ik lig dan met mijn voeten aan het water, mijn bomma aan de linkerkant en mijn mama aan de rechter. Zalig. Mijn bomma heeft ontzettend veel humor. Ze is nu 83 jaar en mijn opa 86. Ik probeer twee tot drie keer per jaar mijn vier grootouders op te zoeken. Als ik op het balkon sta in het dorpje waar mijn andere oma woont, zie ik alle huizen van mijn familieleden. De hele clan woont daar.»
«Ik ben groot gebracht in Achel waar zich nog altijd mijn stamcafé bevindt. Al woon ik met mijn man in Neerpelt, ik blijf Achel trouw. Ik wip er geregeld binnen bij mijn ouders, al is het maar vijf minuten voor een kopje koffie. Ik sta op mijn eigen benen, en juist door niet meer constant bij mijn ouders te zijn,leer ik ze nog meer appreciëren. Onze gesprekken zijn anders dan vroeger, ik ben nu zo’n beetje de bemiddelaar tussen mijn ouders en mijn l9-jarige zus. Fijn dat ik zoiets kan betekenen en een beetje kan helpen. Mijn jongere zus werkt in een kledingzaak en danst ook heel goed. Ze lijkt op mij, als ik naar haar kijk zie ik mezelf zoals ik tien jaar geleden was. Voor mijn ouders moet dat helemaal gek zijn, die twee dochters die zo op mekaar lijken waarin ze ook zichzelf herkennen.»
«Tot ik 20 was, kende ik alleen mijn eigen dorpje, Ik ben pas uitgebroken door in die showbizz terecht te komen. Het is een heerlijk gevoel om je los te wrikken van alles, maar tegelijkertijd is het prettig om terug thuis te komen in dat beschermend milieu. Bij mensen die je altijd hebben gekend en die je terug met de voeten op de grond zetten. Daar wordt over mijn zingen gesproken, maar ook over duizend-en-één andere dingen. Mario of mijn ouders bemoeien zich niet met mijn werk, maar als er zich bepaalde dingen voordoen waarover ik wil praten, dan gooi ik dat tijdens het ontbijt op tafel. Die mensen zijn mijn klankbord, maar uiteindelijk neem ik de beslissingen.»
«Ik heb secretariaat-talen gestudeerd en ik wou onmiddellijk nadat ik mijn diploma had, mijn eigen centjes verdienen. Zo heb ik heel evenbij mijn papa op de fabriek gewerkt. Met mijn handen in de loog, heel interessant, Ik heb dat graag gedaan, de dag was voorbij voor ik het wist. Mijn eerste wedde, al die briefjes heb ik in de lucht gegooid van vreugde en vervolgens ben ik eens goed gaan shoppen. Als ik er nu aan denk, het was een klein bedrag, want ik had die job via een uitzendbureautje gekregen. Daarna ben ik op een kantoor terechtgekomen. Ook heel plezant, bij een bedrijf van bouwkranen die in heel de wereld werk uitvoerden en waar ik mijn talenkennisgoed kon gebruiken. Maar ik moest en zou zangeres worden.»
«Hoe trots ik ook ben op mijn Spaanse roots ik val niet echt op Spaanse mannen. Ik kreeg ook de gelegenheid niet om hier een jongen te vinden. Ik bleef altijd maar twee weken en dan wou ik me vooral amuseren, ik was zeker niet opzoek naar een vaste vriend want een relatie van twee weken interesseerde me niet.»
«Ik ben met een Belg getrouwd. Mario is altijd een buurjongen geweest, ik kan niet zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was. Ik had een goeie band met zijn zus, met wie ik samen naar school ging. Toen we met een groepje begonnen uit te gaan, kwam Mario mee en zo heb ik hem goed leren kennen. Hij werd mijn beste kameraad, Mario kwam me oppikken, hij was de eerste van de vrienden die een eigen autootje had.». «Hij bleek heel veel humor te hebben en had een heel eigenzinnige kijk op de wereld. Hij was heel zelfstandig en werkte al. Ik stelde tot mijn verwondering vast: ‘Ik ken hem, maar eigenlijk ken ik hem helemaal niet.’ Zo raakte ik stilaan in zijn ban, hij intrigeerde mij. Toen ik 18 jaar was en voor mijn vakantie als naar gewoonte in Almuñecar verbleef, verschoot ik van mezelf. ‘Shit, ik mis die Mario verschrikkelijk. Ik wildat hij van mij wordt. En voilà. We zijn nu al twaalf jaar samen. Hij is niet alleen mijn man, maar ook mijn beste vriend.»
«Mario zit niet in het zangwereldje en dat is leuk. Hij staat heel nuchter tegenover mijn zingen, terwijl ik ermee opsta en ga slapen. Ik heb mijn verhaal, hij het zijne en onze twee levens komen toch op welbepaalde momenten bij mekaar. Ik ben een heel open persoon en praat gemakkelijk, maar Mario heeft ervoor gekozen om uit de media te blijven. Ik vind dat goed, want hij is een persoonlijkheid die al veel heeft meegemaakt. Als er iemand naar hem opkijkt, ben ik het wel.»
«Mario werkt bij Ford in Lommel. Vroeger was hij testpiloot,nu zit hij in het ontwikkelingscentrum. Hij heeft lekker dagdienst. Ik nachtdienst? Och, dat valt wél mee. In de zomer is het meestal wat puzzelen,maar we maken tijd voor mekaar. We zien mekaar zo graag dat we mekaar niet kunnen missen, maar we moeten nu ook niet constant op elkaars lip zitten. We zijn samen, maar hebben allebei onze eigen interesses en hobby’s en dat werkt nu al jaren heel goed.»
«Kinderen, ik denk dat het nog een paar jaar gaat duren vooraleer we daaraan beginnen. Ik voel die drang nog niet en ik ben nog met zoveel dingen bezig. Weet je, als ik mijn kinderen wil opvoeden zoals ons mama mijn zus en mij heeft grootgebracht, kan dat nu niet. Mama was thuis wanneer we van school kwamen, hé. Ik heb een vriendin die in een kinderdagverblijf werkten die zegt me: ‘Ouders die hun kind naar de crèche brengen, missen zoveel. Die zetten hun kind ’s morgens af en halen het ‘s avonds weer op om het in bed te stoppen’. Soms kan het niet anders, ik weet dat wel, maar ik wil het niet zo.Zeker die eerste jaren wil ik mijn kind zien opgroeien en dat kan op dit ogenblik niet. Maar ik ben nog maar 30 jaar, hé. En niemand oefent druk uit, ook mijn ouders niet.»
«Ik heb een hele goeie band met mijn ouders, ze hebben altijd achter mij gestaan. Ik kreeg geen vrije opvoeding, er waren strenge regels waaraan ik me moest houden. Als ik uitging, moest ik om één uur aan de auto staan. Als ik vijf minuten te laat kwam, was het bonje. Ik was natuurlijk af en toe te laat en zo leerde ik de consequenties van mijn daden te dragen.Onze papa stelde thuis de wetten, maar ons mama stond als een onwrikbaar blok achter hem».
