Ilovebelleperez.jouwweb.nl
Home » Belle Perez sleept zomerhit in de wacht

Belle Perez sleept zomerhit in de wacht

 

Belle Perez sleept zomerhit in de wacht

Liefst 22.000 muziekliefhebbers en toeristen hebben afgelopen zaterdag in Middelkerke de ‘Radio 2 Zomerhit’ bijgewoond. Dat is hét evenement van de Vlaamse muziek, met optredens van meer dan 30 Vlaamse én internationale artiesten. Maar het is vooral uitkijken naar de uitreiking van de ‘Zomerhit’-trofee. Die werd gewonnen –net als vorige zomer- door de Limburgse schone Belle Perez met haar latino-song ‘Enamorada’. «Vorig jaar werden Jody Bernal en ik gehuldigd voor de single ‘Me And You’. Dit jaar mag ik alleen van de eer genieten. Dit is mijn mooiste zomer ooit», glunderde Belle.
Bart Peeters kreeg de trofee ‘Het Album’ mee naar huis (voor zijn cd ‘Zonder circus’); Idool Wim Soetaer won met zijn single ‘Allemaal’ in de categorie ‘Het Lied’; Spring werd in de bloemetjes gezet als ‘Doorbraak’; en de meisjes van K3 mogen zich nu al voor de vierde keer op rij ‘Publiekslieveling’ noemen.

Risico beloond


Maar het is toch wel dié Belle Perez die met de grootste prijs naar Limburg trok, dé Radio 2 Zomerhit-trofee, voor haar latinosingle Enamorada. «Vorig jaar werden Jody Bernal en ik gehuldigd voor de single Me And You. Dit jaar mag ik alleen van de eer genieten,»glunderde ze. «Toegegeven: het was een risico om de Spaanse toer, maar het heeft geloond. Ik heb met mijn eigen live-band 80 optredens gedaan. Eén van mijn beste zomers ooit. En eind december wil ik met een theatertournee uitpakken waarin ik als zangeres langs alle latinolanden trek. Of ik niet beter eens verlof neem? Zotteke. Als ik twee dagen thuiszit, loop ik al de muren op (lacht)
(bron: HLN)

DVD van live-concert ‘Baila Perez’

Belle bewijst TOPKLASSE

Ongetwijfeld een van de sterkste Vlaamse artiesten van 2003 is Belle Perez. Ze scoorde met haar cd ‘Baila Perez’ een ongelooflijk dikke hit en klikte daar de voorbije zomermaanden een bijzonder succesvolle live-toer aan vast. Mooie Belle kan je nu ook thuis beleven, want het live-spektakel ‘Baila Perez’ is op DVD gezet. Naast het stomende live-concert kan je ook kijken naar vier videoclips: ‘Hijo de la Luna’, ‘Bailaremos’, ‘Enamorada’ en Sobrevivire’. Met een beetje muziekinstallatie spat het muzikale vuurwerk in 5.1 surround uit de luidsprekers.
Limburgse Belle, een paar jaar geleden nog een van de nieuwkomers in ‘Eurosong’ en nadien net niet Europees doorbroken met ‘Hello World’, bewijst met deze DVD niet alleen veel klasse in huis te hebben, maar met het latinosausje ook het juiste muzikale ingrediënt gevonden te hebben voor succes. Het duidelijkste voorbeeld daarvan is ‘Hola Mundo’, de latino-versie van Hello World’, waarmee de DVD opent.
Kijkend en luisterend naar dit concert krijg je een aangenaam gevoel. Dat komt voor een stuk door sprankelende Belle, heel sensueel en aantrekkelijk in beeld gebracht maar ook door de constant vrolijk makende muziek die uit de luidsprekers galmt. De medleys van Gloria Estefan en Gipsy Kings zijn perfect gekozen en haar versie van ‘La Bamba’ is nu al min of meer een klassieker. Het publiek dat de registratie van dit concert bijwoonde, was duidelijk in de stemming. Als we de rumbar even in beeld rijgen,wordt duidelijk dat dit niet enkel komt door Belle en haar muziek. De extra’s op de DVD zijn nogal mager. Vier videoclips en de bijhorende ‘making of’-beelden, dat is het. We missen de bloopers, die er zeker zullen zijn, en het speciale sfeertje dat doorgans hij opnames van videoclips hoort. Het enige minpunt op deze perfect klinkende, goed geregistreerde concert-dvd. Daar kan een extra kalender 2004, die de fans meekrijgen, weinig aan verhelpen.
(bron: HLN)