«Ik heet officieel Marla-Isabel. Mijn mama noemde me vroeger Belli,mijn oma, doet dat overigens nog altijd. Zo vergeet ik hier helemaal dat ik Belle Perez ben. Ik heb een Andalusisch accent, je kunt dat een beetje vergelijken met Limburgs. Het is niet zo gepolijst als het Spaans uit Madrid, wij slikken stukken woorden in. Tja, thuis in Achel was het al Spaans dat de klok sloeg, temeer omdat ik veel bij mijn grootouders verbleef. Die roots zijn een stuk van mij en ik ben daar heel trots op.»
«Ik heb altijd geleefd met twee nationaliteiten, met een gespletenheid. Ik miste een puzzelstukje en pas toen mijn manager en ik besloten met het zingen volledig de latinotoer op te gaan, werd het plaatje volledig. Alles was ineens perfect in evenwicht. Dat Spaanse element, dat ook deel uitmaakt van wie ik ben, had in mijn werk altijd ontbroken. Eindelijk heb ik mijn ding gevonden en ik voel me daar goed bij. Mijn nieuwe album is ook weer volledig Spaans. Voor de Belgen geeft dat een beetje vakantiegevoel, is het ook mysterieus en valt op. Dat is trouwens de reden waarom ik er niet van droom in Spanje aan de bak te komen. Voor mijn grootouders zou het natuurlijk leuk zijn, maar hier zingt iedereen zo en ligt niemand wakker van latinonummers. Zes jaar geleden heb ik aan de Çosta del Sol een tour gedaan om een album te promoten, maar ondertussen weet hier geen kat meer wie Belle Perez is. Ik zou al in het Engels moeten zingen om wat op te vallen.»
«Mijn grootouders hebben natuurlijk al mijn cd’s. Ik denk dat ik die drang om te zingen van mijn opa heb. Die heeft ook dat muzikale, hij zingt of fluit voortdurend. Hij is dé vedette op onze Spaanse feestjes. Dan klimt opa op een stoel, tokt wat op zijn Spaanse gitaar en zet zijn keel open. Ik moet het dus wel van hem hebben.»
«Ik heb twee keer in het Nederlands gezongen. Eén keer met Paul Michiels voor een goed doel en dat voelde bijzonder raar aan. En dan nu voor dat Gordellied ‘Tandje Bij’. Barbara Dex, Sandrine en ik zingen de refreintjes, Bart Peeters doet al de rest We hebben dat allemaal apart ingezongen, want onze agenda’s konden onmogelijk op mekaar afgestemd worden. Ik heb het resultaat gehoord en ik moet zeggen, ik herken mijn eigen stem er niet in.»
«Ik had als kind veel vriendjes en vriendinnetjes. Ik was het type dat makkelijk contact en niet bang is om de kar te trekken. In het Spaanse dorp Castanar de Ibor waar de familie langs moeders kant woont, heb ik nog vriendinnen. Een half jaar geleden was ik er uitgenodigd op een bruiloft. Joly dacht waarschijnlijk dat ik niet zou opdagen, maar ik vond dat zo uniek dat ik me een dag of zes heb vrijgemaakt. Ze was zo blij… Ik was zelfs eregast en zat aan de tafel van de bruid en de bruidegom.»
«Joly is zo iemand van wie iedereen wel moét houden. We zien mekaar soms maar één keer per jaar, maar dat kan niet kapot. Ik heb van haar ooit zilveren oorbellen gekregen en die heb ik heel lang gedragen. Ik dacht dat als ik ze uit deed, er iets heel ergs zou gebeuren. Eentje is uiteindelijk stukgegaan en ik heb die juweeltjes in een kistje gelegd. Voor mij zijn die oorbellen iets… heiligs.»
«Neen, ik ben in feite niet bijgelovig. Zelfs niet eens heel gelovig, en dat is totaal on-Spaans. Ik ben katholiek opgevoed en bij de zusters naar school geweest, maar veel is daar niet van over. Als klein kind werd het bidden erin gedrild en ik gebruik het soms nog, maar eerder als een manier van bezinning, Ik ken niks anders, zie je. Ik haal echter vooral kracht uit mensen. Uit mensen van wie ik weet dat ik op ze kan terugvallen, al besef ik heel goed dat ik het uiteindelijk toch zelf moet doen.»
«Een half jaar geleden heb ik een meisje ontmoet dat muco heeft, een aangeboren ziekte. Dat heeft me zo gepakt, dat ik daar iets voor wil gaan doen. Want precies dat is het voordeel van een BV te zijn. Ik krijg elke week wel een aanvraag om me in te zetten voor goede doelen, maar ik kan me niet in tienduizend stukken verdelen. Ik concentreer me vanaf nu op mucopatiënten als dat meisje.»
«Ik heb nog niet veel meegemaakt, iedereen in mijn omgeving is gelukkig gezond. En tegenslagen,bah, ik kan die veel beter relativeren dan vroeger. Ik kan nu alles beter plaatsen.»
«Na Eurosong was ik natuurlijk wat ontgoocheld, maar ik ben een vechter, hé. Dat kruipt naar boven vanuit mijn kleine teen en is niet tegen te houden. Ik was vooral teleurgesteld door de manier waarop de jury reageerde.De ene dag wit, de andere zwart. Maar voor de rest… Dat was gewoon ee nwedstrijd en verliezen is het risico dat je dan neemt. Ik heb nu twee keer meegedaan, in 2000 en dit jaar maar ik heb het nu wel gehad. Ik deed mee om in het buitenland nog wat door te breken. Het is de bedoeling om volgende zomer in Duitsland een album uit te brengen, en Nederland reageert heel goed. In september gaan we naar Malta, waar ze ‘El Mundo Bailando’ dankzij Eurosong hebben ontdekt. Je ziet, het was geen nuloperatie.»
«Mijn grootouders hebben Eurosong niet gezien want ze hebben geen schotelantenne, maar binnenkort krijgen ze de dvd van mijn optredens in het Sportpaleis. Ze hebben dat op tv uitgezonden en de tante die me mijn eersteflamencopasje aangeleerd heeft, zat erom te huilen. Toen ik die beelden zelf voor het eerst zag, kreeg ik ook kippenvel. Ik beleefde dat ineens op een heel andere manier. Dat optreden was zeker één van mijn hoogtepunten.»
«Voor mijn optreden had ik twee dagen niet gegeten, maar ik ben iemand… ik presteer het beste onder druk. Ik kwam uit die catacomben,beklom het bloedhete podium en zag al die mensen zitten. Pure adrenaline.»
«Die topjes van mij met die vleermuismouwen, da’s Belle Perez. ik heb eens gezegd: ‘Nu is het genoeg, ik wil iets anders dragen, maar mijn manager Patrick die de touwtjes nog stevig in handen houdt, zei: ‘Neen Belle, de mensen zijn je zo gewoon. Voor hen is dat topje Belle Perez. Mensen willen herhaling, willen zekerheden’. En voilà, ik draag het nog. Zij het in verschillende stoffen.»
«Spaanse vrouwen kleden zich op en ik koop in Spanje dan ook wel eens kleren. Vooral van die zomerse topjes, schoenen, tassen en af en toe een sjaal. ‘t Klinkt misschien raar, maar de eerste keer dat Mario mee naar Almuñeca rkwam, hebben we een hele mooie witte steen gevonden en mee naar huis genomen.Die ligt sedertdien in de vitrinekast, da’s zowat het enige souvenir dat ik nooit meer kwijt wil».
(Bron: HLN)

De 24 gezichten achter Belle Perez

Vanavond geeft Belle Perez het belangrijkste concert uit haar nog jonge carrière: het Mega Latino Concert zal het Antwerpse Sportpaleis zaterdag én zondag op zijn grondvesten doen daveren.Uiteraard heeft La Perez dat succes niet op haar eentje bereikt: een goedgeoliede machine achter de schermen zorgt er al jaren in alle stilte voor dat elk Belle-concert tiptop in orde is. Van manager tot achtergrondzangeres: dit zijn de 24 mensen die van Belle Perez de onbetwiste latinoqueen van de lage landen maakten. Met hun functie, hun favoriete Belle-song, hun onvergetelijke Perez-moment en/of waarom ze deze crew voor geen geld van de wereld zouden willen missen.
PATRICK (45)
Manager
Favoriete Belle-song: Hello World
«Ik heb nu al bijna tien jaar het voorrecht om met Belle te werken. We zijn van plat water in kleine Vlaamse achterkeukentjes gegaan tot champagne in limo’s in New York, en elke moment was de moeite waard. Belle in drie woorden? Een gevoelige werker.»

FERNANDO (32)
Assistant-manager en co-songschrijver
Favoriete Belle-song: Bailaremos
«Vorig jaar moesten we voor het snoepmerk Haribo in Duitsland optreden. We mochten in een luxueus hotel logeren, en ‘s avonds zat iedereen samen aan tafel: van manager tot achtergrondzangeres. Dat was fantastisch. In deze groep zitten geen dikkenekken.»

GWENNY (27)
Tourmanager
Favoriete Belle-song: Mamacita
«Ooit stonden we in Wevelgem, voor ons tweede concert van de dag. Het optreden ging door op een vlot midden in het water. Maar het was ijskoud en er was veel te veel volk.Gevolg: iedereen zeeziek. Belle moest zelfs met een speedboot naar het podium gebracht worden.»

ROEL (22)
Geluidstechnicus
Favoriete Belle-song: Mamacita
«De indrukwekkendste show met Belle was in de stadsschouwburg van Brugge. Dat was één van de mooiste concertzalen die ik ooit heb gezien. Belle is iemand die zegt waar het opstaat.»

YVES (26)
Geluidstechncus
Favoriete Belle-song:Dime
«Dit is een fantastische ploeg om mee te werken. Ook privé zien we elkaar vaak. Dat gebeurt niet zo veel in dit wereldje. Ik vind Belle een artieste in hart en nieren. Iemand die muziek ademt.»

GUNTHER (32)
Verantwoordelijkvoor opbouw en onderhoud van de instrumenten
Favoriete Belle-song: Dime
«Ik ben eigenlijk vrachtwagenchauffeur van beroep, en dus automatisch degene die achter de schermen verantwoordelijk is voor het tappen van schuine moppen! Belle is een lief meisje, al heb ik niet zoveel contact met haar.»

PATRICK (42)
Volgspot
Favoriete Belle-song: Caramba Carambita

«Mijn leukste herinneringen houd ik over aan zwaar doorzakken in een Rotterdams hotel na een concert met Walter Cruz. Belle is altijd goedgezind. Ze is heel open van geest.»

PIETER (31)
Stagemanager
Favoriete Belle-song: Don’t play
«Ik doe dit werk al 12 jaar, maar ik heb mij nog nooit zo goed geamuseerd als de laatste 12 maanden. Het is een machine die klikt. Eén herinnering kan ik er niet uitpikken. Alles loopt in elkaar over.»

ANGELO (42)
Drums
Favoriete Belle-song: El Mundo Bailando
«Deze groep is heel divers, heel multicultureel. Maar iedereen heeft respect voor elkaar. Er zijn echte vriendschappen ontstaan in de loop van de jaren. Ik heb een grote bewondering voor Belle. Ze heeft een heel open geest en haar vriendschap voor manager Patrick is oprecht.»

DIDIER (35)
Keyboards
Favoriete Belle-song: Que viva la vida
«De filosofie dieachter het project steekt is heel mooi: Walen, Vlamingen, Spanjaarden, Cubanen en Portugezen, die allemaal aan hetzelfde zeel trekken. In al die jaren zijn er slechts twee muzikanten vertrokken, en dat was dan nog om praktische redenen.»

ALAIN (47)
Bas
Favoriete Belle-song: Bailaremos
«De tofste periode vond ik de twee zomermaanden dat we op tour waren met VT4. Belle is vooral een heel professionele madam. Ze weet perfect wat ze wil en ze straalt zelfvertrouwen uit.»

WILLY en WALLY (29)
Percussie
Favoriete Belle-song:Enamorada
«Wij zijn Cubanen, maar wij beschouwen deze groep een beetje als onze familie. En Belle is de zus die we nooit gehad hebben. Ze is bovendien heel beroemd en dat opent allerlei deuren voor ons.

RAUL (27)
Flamenco gitaar
Favoriete Belle-song: Bailaremos
«Ik studeer nog in Barcelona, traditionele flamenco. Ik reis over en weer speciaal om bij Belle te kunnen optreden. De taalbarrière is nooit een probleem geweest. Iedereen doet moeite om elkaar te verstaan.»

NANI (42)
Gitarist en co-songschrijver
Favoriete Belle-song:Bailaremos
«Ik ken Belle al van toen ze nog een kleine meid was, voor ze bekend was. Ze is uiteraard een pak professioneler geworden, maar voor mij zal ze altijd die meid blijven.»

NICO (31), SERGE (38), en CARLO (37)
Trompettisten
Favoriete Belle-song: de Gloria Estefan-medley
«Het jaar dat we op De Gordel moesten spelen, vergeten wij nooit. Het was toen supergoed weer en we moesten op drie verschillende locaties op één dag spelen. Waanzin, maar superplezant.»

IBERNICE (35) en CORINA (35)
Achtergrondzangeressen
Favoriete Belle-song: This crazy feeling
«Belle heeft geen diva-allures. Bij ons eerste optreden zaten wij aanvankelijk in de mannenkleedkamer. Maar Belle is ons toe persoonlijk komen halen. Sindsdien zitten we altijd gezellig met zijn drietjes in de kleedkamer.

JOËL (39)
Vrachtwagenchauffeur en lichtassistent
Favoriete Belle-song: El Mundo Bailando
«Ik heb van mijn beroep mijn hobby gemaakt, en daarvoor ben ik heel blij. Soms is het wel stressen. Ooit moesten we na een Marco Borsato-concert in tien minuten een volledige podiumopstelling maken! Maar alles komt altijd in orde.»

BRUNO (31)
Lichtingenieur
Favoriete Belle-song: Light of my life
«Belle staat altijd klaar voor een babbeltje. Belle is echt de girl next door. Een heel gewoon meisje. De sterkte van deze groep is dat we over alles kunnen lullen tegen elkaar.Zeker ‘de mannen van ‘t licht’ tegen ‘de mannen van ‘t geluid’.»

CHRISTOPHE (33)
Favoriete Belle-song: Bailaremos
«Dit is een fantastische job die ik nog heel lang wil doen om twee redenen: ten eerste is dit muzikaal zeer interessant en ten tweede heb ik en paar vrienden voor het leven gemaakt. Belle is mijn maatje»

TAMARA (28)
Fotografe en verantwoordelijke fanstand
FavorieteBelle-song: Honeybee
«Een paar jaren geleden heeft Belle mij ééns op het podium gevraagd voor mijn verjaardag en ze heeft dan een liedje gezongen voor mij. Dat vond ik echt wel super, al was ik een beetje verlegen.»
(Bron: HLN)

Belle Perez brengt Spaanse zon naar Sportpaleis

Belle Perez heeft het Sportpaleis het voorbije weekend omgetoverd in haar eigen Latinopaleis. Tot twee keer toe stroomde de Antwerpse evenemententempel helemaal vol met fans die een avondje wilden zingen, swingen en dansen met de Spaans-Limburgse. Hoewel niet zo overdonderend als de broers Wauters en even feilloos als de doortocht van Natalia, verdient ‘la Perez’ wat ons betreft een dikke voldoende. Met haar enthousiasme en vurige temperament kreeg mooie Belle ruim twee uur lang de hele zaal mee. Reden genoeg voor haar om het volgend jaar, op 5 mei 2007, opnieuw te proberen. Olé!
Het moet van de hertogen van Alva geleden zijn dat ‘de Spaanse furie’ Antwerpen nog eens heeft trachten te veroveren. Belle Perez was dit weekend goed gewapend. Ze had tonnen vuurwerk bij, een swingende 14-koppige salsaband en de langste catwalk die we ooit in het Sportpaleis gezien hebben. Na een flitsend overzicht van haar(nog jonge) carrière op het grote videoscherm, komt Belle met een ‘Buenos días,Sportpaleis!’ in een regen van vuur en vuurwerkbommen het podium opgestapt. Ze is duidelijk zenuwachtig. Het duurt even voor er een glimlach af kan, maar als tijdens ‘Bailaremos’ ook het publiek begint te zingen en te dansen, zien we Belle spontaan ontdooien. Na een halfuur voelt ze zich zelfs al zo op haar gemak dat ze - gretig met de heupen wiegend - op het podium staat te dollen met haar muzikanten. Wat ons het gevoel geeft ergens op een zwoele kruislijn tussen Miami en Madrid te zitten.

HEILIGSCHENNIS

Om het publiek te blijven boeien - Belle heeft nu eenmaal niet het repertoire van Clouseau en ook The Pointer Sisters zijn nergens te bespeuren - heeft ‘la Perez’ vijf flamencodansers meegebracht, last ze tot twee keer toe een akoestisch moment in en krijgen enkele Gloria Estefan-krakers en Gipsy King-hits tijdens een stomende medley een Belle-jasje aangemeten. Niet dat het hele parcours foutloos is. Dat Yo vivire eigenlijk een trage en flauwe Spaanse versie is van ‘I will survive’ vinden we pure disco-heilligschennis En waarom Belle ‘Alegria’ van het ‘Cirque du soleil’ moest gaan lenen is ons ook een raadsel Wij zaten het hele nummer te wachten op drie trapezeartiesten die uit de nok van het Sportpleis naar beneden kwamen zakken. Tevergeefs.
Tijdens het tweede deel van de show gaat Belle niet alleen ‘El mundo bailando’-gewijs voor de ambiance, maar bewijst ze knap te kunnen zingen zonder conga-beat. Als de Limburgse vol pathos ‘Hijode la luna’ en ‘Sobrevivire’ brengt - enkel begeleid door een vleugelpiano die boven het publiek hangt - beleeft de zaal het mooiste moment van de avond. Met ‘Enamorada’ – het nummer waar iedereen duidelijk op zat te wachten - en een akoestische herneming van ‘El mundo bailando’ dankt Belle na een show van ruim 2,5 uur niet alleen haar publiek maar ook haar vader, die voor het eerst naar een show van zijn dochter kwam kijken. «Ik hoop dat je trots op me bent, papa. Ik ga deze avond nooit meer vergeten.»

( Bron: HLN)

BELLE PEREZ – MEGA LATINO CONCERT

Hoogtepunten van het Megalatinoconcert dat Belle Perez gaf in het Sportpaleis van Antwerpen op 6 en7 mei (P+) Samen met haar 13-koppige banden dansers zorgt Belle met haar swingende Latinosongs en een wervelend lichtspektakel voor een onvergetelijkeshow. Zij brengt volgende nummers: Amor Latino, Dime, Ave Maria, Loca de amor, Hijo de la Luna, Gotitas de amor, Light of my life, Tú y yo, Enamorada en El mundo bailando.

(Bron: HLN)

Belle Perez bouwt muziekfeestje in Nederland


Belle Perez reist met een knaller van een hitsingle en een uitstekende begeleidingsband ook deze zomer weer de Lage Landen af. Eerste halte is het ‘TROS Muziekfeest op het Plein’, het populaire Nederlandse muziekprogramma dat Perez samen met Jan Smit presenteert. «De opnames waren vorig weekend in een bungalowpark in Flevoland», zegt Belle. «Heel plezant. Die Hollanders weten hoe ze moeten feesten! » Hoewel Belle mateloos populair is bij onze noorderburen, ligt de focus deze zomer toc hop Vlaanderen. Ik zit zeker in de eerste twee afleveringen van ‘Tien om tezien’. Verder hoop ik om voor de vijfde keer op rij de Radio 2 Zomerhit te winnen. Mijn nieuwe single ‘Ave Maria’ heeft niets te maken met de Maagd. Ze gaat over iemand die smoorverliefd is en hierboven steun gaat zoeken. Eind augustus stel ik mijn nieuwe studio-album voor: ‘Gotitas de Amor’. De plaat zal Spaanstalig zijn, maar er zullen ook wat Afrikaanse invloeden in zitten zoals een gospelnummer.»
(Bron: HLN)

NIEUWE CD BELLE PEREZ

Straks in de winkel, nu al beluisterd
De hittegolf is al een tijdje voorbij, maar van de zwoele,zomerse klanken op de nieuwe cd van Belle Perez krijgen we het ook lekker warm.‘Gotitas de Amor’ wordt pas vandaag officieel voorgesteld, maar onze muziekrecensent Stijn Van Hove mocht als enige de nieuwe cd al beluisteren. Lied per lied lees je wat hij van de kraakverse Perez-plaat vindt.
El mundo bailando
Velen vragen nog steeds af waarom Belle met dit lied niet naar het Songfestival mocht. Na anderhalve week bereikte het de eerste plaats in de Ultratop en na twee weken was het al goud waard. Eén van dé smaakmakers.
Avé Maria
Eén van de weinige nummertjes op het album die niet door Perez werden geschreven. Oorspronkelijk van de Spaanse flamencozanger David Bisbal, maar Belle wilde het absoluut in haar show in het Sportpaleis. Een goede keuze, zo blijkt.
Gotitas de amor
Of ‘Liefdesdruppels’, maar wat ons betreft vooral druppeltjes en doorslagjes van andere nummers. Niet meteen een topper, dus.Bovendien hoopten we dat de ‘liefdesdruppels’ eindelijk de ondeugende Perez zouden bedruipen. Mis poes, dit lied gaat over een pasgeboren baby…

Amor latino

Eén van de snelste nummers en eentje met een catchy refrein. Dansers, poets alvast jullie schoenen want dit nummer is een wilde salsarit meteen op de loer liggende rumba, een snuifje samba en twee pikante druppelsreggaeton. Even heet als een rode peper!
Quien eres
Belles stem, een Spaanse gitaar en lichte percussie: meerblijkt niet nodig om een zomers liefdesnummer te maken. Helaas hadden wij deindruk dat we het nummer al vaker gehoord hadden
Ay mi vida
Eén van de meest passionele nummers en meteen ook eentje waarop onze diva zich een tikkeltje inhoudt, wat de spanning en de temperatuur de hoogte injaagt.
Hoy (le pido adios)
‘Vandaag (Een bede tot God)’ is (eindelijk) een ballade.Geen idee waarom hij pas zo laat in het album valt, maar daarom is hij niet minder welkom. Ingetogen begin en een aanzwellend refrein. Een stadion-song met sterke paella-kruiden, zeg maar.
Mi primer amor
Een nostalgische terugblik op een zwoele zomeravond. Belle vertelt ons over de eerste liefde uit haar leven en ja, halverwege de song hoopten wij stilletjes dat wij die eerste kus van haar lippen hadden geplukt.
Fiesta
Belle verlaat even het Spaanse landweggetje en knipoogt, net als in ‘Ay Mi Vida’, opnieuw verleidelijk naar het mooie Cuba. De bijdrage vande uitstekende rapper tilt deze song naar de top.
La distancia
Als je een mooie stem hebt, wordt mijmeren bij een kampvuurgitaar al snel een mooie song. Voor de eerste keer op het album lijkt het alsof Belle ons echt in haar hart laat kijken in plaats van in haar decolleté, zoals bij de meer oppervlakkige nummers.

Salomé
Nog een laatste keer alles uit de kast op deze voormalige hit van de Zuid-Amerikaanse zangeres Chayanne. Een heerlijke afsluiter na een avondje dampende latinoklanken.
Toemaatjes
Na de eigenlijke plaat volgen nog drie toemaatjes die er in tegenstelling tot bij veel andere platen wél toe doen. Zo trakteert Belle ons nog op de maxi-versie van ‘Gotitas De Amor’, krijgen we een live-versie van ‘Ave Maria’ in een goedgevuld Sportpaleis en sluit ze af met een akoestische versie van ‘El Mundo Bailando’. Olé, Belle, en bedankt voor het lekkere uurtje Spanish Fever!
(Bron: HLN)

Belle Perez naar China voor opnames tv-special

Belle Perez vertrekt volgende maand naar China voor de opnames van een Nederlandse tv-special. De Limburgse wordt nadien ook in Malta verwacht, daar is haar El Mundo Bailando het thema van een populaire muziekshow. Toch verliest ze Vlaanderen niet uit het oog. Gisterenavond stelde ze haar nieuwe album Gotitas de Amor voor tijdens een openluchtconcert in Deurne. «Eindelijk nieuw materiaal daar keek ik echt naar uit, glunderde ze.
Voor haar ‘Best of’-album, dat meer dan 50.000 keer werd verkocht in België, kreeg ze gisteren een platina album. Maar Belle zit met haar hoofd helemaal bij het nieuwe album. «De cd is on the road ontstaan. De gitaren liggen altijd in de koffer om te kunnen jammen. De titelsong Gotitas de amor kreeg bijvoorbeeld vorm in een benzinestation. Dat nummer,
druppels van liefde, gaat over een pasgeboren baby, die zijn eigen weg moet gaan. Nee, voor mezelf is een baby te vroeg. Ik haalde het idee bij vriendinnen met kleine spruitjes.»
«Voor de cd heb ik bij elk nummer een kort Nederlands tekstje geschreven: mensen lijken het belangrijk te vinden te weten waarover het gaat. Zeker nu er ook onverwacht intieme nummers opstaan», oordeelt Belle.
TOEREN
Terwijl Vlaanderen kennismaakt met de nieuwe single, gaat Belle richting buitenland. «De Nederlandse Tros plant een Chinese week.«Ik ga er een week het nachtleven verkennen, samen met Jantje Smit. Ik verwacht me aan veel karaoke.»
«In het najaar start een grote concerttoer in Nederland. Er komen ook Vlaamse theaterconcerten en natuurlijk volgt volgend jaar opnieuw het Sportpaleis» bekijkt Belle haar agenda. Geen schrik om in al die drukte ook haar stem kwijt te spelen? «Ik onderhoud mijn techniek, rust voldoende en zorg voor een goede opwarming. Twee jaar geleden kreeg ik al eens een waarschuwing dus ik let wel op!»

(Bron: HLN)

Belle Perez op promotrip naar Malta.

Gisteravond is Belle Perez op een promotrip vertrokken naar het Zuid-Europese ministaatje Malta. Vier dagen lang zal onze latinotrotsoptreden, interviews geven en handtekeningsessies houden. La Perez zal daarbij de hele tijd met argusogen bekeken worden door enkele Duitse platenbonzen, die speciaal daarvoor afzakten naar het kleine Malta. Volgend jaar hoopt Belle namelijk door te breken bij onze oosterburen.
(Bron: HLN)

Belle Perez, een zwoele schoonheid met Spaanse roots én een charmante Belgische tongval - amai,dat maakt het beest wel in ons los, he!

Men neme twee fijne Spaanse ouders uit een goed jaar, eentje uit Noord-Brabant. Samen laten smelten en negen maanden in het oventje rustig afbakken. Het resultaat vervolgens enkele jaren marineren in de Vlaamse klei, mespuntje Flamenco en latinoritmes bijvoegen en afblussen met een glaasje witte wijn en zie daar: Voor u staat een zalige Belle Perez, die al uw zintuigen zal laten zinderen uw heupen van vreugde zal doen schudden, waardoor u zich begint af te vragen of u niet toch een tot dusver onbekende nazaat van Don Juan bent.

Juist ja. Tot zover onze culinaire correspondent. Vertel in vogelvlucht hoe het je is vergaan de laatste jaren.
Ok… mijn carrière is eigenlijk 'omgekeerd' begonnen. Ik werd meteen getekend door een Amerikaanse platenmaatschappij. Toen ik daar aankwam bleek dat een echt raplabel te zijn met serieus 'zware' jongens als artiesten. Ik kwam daar aan met mijn happy song Hello World, terwijl overal in dat kantoor kogelvrij glas aanwezig was. Ze wilden zich meer op pop gaan richten en volgens hen was ik daarvoor geschikt.
Niet omdat je een beetje een latinagangsterbitch zou zijn dan?
Nee, want toen was ik nog helemaal niet bezig met Spaanse invloeden, dat kwam pas een jaartje of drie later. Door het nummer Hello World, dat ik deed tijdens de voorselectie van het Eurovisie Songfestival, hebben ze me op de een of andere manier opgepikt. Ik heb in héél Zuid- en Noord-Amerika getoerd en we hebben in Mexico zelfs op nummer één gestaan.
Maar nu zijn vooral Nederland en België jouw jachtveld.

Ja, ik had er wel een beetje genoeg van. Ik wilde me meer richten op mijn roots. Dus lekker veel live spelen, dicht bij de mensen zijn én natuurlijk in het Spaans! En dat doen we al jaren en het is zowaar ontploft, haha. We gaan ons vanaf nu ook richten op Spanje en Duitsland.
Geen Zuid-Amerika meer?
Ik wil echt intensief en veel optreden en als je zoveel speelt is het veel fijner.
Je zei net we… wie neem je mee?
Een dertienkoppige band op het podium, de crew en de technicie. In totaal een circus van 30 man op de baan.
En zij maar oefenen en dan kom jij een stukje zingen… Zo gaat het?
Nee! We doen het echt samen. Allee, ik vind dat je, als je iets goed wil doen, je er 'van onder af' bj moet zijn. We zijn 'n hele hechte en internationale familiie die al lang bij elkaar is.
Veel 'on the road' dus! Hoe is het met het sex-drugs-en-flamenco-gevoel?

Ja, dat gevoel is er ook wel. Als we ergens moeten overnachten is dat altijd erg gezellig, met zo'n groep.
Dan gaan jullie nog even flink door?
Jajaja! En weet je? Het lijkt wel zo, dat hoe later we het maken hoe beter we spelen! Zolang die stem het maar blijft doen hè! Ik heb natuurlijk ook mijn slaap nodig, maar zo af en toe is het wel zálig hè, dan hebben we het ook eens over iets anders dan de muziek en de tour, glaasje witte wijn erbij…
En na hoeveel witte wijntjes gaat Belle gekke dingen doen?
Mwoah, ik moet mezelf eigenlijk terug beginnen trainen. (charmant taaltje toch! - red). Ik kan weinig verdragen, dus is ben heel goedkoop dronken, hahaha. Ik hoef amper twee of drie wijntjes!
En dan als een rockster aan een hotelbar zwaar op de hand worden!
Nee, ik krijg altijd de slappe lach. We werken verschrikkelijk hard en ik zeg altijd 'ge moogt best zagen, maar ge moet nie klagen'. Ik sta met mijn werk op en ga ermee slapen en we maken héle lange dagen, maar als je ziet wat je ervoor terugkrijgt dan weet je dat je niet moet klagen. En het leuke is dat we de anekdotes van zo'n avond ook weer mee het podium opnemen. Eén blik is soms genoeg en dan schiet iedereen in de lach hè.
Heel knus dus bij jullie! Nooit ruzie?
Natuurlijk komt dat wel eens voor, net als in een echte familie. En zeker met die Italianen en die Spanjaarden, die praten met hand en tand en veel gebaren. Je denkt dan, die is boos terwijl we gewoon zeggen wat we gegeten hebben hè, hahaha.
Is je volledige naam Belle Maria Gonzales de Carvalho Paella con Cameronnes Perez?
Haha, bijna. Mijn volledige naam is Maria Isabella Perez Cerezo.
Hé die kennen we! Klinkt als bier, cervesa! Drink je dat?
Nah, vroeger wel eens een 'kivela'. Jullie noemen dat sneeuwwitje volgens mij. Bier met limonade. En ken je 'mazout'? Dat is cola met bier.
Met Westmalle Tripel?
Gewoon pils, maar ik ben niet echt een bierdrinker.
Wat vind een Spaanse schone als jij nou van ons stramme Hollanders?
Jullie hebben op dat gebied wel echt dat polonaisegevoel. Jullie zijn altijd in voor een feestje en dat merk ik ook echt heel erg als ik hier optreed. Natuurlijk zijn Nederlanders wel wat gereserveerder dan Spanjaarden of Zuid-Amerikanen. De mensen staan daar bijvoorbeeld dichter op elkaar als ze praten en dat komt ook terug bij sensule deansen als de salsa en de flamenco.
En dan doen wij de polonaise. Achter elkaar.
Haha… Ja inderdaad
Hoe is je eigen salsa?
Aja, technisch ben ik niet zo goed. Ik ben geboren met het ritmegevoel en ik improviseer. Ik heb jaren les gegad van mijn tante, dus ik kan wel flamenco dansen.
Moet 'n man salsa kunnen dansen?
(denkt even na). Ja, ik vind het wel fijn als een man kan dansen, of me goed kan leiden in een dans. Eigenlijk vind ik het wel belangrijk dat een man überhaupt een beetje kan dansen, hahaha.
Carlton uit Fresh Prince kan dansen… Wel eens zo'n danspartner gehad?
Hahaha…Nee, maar ik zou er geen punt van maken. Als ge u maar amuseert en hoe gekker hoe beter. Kijk niet wat andere mensen er van vinden. Doe waar je goesting in hebt!
En wat ga je doen op je oude dag? Terug naar je Spaanse roots?
Nee, ik zou niet voor altijd weg kunnen uit België. Ik hem heel mijn leven hier opgebouwd en al mijn vrienen zijn hier… Nou, misschien ga ik wel mijn oude dag slijten daar in Andalusië in een klein dorpje daar een oud Spaans vrouwtje worden…
En met zo'n schorre stem flamencoliedjes zingen…
Haha, ja! Heel charmant.
Maar voor het zover is; nog leuke plannen?
Naar China met Jan Smit voor een Tros-programma.
Zingen met Chinezen?
Ik denk dat we veel karaoke gaan doen daar, haha. Ik ga een Chinese popster interviewen… Ik hoop dat ie een goede tolk bij heeft!
Wel erg vet…China.
Ja, maar we gaan daar niet zo veel van zien… Het is twee dagen reizen en twee dagen opnames in totaal… Maar ge moet wel kijken, ik geloof dat het in december op tv komt.
Wat zijn je mooiste Belgische eigenschappen? En je mooiste Spaanse?
Het is bij mij allemaal verweven, hè? Ik denk dat ik de Belgische bescheidenheid heb en langs de andere kant dan de ambitie om voor mijn ding te vechten en het doorzettingsvermogen van de Spaanse kant van mijn vader.
En ook wat Nederlandse misschien, je woonde op de grens…
Haha ja inderdaad, mijn tante had een flamencoschool in Eindhoven maar ik heb niet echt iets Nederlands. Maar wie weet na die dertig theaters straks, hahaha. En ik heb trouwens saté met rijst leren eten.
Echt Hollands. Probeer maar eens friet met saté!
Frites? Met saté? Echt?
Dát is Hollandse cultuur.
Haha. Wat ik wel heel mooi vind om te zien is dat jullie al die dingen uit de muur eten. En jullie mayonaise vind ik wel lekkerder dandie zure van ons.
Waar kunnen we je midden in de nacht voor wakker maken?
(zonder nadenken) Voor een tête- à-tête met Robbie Williams!
Als in een duet of een salsadansje?
Het zal wel meer zo'n Engelse swinger zijn, hahahaha. Ik weet niet of- ie gelukkig is, hij is altijd op zoek naar die ene speciale… Ja, die zou ik wel eens diep in zijn ogen willen kijken.
Is het niet moeilijk om trouw te blijven met al die fans?
Nee. Het klinkt misschien cliché, maar vertrouwen in een relatie is een must. Zeker in een artiestenbaan, waar je altijd op andere uren werkt dan je partner.
Wat vind jij een ideale avond. Het mag zo gek als je wilt. Robbie mat erbij zijn hoor.
Nee gewoon lekker thuis een dvd'tje kijken op de bank. Of anders naar mijn stamcafé met mijn vrienden kletssen. Als ik daar kom, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Gewoon girltalk in mijn oude stamkroeg!
En… ben je nerveus voor je tweede shoot voor FHM?
Haha, nee hoor, het is eigenlijk al mijn derde shoot voor FHM. IK ben heel benieuwd want ik ben helemaal niet zo'n 'lingerie-en-hotpants-babe.'
Nou, kom, niet zo bescheiden!
Ik ben meer 'n jongensmeisje, ik had ook meer vrienden dan vriendinnen. Bij mij in de wijk woonden ook meer jongens dus daar ging ik veel mee om.
Was je altijd een beetje een Tomboy, of liever een Javiérboy?
Een Juanboy ja! We raceten altijd met scooters, van die opgefokte dingen. Die van mij reed toch wel tachtig hoor, en maar hopen dat we geen flikken tegenkwamen hé, hahaha.
Bron: FHM november

Belle Perez voor 'TROS TV Show China' naar Sjanghai

«Jan en ik zijn de jonge Chinezen aan de tand gaan voelen»,zegt Belle. «Hoe gaan ze uit? Hoe leven ze? Wat eten ze? Sjanghai telt 18 miljoen inwoners. Afgezien van enkele Spanjaarden, en Duitsers heb ik daar niet veel toeristen gezien. Ik schrok me dan ook rot toen er een Chinees op ons toestapte, die in het Nederlands begon te praten over windmolens, klompen en tulpen! Heel opmerkelijk. Bleek dat hij in Nederland had gewoond.»
«Mijn bezoek aan de Boeddhatempel maakte een indruk op mij.Het had iets magisch. Ik werd er rustig door de sfeer en de geur. Zoals iedereen heb ik een rood lintje in een bonzaiboompje geknoopt en een wens gedaan. Ja, ik geloof daar wel in. Ik heb er ook geluksbrengers gekocht voor vrienden en familie.»

KARAOKEBAR

Vervolgens trok het duo met tien jonge Chinezen naar een karaokebar.«Een karaokefabriek, zeg maar. Bij ons staat er één televisietoestel in een café. In China zijn dat gebouwen waar 40 aparte karaokekamers in zijn ondergebracht. Afzonderlijke ruimtes, waarin groepjes zich terugtrekken met drank en fruit. Heel intiem, heel privé, erg geïsoleerd. Als je bij de buren gaat piepen, wordt dat niet geapprecieerd. Ik kan het weten (lacht). En als je daar als Europeaan iets wil bestellen aan een ober, moet je goed kunnen tekenen. Toen ik een glas ging vragen, kwam de garçon terug met een vaas (lacht). Geen kat die daar Engels spreekt.»

BLANK BLIJVEN

Hoewel hun gezelschap erg verwesterd was, hielden de meeste Chinese jongeren toch vast aan sommige tradities «Ze aten bepaalde groenten niet omdat ze blank willen blijven. Want hoe blanker de huid, hoe hoger hun rang in de maatschappij. Daarom loopt iedereen daar met een paraplu rond.» Voor hun 25ste gaan samenwonen, mag ook niet. «Maar dat lapten sommigen toch aan hun laars. Op dat vlak zijn ze erg versoepeld.»

OOK VEEL ARMOE


Toch is het communistische regime nooit ver weg. «Omdat wij daar met een cameraploeg rondliepen, hebben ze ons alleen de mooiste kanten getoond. We hebben geen enkele sloppenwijk gezien. Ik weet nochtans dat er veel armoede is, dat plattelandsmensen àlles moeten afgeven aan de overheid. Veel mensen hebben niets. Zoals dat oude vrouwtje dat ik in de tempel zag. Ze droeg een oude trui en een kapotte broek. Maar toch offerde ze een appel en een sinaasappel. Een ontroerend moment, vond ik dat. Daar besefte ik nog maar eens dat wij, westerlingen, rotverwend zijn.»
(Bron: HLN)

'

Maak jouw eigen website met JouwWeb